Alla inlägg under december 2012

Av gisela jansson - 17 december 2012 09:19

Fyra bebisar har kommit nu på morgonen. Två foxflickor en foxpojke och en svart pojke. Lite tidigare än väntat och önskat men det ser ut att vara okej ändå. Synd bara att jag inte hann köpa en ny våg, den gamla har gått sönder och jag tänkte köpa en ny idag så jag hade innan ungarna kom. ;-)


Jag återkommer senare idag med bilder och mer uppgifter om de små sötnosarna.

PR

Av gisela jansson - 16 december 2012 19:58

Har varit på en djuraffär idag och gjort PR ör SMF och informerat om marsvin. Mest var det väl pratat med folk och hängt i en djurig miljö. Kul var det men nu är jag trött var ju inte helt oförkyld. Alastor, Bill och Skype följde med mig. Det är kul att ta en heldag (nåja några timmar) tillsammans med några av marsvinen man ser dem med nya ögon och blir lite nykär i dem. Gulliga killarna skötte sig fint. Det var en hel del trevliga och mycket marsvinsintresserade människor där som kom och babblade jättetrevligt. Det kom folk dit som ville köpa marsvin och två som kanske vill bli medlemmar i föreningen... åtminstone den ena tror jag går med. :-)

Av gisela jansson - 15 december 2012 23:05

Doris gjorde det! Hon är nu champion vid bara sju månaders ålder vilken tjej va! Jag är tokglad över henne och håller med domarna hon är fin! Den Engelske domaren Rex var riktigt kunnig på varianten och jag fick massor av matnyttig information. Han gillade Doris trots hennes brist på det där svarta fältet som alla domare och även jag hade velat se på hennes ena skuldra. Han gav också konstuktiv kritik på mina båda magpies Eulalia och Space... det den ena hade saknnade den andra och tvärt om. Han var ganska förtjust i Eulalia som placerade sig före Space och jag håller med hon är faktiskt riktigt fin och växer på sig. Ingen av dem fick cert men de var inte så dåliga ändå. Jag gillar den här typen av bedömningar de ger pepp i avelsarbetet.


Som vanligt var det kul med utställning och trevligt att träffa marsvinsgalningarna. :-) Och vi såg en jättefin älg när vi åkte dit på morgonen.


När jag kom hem roddade jag om i burarna lite. Zabini är dräktig det sparkar i magen och hon fick flytta in i en honflock. Zabini går nu med Doris, Homsan och Troja. Quidditch och Terabyte fick flytta ned till Ogg, Eulalia och Cruella. Det bråkas lite i burarna men det går rätt smidigt inga större bataljer.


I min tredje honflock går Botti, Caps Lock och högdräktiga Pansy. Det är bara några dagar kvar innan ungarna tittar ut.


Fy så förkyld och trött jag är...

Av gisela jansson - 10 december 2012 13:50

Jag tyckte ju att det var praktiskt när ett marsvin flyttade i lördags. Men se ett steg framåt och två tillbaka i går kom nämligen ett marsvin hit och idag ett till. Nåja han som kom igår är inte min på något sätt jag hjälper bara till att transportera honom så han åker igen redan på lördag men han som kom idag är min käre Skype som varit utlånad i ett halvår först som sällskap till en lillkille och sen även för dejt. Skönt att han är hemma igen och han ska få minst ett trevligt uppdrag i vår ;-).


Det som däremot inte är skönt är alla burar. Nu fick jag lov att snickra av nedersta buren i stora burskåpet och i vardagsrummet mitt på golvet står ett vacklande torn av burar högt som Eifeltornet och tar plats. Inte bra. Antalet marsvin är väl inte så oerhört stort långt ifrån vad som mest bott här det är antalet burar som är problemet. Nåja flera av djuren är inte mina och på väg härifrån så det är bara att bita ihop snart kan jag röra mig i mitt hem igen.

Av gisela jansson - 8 december 2012 11:56

Jag fullkomligt hatar att sälja äldre marsvin som jag haft ett tag. Antar att det är min allmänna inlärda och moraliskt inkända motvilja mot att låta djur flytta runt. Jag vill inte att några djur ska behöva byta hem varken mina eller andras och tidigare har jag alltid låtit alla som kommer in i mitt hem stanna på livstid. Är man uppfödare blir detta ett problem. När det gäller att sälja ungar och ungdjur som jag redan från början bestämt att de ska flytta har det inte varit så svårt men när det gäller äldre djur är mit säljmotstånd massivt. Speciellt honor är svåra att sälja dels för att de trots allt inte är så svåra att ha många av men också för att jag genomlevt och engagerat mig i deras dräktigheter man kommer dem så nära när man är med dem i den stora uppgiften.


Det är bättre när man kan låna ut djur. Nu har Luckybucket flyttat. Hon bor nu i en mycket marsvinsengagerad familj som jag kännt i evigheter. Bra folk som jag vet kan ta hand om Lucky. Lyckys nya kompis Kurry är 6,5 år och en pigg tant, hon miste för några dagar sedan sin syster och livskamrat. Meningen är att Lucky ska bo där och sällskapa så länge hennes sällskap behövs sen får hon komma tillbaka igen. En bra lösning tycker alla inblandade hoppas att Kurry och Lucky finner varandra. Ja en rolig detalj :-) läste här på bloggen på tidigare år och det var exakt ett år sedan som Lucky flyttade in i tantburen så hon bodde där på dagen ett år coolt va?!


Nu flyttade jag genast in Merope i tantburen nu när gruppen ändå är i oblns så får hon glida in på Luckys plats direkt. Knappt ett pip har hörts de är så trevliga mina tanter.


Tyvärr är jag väldigt orolig för en av tanterna. Episkey rör sig jättekonstigt. I förrgår lyfte hon ett framben sen blev det liksom bra igen och nu vet jag inte riktigt vad hon gjorde när hon skulle gå det såg allmänt skuttigt ut med bakkroppen istället. Skumt. Hon verkar ha ont i kroppen men jag hittar inte var. Äter gör hon som vanligt och ser inte ut att ligga och pinas men hon har ont när hon rör sig. Det har varit ett par dagar bara så fortfarande hoppas jag att hon kan ha sträckt sig eller något. Hon är ingen ungdom strax fem och self inbillar mig att de är kortlivade så jag är orolig.

Av gisela jansson - 6 december 2012 13:08

Fy vad jag inte vill gå till tandläkaren. I ett år har jag aktivt undvikit att gå dit trots att jag haft en orolig liten tagg i medvetandekanten som sagt åt mig att jag måste. Jag vet att man inte ska dra ut på det det blir bara större och dyrare om man väntar. När en till flisa ramlade ur en av de trasiga tänderna i helgen bestämde jag mig för att nu måste det göras trots mitt motstånd. Det är väl inget konstigt med min ovilja/skräck att gå till tandläkaren det är väl det vanliga som alla känner mer eller mindre det är dyrt och obehagligt och det kan göra ont. I mitt fall är det även käken som är ett problem den låser sig om jag försöker gapa för stort vilket tandläkare väldigt gärna vill att man ska. Det som är mest skrämmande är dock om det är något större fel på en tand och man dras in i en oändlig rad av tandläkarbesök som måste till för att fixa det hela. Det tar massor av tid och blir sjukt dyrt.


Trots att jag skjutit så på besöket blev det riktigt bra och inte alls så förfärligt som jag trott. Det ena hålet var karies men det satt i kanten på en lagning till en redan rotfylld tand så den kunde borras utan bedövning och fixas i ett nafs. Härligt att slippa bedövningssprutan, hatar den nämligen. Den andra tanden som jag trodde var helt underminerad och skulle ruinera mig helt visade sig inte ha karies alls. Det var bara en bit som lossnat och den kunde lagas i ett ännu snabbare nafs. 1090 kr kostade det och jag behövde inte gå tillbaka! Det är så man svimmar av lättnad! Nja riktigt så enkelt är det inte det finns ett troligt hål på annan tand som borde kollas upp... men det tar vi sen.


Småpojkarna har nu fyttat ifrån mamma och honflocken. Hemulen bor med Bill i trevlig harmoni. Hattifnatt däremot fick verkligen fnatt och retade upp först Isidor och sen Alastor som den ena efter den andre kände sig tvugna att läxa upp snorungen lite för hårdhänt för min smak. Nu sitter han med sin snälle pappa Eliot och det går bara bra. Knasunge!


Stackars Pansy hade blivit helt biten på rumpan av sina nya flock"kompisar" inte bra för en högdräktig hona. Nu har hon fått nya vänner Caps Lock och Botti de är snälla och allt ser bara bra ut igen.


Babinski har Pissrumpa eller som det egentligen heter urinvägsinfektion. Hon får nu Bactrim och det verkar bli lite bättre. Har inte haft myckt UVI på marsvinen på sista tiden det var eländigt för ett par år sedan. Hon är rätt pissigt äcklig och luktar illa men jag ser inget blod i kisset hör inga ontpip och hon är i övrigt pigg så jag tror hon snart är frisk.


Ynk var inte dräktig med Eliot... eller om hon kastat sin kull jag tyckte mig nämligen känna foster tidigare men senare fanns inget där. För ett tag sedan brunstade hon och då kastade jag in henne med Aragorn som parade så duktigt. Hoppas det blir något detta känns om en perfekt combo.

Av gisela jansson - 3 december 2012 09:50

Ute är det kallt. Jag stannar inne.


I går hade vi breedermöte här. Jättetrevligt och givande vi har bestämt saker. Marsvinsprat i timmar! Helt underbart. Hemulen hamnar hos C Homsan stannar hos mig och Hattifnatt letar kelhem (möjligen redan fixat).


För första gången har jag honor som inte funkar ihop. Stackars Pansy blev helt sönderbiten av sina nya "kompisar" jag var tvungen att rodda om i burarna. Cruella och Eulalia är så grymma de jobbar ihop och förmodligen borde de delas de borde inte bo med Merope i alla fall som är en dålig ledartyp hon har aldrig satt dessa monster på plats. De sitter nu med Ogg som förhoppningsvis kan banka lite vett i dessa divor. Nu har jag huvudbry här mist sagt för så snart som möjligt måste jag fördela honorna bra så jag får harmoniska grupper så mina dräktiga honor får lugn och ro. Jättesvårt är det.


Ynk var inte dräktig hon brunstade igår så jag satte henne lite hastigt med Aragorn. Cookie som är på besök visade sig också brunstig och blev genast parad av Uffe. Hon kom hit i går för parning hon bor ju nu med E men hon får ändå stanna ett tag så vi vet om det blev något. Uffe är lycklig han har två damer nu. Det vore roligt om både Ynk och Cookie blev dräktiga igår.


Nä idag ska jag vara lite i ateljen och trimma marsvin hade jag tänkt.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards