Direktlänk till inlägg 29 maj 2014

Det är så här det är

Av gisela jansson - 29 maj 2014 10:36

När jag berättar att jag har många marsvin eller berättar att jag är marsvinsuppfödare får jag alltid samma frågor. 


Nästan alltid får jag frågan -Säljer du marsvin då? Ja jag säljer marsvin är man uppfödare kan man inte spara alla ungar som föds det är omöjligt. Fast jag har känslan av att frågan egentligen betyder -Föder du upp för att sälja? Då är svaret absolut nej det är inte syftet. Jag skulle inte ens kunna tänka mig att ta en kull med avsikt att sälja alla ungarna till kel verkligen inte! ALLA kullar som föds här är ett led i mitt avelsprojekt att få fram rasenliga utställningsdjur i önskade färger och mönster. Alla ungar som föds här passar däremot inte till den framtiden så de flesta säljs till kel. Jag har valt en krånglig variant och de är riktigt svåra att få till. De som säljs till kel är inte sämre marsvin än de jag behåller  de får bli bäst i världen i sina nya hem och de som stannar hos mig får bli bäst i världen här. Det är också lite tur att inte alla "duger" att spara för hjälp så många marsvin jag skulle få då och det vill jag ju inte.


Så får jag alltid frågan -Hur många har du? Jag har på sista tiden vänt på det och frågat -Hur många tror du jag har? Eftersom jag fått gissningar på allt mellan 4 och 100 så antar jag att det är lika bra att redogöra för det ordentligt. För sju år sedan började jag föda upp rasdjur och de senaste fyra åren har jag haft runt 30 marsvin. Det är vad jag får plats med, vad jag har tid med, råd med och det minsta antalet som fungerar om man ska ha en hyfsat frisk och obesläktad avelsstam + ungdjur på tillväxt + några kära pensionerer som man inte kan slita sig från. För mig är det ett lagom antal. Jag dementerar alla rykten om att jag ska dra ner på marsvinen, vet inte var de kommer ifrån? Jag är extremt nöjd med de djur och det antal djur jag har just nu. För tillfället har jag 36 marsvin i mitt hem. 27 av dem är MINA varav fyra sparade ungar födda nu i vår 9 av de 36 är ungar som ska flytta.


Så frågas det om de går att sälja marsvin. Ja absolut jag har många fler intresserade köpare än jag har marsvin att sälja. Så om följdfrågan skulle vara -Är det för att du inte får ungarna sålda som du har så många marsvin? Kan jag lugna folk med att så är det inte. De marsvin jag har har jag själv valt att behålla vill jag sälja ett marsvin blir det vips sålt på max några månader. jag kostar på mig att välja bort köpare jag tycker är tveksamma. Jag vill att mina ungar ska komma till bra hem och få fantastiska liv.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gisela jansson - 4 mars 2015 16:11

Om någon undrade hur det gick med kattungarna Tommy och Annika så gick det bra. Annika heter numera Selma och bor på landet med en husse och en matte som älskar henne och dyrkar henne som en katt förtjänar. Tommy... ja hoppsan det blev lite kärlek. H...

Av gisela jansson - 4 mars 2015 15:45

I torsdags morse födde Eulalia sina ungar. På morgonen hittade jag två stora präktiga chocolate magpieflickor en pyttig chocolate magpieflicka och en liten svag och ämlig de white pojke. Glad över de båda större flickorna och orolig över de båda mind...

Av gisela jansson - 22 februari 2015 10:44

I morse hade Tuvstarr fått sin kull. Tre stora bjässar till söner. En av dem ser ut att vara lilac magpie. Liten risk att han är magpie fox som mamma vi får se. De är underbara! Pigga stora rörliga och söta som socker.             ...

Av gisela jansson - 20 februari 2015 10:52

Det var ett halvår sen jag skrev här. Har ingen aning om varför det blivit så faktiskt. har inte saknat att skriva här tills nyligen. Mycket har hänt och jag antar att jag inte riktigt haft tiden.    Liten kort resumé. det kommer mera. * Tre ka...

Av gisela jansson - 9 augusti 2014 22:56

Ibland händer saker man inte riktigt räknat med. Kortfattat en livräddningsaktion som utvecklades till kärlek. Tommy och Annika kom till mig för några veckor sedan. Annika har hittat ett nytt fantastiskt hem. Jag tycker två katter är lagom många men ...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ svinkonst med Blogkeen
Följ svinkonst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se