Senaste inläggen

Av gisela jansson - 8 mars 2014 11:25

Precis när jag skulle somna natten till igår bestämde sig Leia för att föda barn. Sova kan man göra någon anna gång tänkte jag och bänkade mig framför buren. Då trodde jag att hon skulle få minst fem ungar med tanke på den fotboll till mage hon hade men redan då första ungen kom ut förstod jag att så inte var fallet, han var stor. Alla tre ungarna är riktigt stora... ja det blev bara tre fast riktiga praktexemplar. Förlossningen gick barmhärtigt nog mycket snabbt så jag hann sova lite den natten trots allt. Bra och lätt gick det också och så är det fortfarande alla mår bara bra och allt funkar. Så skönt så. Duktiga Leia!


Shrek. Ganska helbrun med en väl ljus färg. Annars väldigt söt i typen och stora öron. 102g.

Socker Conny ser ut som en magpie men inte så himla bra tecknad. Riktigt bra chokladfärg, typ och öron. 113g.

Häxan Surtant perfekt knivskarp mittlinje... bara det att hon är väldigt bra tecknad på ena sidan och nästan helt brun på andra. Bra chokladfärg och typ men ett veck på i övrigt bra öron. Troligen stannar hon. 97g.


Det blev alltså tre choklader som mamma Chokladfabrikens Leia ingen svart som pappa Flockdjurs Alimemazin.


Shrek, Häxan surtant och Socker Conny.

 


     

De två siat bilderna är på honan... så det kan bli brun på ena sidan och vit på andra. 

ANNONS
Av gisela jansson - 3 mars 2014 12:57

Nä Cruella är bråkig hon funkade inte i sitt nya hem. jag hade hoppats på att hon blivit bättre men hon var inte snäll. Det var bara att byta då. Ynk fick ta Cruellas plats i det nya hemmet. Det gör lite ont att Ynk flyttar men jag vet att hon får det bra.


Cruella ska jag minsann ta i örat nej då men hon ska lära sig lite hyfs. Jag hoppas hon skärper sig och är snäll mot sina medmarsvin i fortsättningen. Det var ingen trevlig stämning i tantburen då hon bodde där. Där bodde hon för att lära sig hyfs jag ville inte ha henne i samma bur som någon dräktighona därför att hon har en otrevlig vana att bita folk i rumpan och allmänt bråka. När hon bodde med bara Eulalia gick det jättebra så jag hade en förhoppning om att hon skulle funka väl med bara en burkompis att det var mer hennes grej än flockliv. Nu bet hon sin nya burkompis i rumpan också och så ska inte någon behöva ha det i sitt hem... alltså ha en jobbig kompis som bits. Ni sitter hon själv bara av den anledningen att jag inte vill att några av mina andra marsvin ska behöva bo med henne. :-( Vet inte riktigt hur jag ska lösa detta men hon får sitta själv ett tag och ha tråkigt så får vi se hur det blir och hur jag ska gå vidare med detta. Ska bli lite spännande att få marsvin av henne men just nu har jag ingen idé hur jag ska göra. Kanske skulle hon funka bäst i en grupp med en jättedominant kastrat som kan tukta henne. Någon kastrat har jag inte så nu får jag fundera ett tag.

ANNONS
Av gisela jansson - 3 mars 2014 11:59

Igår kväll var jag övertygad om att jag skulle avliva Lily idag. Hon är inte bra det är hon inte trött, tungandad, begynnande UVI igen och hon har fått svamp på öronkanterna för att hon är allmänt nedsatt. Jag tänkte göra det jag hade bestämt mig men i morse pallade jag inte. Frukost ville hon ha och hon äter bra. Stod där i cirkeln av vänner och tiggde frukost från den vinkeln såg hon bra ut... och då vacklade jag. Hon är kvar lika racklig lika oåterkalleligt på väg att att bli allt sämre. När ska man säga stopp? När är det egentligen försent? Nu kommer jag än en gång att ta ett marsvin till veterinären för avlivning som borde ha fått dött för länge sen bara för att jag är vek och egoistisk. Vill inte mista älskade Lily vill inte ta det beslutet över hennes liv. Hon vill ju fortfarande ha sin mat. Vill hon fortfarande leva fast det är jobbigt? Förstår hon det som jag vet att det bara kommer att gå utför nu?

Av gisela jansson - 27 februari 2014 14:58

Botti, Pansan, Isis och Quagga är anmälda till Kallhäll både vanliga peten och KM. 

Laddad? Javisst!

28

Av gisela jansson - 25 februari 2014 09:44

I går flyttade Cruella. Det gick lite snabbt och jag vet inte om jag hunnit med känslomässigt. Det är inte lätt att sälja vuxna marsvin även om man redan beslutat sig för att sälja en utvald individ om någon vettig köpare i behov av det marsvinet hör av sig. Nu var det precis så jag hade bestämt att jag kunde avstå Cruella och nya mattarna behövde en kompis till en hona som blivit ensam. Det känns som ett kanonhem och jag vet att Cruella får det bra där. Bara honorna kommer överens så och det borde de väl så har hon flyttat min lilla bestämda charmiga flicka.


Då var det bara 28 marsvin kvar här då samtliga nonselfar. Ingen till salu. Gamlingar, avelsdjur, ungdjur alla keldjur.

1 orangeagouti/golden

1 beige magpie

2 lilac magpie

2 black harlequin

3 chcolate magpie

2 black fox

17 black magpie


Av gisela jansson - 22 februari 2014 11:38

Jag har en lång tid funderat på att bygga om ett av mina burskåp så marsvinen får större boyta. Jag var lite pågång att snickra om båda småskåpen så kom ringormen. Då bytte jag ut det lilla köksskåpet. Jag hade ju tänkt bygga om skåpet i vardagsrummet först för att kunna använda lådorna i det skåpet till det nya i köket nu blev det tvärt om. Precis efter allt städande, renoverande och snickrande i vinter var jag lite trött men nu har jag en plan för hur skåpet ska byggas om. Kan knappt hålla mig vill snickra NU. Skåpet är en hembyggd stomme med innermått som en Paxgarderob med tre komplimentlådor. Nu ska lådorna ut och hyllplan med plexiglas och vaxduk ska in istället. Nu har jag planerat i detalj vad som ska köpas och hur jag ska bygga. Det mesta materialet har jag redan som plexiremsor, fasadebrädor, färg småskruv. Behöver bara två hyllplan, lite vinkeljärn och vaxduk så det kommer inte ens att kosta mycket. Ja visst blev jag lite taggad av artikeln i MM den väckte snickarmonstret i mig. Det är ju så kul att bygga saker!


Annars är det mest väntanstider här. Leia är rund som en fotboll redan men det är två veckor kvar innan hennes ungar ska komma. Homsan börjar runda på sig också och jag tror mig ha kännt ett litet kittel i hennes mage. Kida är fortfarande ett stort frågetecken har inte sett ombrunst när den borde ha kommit så det är bara att vänta ett tag till. De nya kärleksparen har inte parat sig så jag märkt något åtminstone.


Lily rosslar när hon andas. Tyvärr känner jag igen det som samma åkomma hennes mormor Elie hade det är ingen infektion utan förslappad luftstrupe. Det kommer inte att bli bättre men så länge hon inte är anfådd och orkeslös så kan hon leva med det ett tag. Hon ser okej ut just nu men med sina återkommande UVI attacker och allmänna slitna lite trötta tillstånd överväger jag att låta henne somna in om läget förvärras. Skittrist men hon är skruttig. Uffe som är ännu äldre än Lily har sett lite obestämt ruggig ut ibland de senaste veckorna. Han äter dock bra och springer som han ska på golvet men jag har ögonen på honom. Luckybucket och Merope som också är gamla verkar tack och lov pigga och fräscha. Jobbigt med gamla djur.

Av gisela jansson - 21 februari 2014 13:18

En standardtvårumslägenhet är gjord för att man i sovrummet ska ha en säng dubbel eller enkel, några stolar, nattuksbord sen får man välja om man vill ha ett bord, en bokhylla eller garderob där inne oftast kan man välja två av dessa ting. I köket finns plats för köksmöbler punkt slut. I vardagsrummet ska man ha soffa, soffbord, TV och bokhyllor det är det nästan lag på. I övrigt kan man välja till skrivbord eller ett störrematbord är man väldigt husdjursberoende kan man få plats med ett mindre kattklösträd en standard marsvinsbur och ett mindre akvarium. Är man inte husdjursnörd kan man väl välja något annat man är intresserad av som löpband, en mindre modelljärnväg, trumset eller ja vad man vill. Sen är det fullt.


I vår tvåa är det fullt. Sonen har sovrummet som är ganska belamrat av hans saker men med betydligt mer luft än i resten av lägenheten. Köket är marsvinsrum med två stora burskåp. Lite standardsvenssonlaglig är jag trots allt så jag vill ha matbord, soffa, bokhylla, soffbord och TV det står förståss i vardagsrummet. Sover gör jag och det är trevligt att göra i en säng, loftsäng i da shit utan den hade inget funkat. I mitt vardagsrumm finns även ett burskåp och två ganska stora golvburar, en kattklöspelare och två medelstora akvarium... ja fyra akvarium finns det här men ett står i hallen och ett på fönterbrädan. Det är fullt här så jag kan säga att det blev problem nu när jag ska föröka få in ett fint hörnskåp jag ärvt efter min farmor. Det blir liksom inte så bra...


För precis två årsedan var vi i Afrika. Mitt livs resa. Underbart. Bilder i repris.                                    

Av gisela jansson - 14 februari 2014 09:24

Det kittlas av små tassar i Leias redan runda mage. Även Homsan börjar rundna och magen är hård och kompakt.


Har inte sett ombrunst på Kida än börjar hoppas att hon trots allt är dräktig.


Inga parningar ännu i de båda nysatta paren.


Snart är det dax för den första utställningen för oss på evigheter det ska bli så kul! Jag ska döma ungdoms pet och hjälpdöma hanar i den vanliga petclassen. Med till utställningen tänkte jag ta några honor att ställa både på KM och pet. Det blir nog Pansy och Botti och en eller två unghonor.Mina fyra jättefina unghonor går retsamt i samma klass så jag måste välja bort minst två. Fast fler än fyra att ställa är omöjligt ändå när man ska döma. Inga rasdjur har jag att ställa just nu.


Jag har en period då jag bara älskar mina marsvin så där extra mycket. Så min Alla hjärtansdags uppvaktning går till mina 29 älskade marsvin. Puss på er!  Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2015
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ svinkonst med Blogkeen
Följ svinkonst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se