Senaste inläggen

Av gisela jansson - 20 januari 2014 10:54

I går satte jag in lilla Cornelia i en flock och det gick jättebra. Nu ska jag strax tömma och städa ur lådan hon bott i de senaste veckorna då hon satt i karantän och medicinerades. Även om inte alla böcker är på plats, två stolar fortfarande inte är målade och Sveas klöspelare inte är omklädd så känns det ändå som detta var målgången för ringormsskiten. Nu känns det som det är över på riktigt! Jag känner mig fri! Hoppas det är sant bara.


Bebissjuk är jag. Längtar så efter kullarna som ska komma under våren. Längtar efter våren gör jag.


Skönt med ledig dag efter jobbhelg. Tänker dock fylla den med tråk som diskning, dammsugning och tvättsortering men vad gör väl det när jag får vara hemma i mitt kära hem bland mina djur.

ANNONS
Av gisela jansson - 17 januari 2014 15:01

Fotade mina ungdjur idag trots att de är skitiga och fortfarande lite flottiga i pälsarna efter Imaverolbehandlingen. Nio nya stjärnor bara fyra av dem har jag fött upp själv det känns lite udda. Fina och härliga är de allehop.


Smurf är den rackaren som kom med ringormen. Han är förlåten det är ett härligt marsvin med extremt mycket energi. En kul typ. Gillar honom. Han är verkligen lilac magpie också det är verkligen kul. Han sitter just nu med Homsan vi hoppas på fina ungar. Han blev inte så bra på bild idag men...


Flockdjurs Alimemazin som just nu sitter med Leia ingen omparning i sikte hoppas hon är dräktig.  


Chokladfabrikens Leia. Här ä'r frun då. Vill ha snygga magpies! Hon är en go liten gullunge denna.


Flockdjurs Isis blev så bra på bild idag. Inte konstigt för hon är så söt. Jättemild och mysig flicka. Gosig.        


Lilla svarta Chokladfabrikens Parvati Patil. Liten gullig och hr charmat mig väldigt knock out.    Sötnosigaste sötnosen av dem alla "Ekskogens" Cornelia eller Possumet som H kallar henne eftersom han tycker att hon liknar en opossum med sitt vita ansikte. Hon har inte bott här länge och är fortfarande lite osäker på sin nya miljö men det blir bättre och bättre. Hon är bar sjukt SÖT!      


Den fula ankungen som blev en svan Chokladfabrikens Quagga. Jag tyckte hon var lite ful som barn med nu håller hon på att bli riktigt snygg. Trevlig är hon också stor personlighet mycket kontaktsugen.  


GP Chokladfabrikens Kida var lite billig igår först brunstade hon om vilket ju betyder att hon inte blev dräktig med Sir på första försöket får hoppas på bättre lycka nu då. Sen chirpade hon i går kväll... mycket billig då... annars är hon gullig.Sist men inte minst "Ekskogens" Dolores. Riktigt trevlig hona som är stor i storleken och gosigt mysig.

        ANNONS
Av gisela jansson - 17 januari 2014 14:32

Inte något ont som inte har något gott med sig! Mycket har fått sig ett lyft här. Burarna framför allt.


Haneburen i hörnet numera vitmålad och med nu randig vaxduk och nymålade hus. Alla trähusen är målade i vitt eller rött.


Tantburen vitmålad med röda hus och skrikig vaxduk.


Stora burskåpet ommålat, nya vaxdukar och nytt helt nät utan en massa tråkiga lagningar och farliga ståltrådspiggar. Det blev riktigt fint.  


Lilla burskåpet i köket slängde jag ut och byggde ett nytt istället. Lite nöjd faktiskt.  


Mitt röda trevåningpaxskåp i varadgsrummet ser ut som förut har bara fått nu färg invändigt.   

Av gisela jansson - 4 januari 2014 09:20

32 nonselfar bor det här just nu. Två flyttar nästa vecka. Det verkar helt klart som mitt "antal marsvin" stabiliserats, de senaste fyra åren har jag haft runt 30 marsvin. Det varierar lite men detta verkar vara det naturlga tillståndet. Vet inte om jag egentligen tycker att det är lagom men det liksom vill bli såhär och det fungerar. Antar att mitt antal bygger på principen "att har man en låda fyller man den" det stämmer för det här det antal jag med luftig bra funktion kan ha i mitt bursystem. Det var därför jag valde att bygga ett nytt burskåp med fyra burar precis som det som byttes ut istället för att passa på att bygga en bur till i skåpet.


1 lilac fox (flyttar strax)

3 chocolate magpie

2 black harlequin

2 black fox

1 orangeagouti/golden

1 beige magpie

2 lilac magpie

20 black magpie (en flyttar strax)


Av gisela jansson - 31 december 2013 09:16

2013 var ett skitår ett bajskorvsår och ett dödens å för SMF 446 Chokladfabriken. Zabini, Ogg, Poppy, Troja, Caps Lock, Babinski, Episkey, Zezima, Alastor och Space har lämnat oss att mista tio vuxna marsvin under ett litet futtigt år har verkligen varit tufft. Poppy och Episkey var gamla även Ogg, Babinski och Zezima hade några år på nacken de är alla oerhört saknade. Det har ändå varit svårare att mista de andra Zabini och Troja som dog i barnsäng var jobbigast. Att mista honor i samband med dräktinghet är så ohyggligt grymt och att därtill mista tre andra under treårsålder är bara bedrövligt förutom den sorg man känner över att mista ett älskat djur känner man sig även misslyckad som djurägare och uppfödare när ens djur dör unga. Detta döende har tyvärr blivit årets signum jag har ju dessutom mist fler ungar vid födseln i år än någonsin tidigare.


För att fortsätta prata elände så drabbades jag av ringorm som grade final detta år alltså bara fy jäklarns vad med jobb det är att sanera en lägenhet som inte varit bortskämd med minitiöst skurande i varje hörn! Nu städar jag varje pinal varje yta ALLT det tar tid och är inte klart ännu även om jag vill tro.att det mesta är det. Ett nytt burskåp har snickrats och de andra har piffats till det blir fint men har tagit massor av tid och kraft. Delar av min lägenhet är nu så skinande perfekt att inte ett katthår ligger på fel plats medan andra delar ännu inte fått sin omgång och ytterligare andra är belamrade på nytt med sanerade grejer, verktyg och tidningar med färg på och annat skrot. I går Imaverolades alla marsvinen för sista gången behandlingen är klar och de är åter i sina burar men ännu återstår massor av jobb.


Tur att det ändå är så att vårt projekt att få fram lilac magpie ändå går över förväntan. Det har ju faktiskt fötts marsvin här under året som lever och allt har inte varit skit. Lilacprojektet är kul och de nya djur jag har här nu som ingår i det är en gåva och en lycka. Jag har köpt fler nya djur i år än någonsin tidigare Flockdjurs Alimemazin, Dolores, Flockdjurs Isis, Smurf och Cornela har hälsats välkomna. Kida, Leia, Quagga och Parvati som är födda här kommer också att stanna. Det är väl positiva nyheter med nya fina djur så klart.


Året förövrigt förutom marsvinen har väl tuffat på. Sonen har börjat gymnasiet och trivs. Han känns så stor nu och det gillar jag. Sonen och mina djur katterna, marsvinen och fiskarna är guldkanten på min tillvaro. Mitt jobb tuffar på och det är helt okej och trevligt folk även om jag fortfarande känner att de kunde ha tagit större ansvar för det som hände mig där tidigare. Jag har börjat teckna kroki igen och det är skitkul att umgås med mina konstnärsvänner regelbnundet det ger mersmak och innan ringormen var jag sugen att börja jobba mer med min konst... nu hann jag ju inte det men snart så. I övrigt har det väl varit både lugnt och omtumlande. I novenber dog min älskade gamla farmor nästan 92 år gammal. Hon är saknad men eftersom hon själv kände att hon var klar med livet känns det inte så sorgligt jag kan redan minnas henne med bara värme och glädje hon var en härlig människa som fick leva ett helt liv.


För 2014 har jag gott hopp jag liksom förutsätter att det kommer att bli bättre än 2013. Ringormen ska väck är nog redan borta. Nya kullar kommer att komma rätt snart Sir och Kida parar sig idag och Leia och Alimemazin i förrgår. Homsan spöar än så länge upp Smurf men jag hoppas det är annat ljud i skällan den dagen hon brunstar. Därmed väntar jag två kullar vanliga pajsare och en med förväntade lilacpajsare. Fler kullar planeras under våren och sen under resten av året.


Till nästa år önskar jag att alla får vara friska både folk o fä. Jag önskar fina marsvinsungar och ett driv att skapa konst. Jag vill inte ha ringorm mer och allt ska vara bra tack!


Lägger in en bild på Smurf för att han representerar det nya roliga lilacprojektet och det var också han som ställde till det och kom hit med ringorm.  

Puh

Av gisela jansson - 29 december 2013 15:44

Nu har jag städat i ett vanvettigt tempo i två dagar och hostat skallen av mig så nu blev jag trött. Visst är jag igång idag med men inte lika hårt och mycket. 


Köket är helt klart och nya skåpet står där och ser nytt ut. Det stora burskåpet är total omrustat och blev jättefint. Skåpen hasr tagit massor av tid. Nu har jag ett rent rum att ställa sanerade djur och deras dito burar i så nu behöver jag inte köra i 180 längre. Skönt. Det är ändå mycket som ska bli klart idag och dagarna framöver men nu tänker jag göra det i en lugnare takt. Förkylningen måste få lite ro att läka ut. och lite lugn vill jag ha också. 


Nej nu ska jag måla burar och skura paxlådor. Handla kan vara bra också så vi får lite mat. Har inte varit hemifrån på flera dagar bara städat frenetiskt.

Av gisela jansson - 26 december 2013 09:57

Alla mina marsvin har ännu inte flyttat in i bananlådorna några sitter fortfarande i sina burar till i kväll då. Resten leker bananer... nja inte Quagmire, Skype, Terabyte, Leia och Botti det lyckliga gänget sitter fördelade i två jämförelsevis väldigt rymliga samlalådor. De andra sitter en och en eller två och två i just bananlådor staplade på varandra med kompostgaller i mellan. Det är inte populärt det gnags och det bråkpips.


I morse fattades lilla Cornelia i sin låda. Jag hittade henne genast en våning ner i stapeln inne i Ynks och Kidas låda. Cornelia hade krånglat sig under sin tidning och slurpat igenom kompostgallret och dunsat ned hos mina troligtvis snällaste honor. Tur att de är snälla för de bet nog inte lilla Cornelia mer än nödvändigt jag har nämligen inte hört någon vild tumult utan sovit gott i natt. Detta känns inte så lovande för om de fortsätter att rymma in hos varandra så får vi väl se om det dyker upp oplanerade bäbisar om tio veckor... hoppas inte det.


Förutom att det uppenbart är trist för marsvinen att bo i små lådor är det rätt trist för mig också. Det är meckigt. Redan har två lådor vält med marsvin och skräpigt innehåll som ska sopas upp. Marsvinen klarade sig bra, låg höjd. Det värsta är som vanligt vattenflaskorna. Hela tiden hörs det karaktäristiska skramlande dunsandet då de åker i golvet. När jag ska sätta upp dem igen hittar jag hela tiden för många flaskor liggandes mellan lådorna och det är inte alltid lätt att se varifrån de ramlat.


Önskar att jag kunde berätta för sötnosarna att det bara är för en kort tid de ska sitta där och trängas. Snart får de flytta in i de stora burarna igen och då minsann är deras hem fräscha och underbart pimpade. De sitter ju i lådorna för att de ska var ur vägen då jag sanerar och snyggar till deras burar. Jag valde även att sätta dem så för att de ska befinna sig i garanterat sporfri miljö efter sista Imaverolbaden.


Här ska ju storsaneras mycket jobb är det och släktdinera skulle jag idag också men jag har skitont i halsen. Håller absolut på att bli förkyld. Känns inte som något som passar i mina planer.

Av gisela jansson - 25 december 2013 11:02

Nu äntligen ska jag få en chans att fixa allting. Tio dagar i sträck ska jag nu vara ledig. Nu gäller det att komma på fötter och sova ikapp. Jag har aldrig varit tröttare.


Ringormssaneringen har nu gått in i "andra fasen" nu ska jag börja städa på riktigt. Alla sporer borde nu vara stoppade det som finns som förhoppningsvis inte ens finns är de som slitit sig för länge sen inga nya bör tillverkas längre. Nu kan vi städa ut det sista. I dag planerar vi att slänga soffan och nin madrass. Soffkuddarna kommer att strippas från sitt röda tyg och sen ligga på golvet osmittade och vara både soffa och säng till efter nyår då det nya kommer. De första marsvinen sitter redan i bananlådor och samlalådor för att befinna sig på garanterat osmittad mark och vara ur vägen då deras burar ska totalsaneras och målas om.


Annars hade jag mest tänkt att denna dag efter en lång rad arbetsdagar skulle vara vilodagen och i morgon åker vi på julmiddag... sen ska det slutfixas. Mycket är redan klart och mycket är förberett för att slutfixet ska gå smidigt. Jag känner hopp och ser ljuset i andra änden av tunneln. Jag längtar efter att sätta in mina färdig medicinerademarsvin i sina nysanerade fixade burar. Jag längtar efter att få sätta ihop de tre nya kärleksparen. :-D

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ svinkonst med Blogkeen
Följ svinkonst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se