Alla inlägg under juli 2012

Av gisela jansson - 8 juli 2012 11:04

Idag regnar det. Den sortens regn man inte vill ha på sommaren ett stilla droppnde från en mjölkvit himmel. sånt kan hålla på i dagar. Ska kanske kolla vädrderprognosen...


Marsvinen får vara inne idag.


Vi har fällt tre av de stora askgrenarna de är stora som träd men man måste använda stege för att fälla dem. Vi har ingen motorsåg och trädet står intill vår inte alltför trevliga grannes hus så det tar tid och är trixigt för om de ramlar på hans tegelpannor eller fönster blir det obehagligt. Vi halmar trädet eller som detr heter i de här trakterna tuppar det.


I går badade jag. Är en riktig kruka så det blev mitt premiärdopp. Duktig. Jag snorklade lite. Vackert som vanligt.


I dag blir det säkert många filmer sedda.

Av gisela jansson - 5 juli 2012 13:05

Idag är det inget väder. Lite grått lite små kyligt och blåsigt. Skittrist! I natt var det vackert vi gick en månskenspromenad helt underbart! H tonårssover och jag borde kanske tvätta fönster men jag har semester så det är möjligt att jag skiter i det. ;-)


Lily mår mycket bättre. Hon är fortfarande lite trött och stel i bakvagnen men aptiten och uppmärksamheten är det inget fel på. Skulle tro att hon är helt återställd strax.


Vet inte vad vi ska hitta på när H vaknar. Såga träd kanske eller se en film eller gå en promenad eller åka lite båt eller hälsa på grannarna? Det spelar ingen roll. Semester!



Av gisela jansson - 3 juli 2012 23:12

Ja nu är vi i stugan! Härligt! i dag har jag byggt om hässjan det var mycket som inte var så vidars torrt på den opch den hade vält. Det går bättre att bygga en hässja med spett.

Den nya verisionen är fin. Lite hade möglat för att den delvis vält och det blivit för tätt nu hoppas jag att resten klarar sig och blir bra hö. Ja föruitom det bygget har jag inte gjort mycket en promenad och några kantareller plockade. Vi har inte ens varit till sjön. Tre filmer har vi redan sett och vi latar oss omsorgsfullt. Katterna njuter och marsvinen ar varit ute i uteburarna alla utom Lilys gäng. Något hände med Lily när vi åkte hit kanske värrmeslag. Hon mådde verkligen inte bra. Helt slapp och dregglig var hon. Hur läskigt som helst. Hela kvällen satt hon och burrade och vägrade äta. Jag gav henne vatten, äpple och uppblötta pellets. Idag äter hon sakta och nickigt gräs och lite annat men mest så sover hon. Nu ligger hon avslappnad i alla fall hon sitter inte uppburrad på tå som i går men hon är väldigt trött. Orolig men nu ganska hoppfull.

Av gisela jansson - 2 juli 2012 11:09

Just nu är jag inne i en akvarienördperiod de dyker upp ibland. Nu vill jag ha åttio akvarier till starta upp nya och inreda, nya kul fiskar och ja ni vet... Jag hänger på akvariesajter på nätet och dregglar över snygga gröna skaplser. I går när jag skulle sova fick jag för mig att jag skulle titta i en akvariebok jag har den är från 1990 det är ju inte så gammalt tänkte jag... men insåg snabbt att den var 22 år (vart tar alla år vägen?). Boken kändes hopplöst omodern. Då menar jag inte bara den gamla tekniken och pinsamt små minsta rekomenderade akriemåtten som 60 cm till mosaikgurami mm. utan fiskvalen och inredningsstilen! Ja jävlar... det har utvecklats! Lite saker kan tyckas tråkiga för det behandlades väldigt många olika killi i ett helt kapittel och en massa roliga udda levandefödare. Dessa fiskar var trendiga då men finns knappt nu det är synd för de är kul grejjor. Malawicikliderna presenterades som fräsch nyhet och de har dånat fram i akvarievärlden som det hippaste i åratal nu. Äntligen börjar de tappa mark... jag har aldrig intresserat mig för malawistenöknar med färgglada fiskar som hurtigt och till synes planlöst far omkring de får mig alltid att bli rätt uttråkad. Dagens trender som aquascaping, nanoakvarier, räkor, dvärgciklider, malar av alla de slag och roliga små rasporor verkade inte ens var uppfunna då boken trycktes.


Snart åker vi! Packat nästan klart nu bara det man använder och måste packa sist som datorn och djuren. Diska ska jag också.


Är lite orolig för Cruella hennes hakböld är det största jag sett! Hon är pigg men det känns inte bra ändå.

Av gisela jansson - 1 juli 2012 16:00

H har gått till macken för att köpa Hållaiglass som vi kallar det. Ska bli gott. Jag packar det går inte i någon rasande takt utan är mest ett funderande över vad jag har glömt. Då och då reser jag mig och stoppar i något nyss var det kameran. Jag har tappat kontrollen...


Åh vad jag längtar ut till stugan. När jag ätit min glass ska jag packa vattenflaskor till marsvinen och fixa transporterna som står här och ser förfärligt stora ut. Sen är det vattenbyte i alla akvarierna och blomvattning.


Vi kommer att vara uppkopplade i stugan i sommar lite kul faktiskt.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards