Alla inlägg under mars 2012

Av gisela jansson - 12 mars 2012 12:24

Idag har jag gjort en spännande beställning. Om allt funkar som det ska så kommer 15 balar spån och 5 balar hö hit till mitt hem nästa tisdag. Det blir mycket billigare hö än på Granngården och spånet är ca. samma. Hoppas det är bra hö bara och lastbilen hittar rätt. Jag vill verkligen att det här ska vara så bra som jag hoppas för jag är ärligt trött på att få slut på spån och hö hela tiden.


Nu är mitt hö himla slut. Igår fick jag ransonera så marsvinn är lite hungriga stackarna. Men en ny höbal ska inhandlas så ikväll blir det höfest.


Terabyte, Pansy och Lily börjar bli riktigt tjocka alla tre (i deras burar har det inte höransonerats). Nu börjar jag bli riktigt nyfiken på kullarna som kommer att dimpa ned här om ett par veckor. Så galet spännande! Damerna ser hungriga och pigga ut alla tre och i magarna är det disco.

Av gisela jansson - 11 mars 2012 16:48

Nej jag är inte klar med min Afrikaserie det kommer mera men min dator är lite sjuk. Jag skulle öppna bekräftelsen till Hållnäsutställningen då låste sig datorn helt. Nu går den att köra på nåń Ubuntuskiva. Det är så omständigt att öppna datorn att jag inte kan själv utan min käre datortekniker H får öppna åt mig... förfärligt. Nåja det ska tydligen gå att installera Ubuntu och få dit mina bilder och dokument när det är klart kommer mer Afrika.


I går var jag på marsvinsutställning i Hållnäs. Det var som vanligt jättekul men det var ganska lite folk tråkigt nog. Jag är jättenöjd med gårdagens resltat. Caps Lock och Skype fick båda 87p i ras men Space fick 88p och ett cert, jättekul! I pet fick båda killara silverkort och 91p och var sin finalplats. Skype blev BIS PET 5. Capsan fick 90p och blev utan både silverkort och finalplats fast hon är så söt

Av gisela jansson - 4 mars 2012 19:48

Många, långa och väldigt vackra!

 


 

 

 


Sötaste bebisen i hela världen! Så ny att navelstängen hänger kvar där under magen. Jag har aldrig sett någon se så förvirrad ut. Gullig!

 

 

Av gisela jansson - 3 mars 2012 18:48

Åh vad jag hoppades på att få se både gepard och leopard på resan. Jag hade verkligen blivit väldigt besviken om jag missat båda men var samtidigt medveten om att risken var stor. Nästan lite prestige blev det och jag var verkligen ärligt orolig över att behöva åka hem med båda prickkatterna osedda. Speciellt leoparden som jag missade på Sri Lanka hade det varit snopet att åka hem utan. Faktiskt att få se en vild leopard i sin rätta miljö är verkligen en av de största drömmarna jag någonsin ägt. Jag lovar att tårarna sprutade av rörelse då vi såg dem. Ett stort ögonblick!


Att jeeparna stod parkerade i dubbla rader och leoparderna knappt syntes förtog väl lite av det stora ögonblicket men ändå. Ett livsmål uppfyllt som att få barn eller komma in på konstskolan... just nu kan jag inte komma på något annat som kan mäta sig med med leopardskådning förutom marsvinsfödslar ;-). Den ena låg högt upp i ett träd mina bilder med mitt klena objektiv var inte mycket att ha men jag tittade på henne i en tubkikare och ryste av välbehag. Den andra lunkade lungt i det höga gräset vid vägkanten och klättrade sen graciöst upp i ett annat träd. Bilden är nästan värdelös men... ja.


Sen var det ju det här med geparden. Vi missade den nästan. Såg den inte i Serengeti gräset var för högt. Troligen såg de oss. I Ngoro Ngoro finns det inte många oftast inga de trivs inte där för många lejon och hyenor som snor deras mat. Därför var det helt otroligt då vi fick ett anrop. Chaufförerna samarbetar och tipsar varandra. Vi speedade dit och där låg han! Rätt nära vägen väl synlig. Hela dagen låg han där troligen spältandes en god måltid. Vi var där och spanade två gånger. Så fin!

   

Ja jag är ledsen att jag inte köpte det där dyra teleobjektiovet till min kamera... 

Av gisela jansson - 3 mars 2012 08:16

Men nu känner jag mig äntligen mycket bättre! Helt feberfri och mycket piggare. Igår började jag flytta lite marsvin och mockade några burar (5) det tog exakt hela dagen. Jag mockade lite, var helt slut och fick vila i soffan en stund sen nya tag oj oj oj. De tre honorna som suttit med hane verkar vara dräktiga och ska nu polaceras ut i sina honflockar och tre nya honor ska sättas med hane. Nästan alla burar är berörda så det är ett massivt arbete även utan sjukan.


I dag kommer också Elvar och Voldemort tillbaka för omplacering. Ska bli kul att träffa dem men det är jättråkigt för familjen som pga. av allergi måste avstå dem de är helt förtvivlade. Jag förväntar mig att finna två välskötta och väl socialiserade härliga marsvinshanar.


Det klart att vi visste att vi skulle få se lejon på nära håll och det fick vi! Tyvärr inte någon stor vuxen hane... eller jo platt sovande stora hanar såg vi nära och några rejäla biffar på långt håll. På nära håll såg vi vuxna honor och ungdjur. Små söta ungar såg vi också men jag fick inga vidare bilder på dem. Två ungar som satt med sin mamma i ett träd och försökte hoppa ned i en evighet utan att riktigt våga. Så söta! De kom ner välbehållna. Så såg vi två andra ungar yngre än tvåmånader. Onödigt söta! Lejon är fina och de vi såg var så vana vid turister att de de inte brydde sig om oss alls.

 





 

   

 

       

Av gisela jansson - 1 mars 2012 10:21

Först tänkte jag gnälla lite. Det är synd om mig jag är så sjuk. Det är nog inte något afrikanskt utan en vanlig nordisk influensa med hög feber och hela alltet. Jag är glad att det slog till nu när jag är hemma igen det var inte alla i vårt gäng som fick vara så lyckliga H fick feber sista dagen och var riktigt eländig på flygresan hem. Igår febrade jag och sov hela dagen och oroade mig över att allt spån och hö till marsvinen är slut och jag inte orkar cykla och köpa nytt. Nu verkar jag få hjälp tack snälla F! Det finns inget värre än att inte kunna mata sina djur ordentligt.


Alla djuren vi mötte i Tanzania var häftigare och vackrare än jag hade föreställt mig och på något sätt är väl alla favoriter men jo jag har en som är mer favorit än de andra. Jag älskar elefanter! För en massa år sedan var jag på en liknande resa till Sri Lanka och mötte där både tama och vilda elefanter sen dess har de legat mig varmt om hjärtat. Jag är faktiskt helt galen i dessa underbara djur.


Jag är Mama Tembo en titel jag erövrade då jag upptäckte de första elefanterna. Det var inga dåliga elefanter jag hittade heller eftersom de var på promenad och korsade vägen vi stod på. Helt magiskt var det när de ljudlöst och lugnt passerade våra jeepar på klappavstånd.  

 

Vi såg gott om elefanter, många om dagen.

 

 

 

 

Några mötte vi på nära håll andra på avstånd. Alla utom en brydde sig inte speciellt mycket om oss. Men en stor snygg tjur blev lite bekymmrad av vår närvaro. Vi åkte på en smal väg med stup upp och stup ner där det var trångt att mötas. Det blev lite jobbigt för honom då en massa bilar plötsligt dundrade in i hans frukost. Det hade varit enkelt för honom att putta ner våra jeepar för branten och han såg ut att överväga det då han hotfullt fällde ut öronen mot oss. Det gick bra för både elefant och jeepåkare. Jag förstod allvaret då vår chaufför blev aldeles tyst efteråt... inte likt honom. Elefanten var STOR och väldigt vacker.  

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23 24 25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards