Alla inlägg under februari 2014

Av gisela jansson - 3 februari 2014 11:25

Hur jag klurar. Det är kul. Stamtavlor, almenacka, vikttabeller och mitt fiffiga diagram över släktskapet på mina avelsdjur har studerats intensivt de senaste dagarna.


Man har en plan man sätter den i verket och så fungerar det inte! Dumma marsvin. Plan B är nog trots allt lika bra har jag kommit fram till, kanske är den bättre men det är ju inget man kan få reda på. Kida och Sir har nu parat sig på tredje brunsten det är inte ett bra tecken troligen blir det inget där. Synd för det kändes som en kononkull. Mina värsta farhågor är att det är Sir som inte längre är så fertil som hans matte vill att han ska vara. I bästa fall är det bara så att Sir och Kida inte får till det med just varandra.


Nu är det dax att flytta om djur eftersom Leia börjar puta lite hon måste in i sin honflock där kullen ska födas så snart som möjligt. Homsan har inte brunstat om vad jag märkt och jag hoppas hon är lika dräktig som Leia. Kida måste delas från Sir innan hon brunstar om för fjärde gången så jag kan flytta henne till Calle istället så fort jag vet hur det är med hennes tillstånd. Så nu gäller det att ha planen helt klar innan storflytt till helgen vill inte behöva ändra för mycket för djurens skull. De tre honorna som suttit med hane ska in i varsin honflock i stora skåpet och Cruella ska flytta ihop med Bill och Indis med Smurf. Om jag ser att Kida brunstar ska hon sättas med Calle direkt då det händer annars får jag vänta och se hur det är med henne har jag tur blev det ungar med Sir på tredje försöket. Dolores som ska sättas med Ali får vänta lite för annars blir det för många kullar samtidigt. Puh så får det bli! Spänningen är total! Bebissjuk och längtar så efter de kommande ungarna. Så nyfiken och förhoppningsfull att jag kan spricka!


Inga kullar sen oktober och inga utställningar sen november. Utställandet längtar jag efter nästan lika mycket som kullarna. Så jag planerar där också klämmer på och granskar mina fina marsvin och försöker bestämma mig för vilket gäng som ska till Kallhäll. Inga rasdjur är aktuella just nu och inte heller pethanar eftersom jag ska döma dem. Pet honor är de jag funderar på nu. Det är svårt eftersom jag vill ha så få som möjligt eftersom jag ska hinna döma i lugn och ro... fast hur jag än vrider och vänder på det så är det rätt många jag vill ta med. Tokigt. Jag har FÖR fina marsvin.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards