Alla inlägg under april 2013

Av gisela jansson - 7 april 2013 10:56

Något har ju blivit fel. Fast det gör inget för det blev ju rätt ändå. :-) Jag måste ha skrivit in BF fel för enligt mina anteckningar skulle Cruellas kull komma på torsdag men jag tyckte att hon såg så redo ut i kroppen så jag hade börjat tvivla på om det stämde... troligen inte. I morse hade de kommit! :-)


Vis av mitt tidigare misstag har jag nu kollat dessa i rumpan tretusen gånger var men det ser fortfarande ut som bara flickor. Det var fyra från början men en stor präktig black harlequin med vitt på (harliepie) var tyvärr död. De tre som lever och mamma Cruella ser ut att må bara fint.


Flicka 1. Minstingen black harlequin. 57g ett veck.

Flicka 2. Storingen black harlequin 74g.

Flicka 3. Chocolate harlequin. 65g. Då är Bill chokladbärare alltså!


   

 


 


De är ju som synes sötast på jorden. Snyggt färgfördelade med mycket cream men inte så bra tecknade rasmässigt. Troligen stannar ingen.


Åh det är så kul när ungarna kommit ut och det ser bara bra ut! Men trist med den som inte fick leva.

Av gisela jansson - 6 april 2013 11:15

Ibland är jag lite snabb liksom... Upptäckte nyss att att lilla Lux inte är en hon för han har snopp. Så det kan bli. Skyller på tantögdhet och dåligt ljus kanske och möjligen lite önsketänkande.


 Det avgör saken Leia stannar. Det finns väldigt begränsad plats för hanar här nu. En chocolate magpie är ju en bra grej att ha ju... får se det så.

Av gisela jansson - 4 april 2013 11:11

Mina småhanar Ior, Jack Jack och Jorm är det ingen som köpt. Jag har haft en ganska avslappnad inställning till det de sällskapar ju med varsin vuxen hane och det är en betydelsefull uppgift minst sagt. Det går väl inte heller så stor nöd på killarna de får ju mat och stimulans men det är ju inte här de ska bo hela livet. Nu börjar de plötsligt bli ganska stora och plötsligt blev jag lite förskräckt över att de är kvar. Det är jättelätt att sälja marsvinshonor i all åldrar och i alla utseenden det finns fler köpare än marsvin faktiskt. Söta mycket vita och härligt magpiefläckiga hanar som är små ungar är också väldigt lättsålda men det är en helt annan sak med halvvuxna mörka i princip enfärgade hormonstinna killar. Nu har jag tre sånna jobbigt läge. Problemet är ju att de bör flytta var för sig eftersom de kan vara knepiga att få ihop nu när de bor med varsin annan och är i "hormonåldern". Att sätta ihop någon av dem med en vuxen eller bebispojke kommer troligen att gå perfekt men jag kommer inte att kunna sälja dem i par. Sommaren närmar sig och när vi är i stugan är det trevligt att att så få marsvin som möjligt... det blir som fullt annars. Oj nu måste killarna hitta hem! Jag hade ju tänkt att det är lugnt men nu börjar jag bli lite otålig. Snälla kom och köp!

Av gisela jansson - 2 april 2013 11:13

Påsken är slut och jag antar att de flesta är utvilade och nöjda utom jag som jobbat mest hela. Ja jag vet det lätt missunnsamt och gnälligt men det är rätt trist att alltid känna sig i otakt med resten av världen när andra är utvilade är jag alltid som tröttast.


Annars är det väl inte mycket att klaga på våren ser ut att vilja komma och djuren mår bra. H och jag tittar på Lost på nätterna... spänningen är olidlig och dyngnet tiltar. H sover och jag har just vaknat. Nu måste jag försöka få tag på en slang till mitt punkade bakdäck så jag kan cykla till jobbet och göra nattpasset.


Marsvinsungarna mår bra och är löjligt söta. Jag väntar med mitt slutgiltiga beslut om vilka som stannar tills Cruellas kull kommit i slutet av nästa vecka.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards