Alla inlägg under juni 2013

Av gisela jansson - 3 juni 2013 08:11

I morgon efter jobbet har jag veterinärtid. I fredags... ja i lördagsförmiddag också var jag säker på att det var ett sånt här förfärligt besök med dödlig utgång men jag är inte så säker på det längre. Episkey har inte varit så frisk på sista tiden. Hennes mage funkar inte som den ska och hon bajsar kladdigt, det har hon gjort mer eller mindre i flera månader. Hon har tappat i vikt men i övrigt verkar hon riktigt pigg med god aptit och vaken uppsyn hon verkar heller inte ha ont, inget sittande med huvudet in i hörnet med uppburrad päls där inte. De sista veckorna har hon även varit lite nedkissad med skarpt stinkande UVIkiss då och då. Hon har fått tranbärsjos och har svarat bra på det men i slutet av veckan här såg det illa ut magen var helt nedkissad och kletnedbajsad. Hon luktade förfärligt... ja hela lägenheten luktade. Så jag har badat magen, tranbärsjosat och gett henne vätskeersättning som enligt Episkey är himelskt gott hon kan klunka i sig hur mycket som helst. Nu har det vänt. Hon är nästan inte kissig alls och bajskorvarna är korvar, lösa och med fel form visserligen men dock korvar. Vet inte vad veterinären kan göra för henne men jag vill inte längre avliva. Hon har gnistan och äter helt själv. Hoppas att få bra råd till åldringens skötsel för hon är inte ung längre min cream. 5+ ingen av mina andra creamar har blivit i närheten av 5.


Den andra som ska till veterinären är Safari som har UVI med lite misstankar om stenar. Hon piper när hon kissar det kan vara lite blod i urinen också men inga större mängder. Nu har jag gett henne tranbärsjos ordentligt så hon luktar inget rumpan och är inte nedkissad längre men hon piper fortfarande så jag vill att hom ska få antibiotika. Hon ska bli frisk jag går inte med på något annat.


Funderar på att ta min gula cykelkärra och ladda den full med djur. Safari, Episkey och katterna som ska vaccineras. Det är lika bra att ta alla när man ändå håller på. :-)

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards