Alla inlägg under juli 2013

Av gisela jansson - 12 juli 2013 10:36

Jag har det så skönt på semestern. Jag orkar knappt skriva något har liksom hamnat i en dvala. Ingen kreativitete på bara lathet. Nåja igår städade jag kammaren ordentligt. Tyvärr flyttade jag runt datorn så ljudet inte funkar mer då blev det ju ingen film i går kväll, jag som laddat så. H som varit på vift några dagar kommer tillbaka idag han fixar nog ljudet hur lätt som helst så filmerna kan rulla igen här på nätterna. Ingen film i natt alltså men kvällen innan klämde jag tre filmer Broke Back Mountin, Dirty Dansing och Pianot tre härliga favoriter vi får se vad det blir i kväll det är inte min tur att välja film.


Nå nu ska jag släppa ut marsvin och sätta mig och läsa bok eller rensa bort lite brännässlor och hundkex.


Hoppas att vi tar en båttur ikväll.


Längtar efter bröd, frukt och godis som varit slut i flera dagar. H ska handla och all onyttig mat, ja nästan all mat är uppäten kvar finns bara potatis, bönor och morötter men det kan nog bli lunch det med. 

Av gisela jansson - 10 juli 2013 15:40

I natt regnade det och idag blåser det kallt. Marsvinen får vara inne jag vill också vara inne men ska ändå snart ge mig ut på promenad. H har åkt till Östhammar för att hjälpa sin mormor att måla vindskidor på hennes hus. Jag och djuren blir själva här ett tag då. I kväll blir det film igen... ja som varje kväll. Ska nog börja på ett nytt pussel också nu när jag lagt all blå himmel på sidorna om det lutande tornet i Pisa. Svea har fixat sig en kattlucka tyvärr har hon troligen fixat en mygglucka också eftersom hon pajjat myggnätet.

Av gisela jansson - 7 juli 2013 19:02

Jag håller på att friska på mig äntligen. Lite hes och hostig och kanske lite svag fortfarande men på gång. Alla djuren har funnit sig väl tillrätta. Svea fångar möss mest hela tiden och Sigrid tigger åt sig de godaste. Kattmatskontot blir behagligt lågt. Safari har UVI men kommer att få medicin i morgon. Båtmotorn funkar rätt bra och vi har badat. Jag har snickrat en ny utebur, jättekul tills jag skulle sätta på nätet spika i märlor inte kul på något vis. Nu ska vi snart äta kantareller! I kväll blir det film igen. Vi trivs det är så härligt här!

Av gisela jansson - 4 juli 2013 14:31

Ja jag känner mig mycket bättre så i morgon bitti åker vi! Plötsligt kände jag att jag orkade fixa och dona allt som måste fixas innan avfärd. Akvarierna är gjorda och packlistan känns under kontroll!


I natt drömde jag att vi höll på med ett projekt att avla fram blå marsvin. Väldigt inspirerad av de fina danska self blue som var på SM antar jag. Men vi drömmen var så himla korkade för vi fick för oss att det var bättre att göra projektet på björnar istället... vilda björnar i skogen. Sen sprang vi runt där och letade björnar för att se om de hade fått blå pälsfärg. Vi hittade inga björnar...

SM

Av gisela jansson - 3 juli 2013 13:52

Jag har helt enkelt inte orkat skriva om SM jag är inte pigg direkt. Fick ju monsterfeber i tisdags(förra veckan) och låg platt onsdag och torsdag på fredagen var jag bättre och for som ett torrt skinn för att hinna allt till SM... på kvällen var jag inte så kaxig. Trots det intalade jag mig att jag var frisk... trodde nästan på det. Lördagen gick rätt bra skitkul att träffa alla och utställningsresultaten var trevliga. Men på festen på kvällen däckade jag totalt mina ögon gjorde sjukt ont och började vara och halsen värkte. Jag gick och la mig i mitt tält tidigt. Jag sov rätt bra men vaknade vid halv fem och fick inte upp ögonen alls! Efter en stunds bändande fick jag en glipa så jag kunde hitta till toahuset. Lätt chockad insåg jag att det inte bara var var utan ögonen var svullna också. När jag vaknade senare hade svullnaden lagt sig och det var inte så varigt heller men ögonvitorna var knallröda, kul. Dessutom hade jag totalt tappat rösten och kände av bihålorna. Söndagen blev lite tung trots att utställandet gick bra. Jag såg och lät väldigt sjuk men stod stadigt på benen.


Jag hade inte så stora förhoppningar eftersom ottur förföljt mig på alla mästerskap hittills men denna gång tänker jag inte klaga. Det gick jättebra för mina djur. Jag är så glad trallala! Nu ska jag vara lite trist och lista resultat här. Hoppas ni tycker det är kul att läsa jag tycker nog mest att det är drygt att skriva statistik.


SCh GP Chokladfabrikens Terabyte, nonself black magpie ställdes i ras. SM 2/4 inget cert. Jub 1/4 cert. Jag tyckte Terabyte var lite pinsamt fet men i övrigt i fin form. Den Hollänska jubileumsdomaren gillade henne verkligen och hon blev bäst av de fyra champions som deltog. Jag är jättenöjd med Terabytes insats. Hon är en stjärna jag vet ju det.


Chokladfabrikens Leia, nonself chocolate magpie, junior. Ställdes i ras. SM fina ord men oplacerad. Jub BIR-R och cert. Det blev jag ju glad över men själv är jag lite tveksam till hennes färg och teckningen är lite sådär den med okej men inte fantastisk. Leia skötte sig väldigt fint med tanke på att hon är så ung och inte varit ute och farit tidigare. Hon var lugn positiv och nyfiken. Himla go liten tjej!


Flockdjurs Isidor, nonself blac magpie ställdes i pet. SM 94p 5/9. Jub 91p 4/7. Nja det blev inget men bra omdöme. Inget fel på Isidor de andra var bara bättre skulle jag tro.


Chokladfabriken Indis, nonself black fox ställdes i pet. SM 91p 4/6. Jub 96p 2/4 silverkort. Fina Indis var så duktig resultaten okej.


SCh Chokladfabrikens Pansy Parkinson, nonself black magpie. Ställdes i pet. SM 91p 1/14 silverkort och BIS PET 2! Jub 96p 5/10. Härliga älsklingspansan blev tvåa i SM så himla lycklig för det. Jag visste att att hon hade det!


GP Botti, nonself orangeagouti/golden ställdes i pet. SM 91p 2/8 silverkort. Jub 97p 1/3 silverkort och BIS PET 6. Härliga stadiga Botti kan man lita på hon är en supergris helt enkelt trots att jag själv nog tyckte att hon blivit lite väl fet.


Chokladfabrikens Kida, nonself black magpie ställdes i pet. SM 90p 6/7. Jub 1/5 silverkort och BIS PET 9. Det är som ni ser stor skillnad mellan de båda bedömningarna. Avdragen hon fick på SM som var på lördagen var för att hon var lite rädd och sprattlig. Jag förstår henne hon är en liten flicka som inte varit hemifrån förut. Det roliga med det hela är att hon vande sig så kvickt dan efter var hon hur cool som helst vilket syns på resultatet. Duktiga lilla Kida!


Jag är som ni förstår supernöjd! Det gick bra för alla mina djur. Bättre än förväntat för vissa. Jag är sjukt stolt över mina älsklinagar!


Lycka till i livet lilla Nalle Maja som flyttade i samband med SM.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards