Direktlänk till inlägg 4 maj 2014

En tutte mindre

Av gisela jansson - 4 maj 2014 10:42

För två månader sedan på Kallhällutställningen hittades en juvertumör på Pansan. Jag la pannan i djupa veck och höll koll på den lilla knöen. Den växte men Pansan var opåverkad och fräsch. Det finns ju valmöjligheter man kan stunta i det och avliva djuret om det blir så dax faktiskt hade det kunnat vara ett självklart val om hon varit äldre och/eller i övrigt krasslig. Nu är inte Pansan ett sjukt marsvin bortsett från detta utan väldigt bra i kroppen och helt utan andra konstigheter dessutom bara 3,5 år det är ingen ålder. Därför var det i detta fall rätt självklart att välja att operera. 2000 kr är mycket pengar och eftervården kan vara tuff både för mig men framför allt för marsvinet. I det här fallet ansåg jag att det var värt det.


Nu har hon en tutte mindre. I morgon är det en vecka sedan operationen och allt ser riktigt bra ut. Såret ser fint ut och Pansan äter som hon ska. Lite arg är hon dock då hon måste sitta under ett galler i buren eftersom hon inte ska sitta på spån utan på rena handukar istället. DET VILL HON INTE! Hon vill ut till kompisarna och det är ju ett sundhetstecken. jag har gott hopp om detta ingen infektion i sikte ännu  så nu är det bara att hoppas att ingen böld dyker upp och att inte nya tumörer blommar upp i hennes kropp.  


Tog den här bilden dagen innan hennes operation. Sigrid gör ett av sina ganska sällsynta besök i en marsvinsbur. Här ser man tydligt hur Pansan är som person genast fram och kollar katten. Merope vill också titta lite.  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gisela jansson - 4 mars 2015 16:11

Om någon undrade hur det gick med kattungarna Tommy och Annika så gick det bra. Annika heter numera Selma och bor på landet med en husse och en matte som älskar henne och dyrkar henne som en katt förtjänar. Tommy... ja hoppsan det blev lite kärlek. H...

Av gisela jansson - 4 mars 2015 15:45

I torsdags morse födde Eulalia sina ungar. På morgonen hittade jag två stora präktiga chocolate magpieflickor en pyttig chocolate magpieflicka och en liten svag och ämlig de white pojke. Glad över de båda större flickorna och orolig över de båda mind...

Av gisela jansson - 22 februari 2015 10:44

I morse hade Tuvstarr fått sin kull. Tre stora bjässar till söner. En av dem ser ut att vara lilac magpie. Liten risk att han är magpie fox som mamma vi får se. De är underbara! Pigga stora rörliga och söta som socker.             ...

Av gisela jansson - 20 februari 2015 10:52

Det var ett halvår sen jag skrev här. Har ingen aning om varför det blivit så faktiskt. har inte saknat att skriva här tills nyligen. Mycket har hänt och jag antar att jag inte riktigt haft tiden.    Liten kort resumé. det kommer mera. * Tre ka...

Av gisela jansson - 9 augusti 2014 22:56

Ibland händer saker man inte riktigt räknat med. Kortfattat en livräddningsaktion som utvecklades till kärlek. Tommy och Annika kom till mig för några veckor sedan. Annika har hittat ett nytt fantastiskt hem. Jag tycker två katter är lagom många men ...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ svinkonst med Blogkeen
Följ svinkonst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se