Alla inlägg under november 2011

Av gisela jansson - 7 november 2011 09:33

Idag fyller yngsta kullen fyra veckor! hur gick det till? Tiden går så fort och oj vad de växer! Alla fyra är bokade och ska flytta jag har inte vägt dem på ett tag men... jo jag satte en av dem på vågen för ett par dagar sedan och han vä'gde nästan 300g det är mycket möjligt att de alla fyra passerat 300g redan nu. De är minst sagt flyttklara om en vecka. En jättefin kull det här så söta!


Flickorna Sapphire och Nvidia bor kvar med mamma och gänget. Radeon har flyttat ihop med sin nya sambo Troll och Asus har flyttat ihop med Uffe han ska ju flytta med Commondore sen men Uffe har suttit själv så länge att han behöver en liten kompis ett tag och Commondore hade precis flyttat ihop med Alastor så det känns bättre att de får vara så än att flytta dem hit och dit för mycket. Det är säkert inga problem för Commondore och Asus att flytta ihop i sitt nya hem när de är så unga.


På torsdag flyttar nog Lisa och ja nu åker det marsvin härifrån de närmaste veckorna så jag blir yr...

Av gisela jansson - 6 november 2011 16:57

Jag kan gå hurra!


Det här är så konstigt. I går jag vet inte riktigt när det började men under dagen fick jag allt ondare i min ena stortå. Det gick inte att vicka på den eller gå på foten inte utan att skrika i alla fall. Helskumt jag hade ju inte gjort något. Det var som om något hakat upp sig och jag försökte massera och vicka den rätt inget hände utom att det gjorde galet ont. I går kväll gick jag och la mig och hoppades att tån lagat sig själv över natten. Icke! På morgonen gjorde den ondare än någonsin och var het och svullen. Jag kunde knappt ta mig till ateljen och det var inte kul att dra upp en spånbal uppför trappen. Aj! Men så för en timme sen när jag låg på golvet och städae buren som Nougat och Skype skulle bo i så gjorde jag väl någon rörelse... Det bra smällde i foten och jag skrek högt. ja j***r vad ont det gjorde! Jaha det släppte vad det nu var så nu funkar foten igen men den är fortfarande öm och svullen.


Konstigt va!?

Av gisela jansson - 6 november 2011 10:27

Terabyte har ju en gång placerat sig i en rasfinal. Att en nonself magpie gör det är inte direkt vanligt. Jag är äckligt stolt över det! Det som jag är mest stolt över är att jag håller med domaren om att Terabyte är väldigt fin. Nu finns ju även Terabytes små halvsyskon Caps Lock och framför allt Space här de är också bra. Space är riktigt bra. Det går framåt med mitt avelsarbete det är så himla kul!


I går åkte Nintendo till sitt nya hem han är fin för ett år sedan hade jag aldrig sålt varken Nintendo eller hans kullsyster Atari men nu har ribban höjts. Jag är mycket kräsnare. För ett par år sedan var jag överlycklig så fort det föddes en magpie här som inte var i princip helsvart och så fort det fanns minsta tendens till rutighet sparade jag dem. Det är väl därför jag har så många djur...


Nu är det många fler saker som måste stämma för att de ska få stanna som avelsdjur. Jag måste vara så här kräsen för jag vill på sikt minska antalet djur i mitt hem och jag vill samtidigt förbättra dem enligt rasstandarden väldigt mycket.


1. Tekningen. Jag kommer i framtiden inte att spara djur som inte är utställningsbara om de inte har andra väldigt tydliga fördelar. Jag kommer inte att spara någon som inte har alla sorters färgfält eller är under/över tecknade eller med extremt ojämt fördelad teckning eller väldigt stökig teckning. Jag strävar efter rena fält och tydliga mitt och sidolinjer.


2. Färg. Jag vill ha djup svärta och chokladbrun choklad. Inga ljussvarta bruntonade mer tack. Jag ska nog börja ställa lite krav på underfärg också men det ger sig lite av sig själv de med bästa svärtan har ofta bättre underfärg än de ljussvarta har. Färgen börjar kännas väldigt viktig.


3. Typ. De har ju lite långa huvuden och vissa är lite råttnosade och pannorna är platta. Några mer några mindre. De med längsta nosarna går bort liksom även smala råttnosar och tätt mellan ögonen. De flesta som föds här är ändå okej för mina krav men jag vill nå lite längre. De platta pannorna är svåra att bli av med. Jag strävar inte efter selfkorta huvuden men välvda breda skallar vill jag ha som inte är långa som vägkoner.


4. Ögon. Mina djur har fina stora ögon nästan allehop. Nöjd. Möjligen att vissa choklader har lite ljus rubinfärg.


5. Öron. Mitt största problem är öronen nästan alla mina djur har kortare och lättare öron än önskvärt och vissa har även veck. Här har jag något att bita i men än så länge så ligger mer fokus på typ, färg och teckning. 


6. Kropp. Mina djur har fina kroppar jag är nöjd. Vissa är lite ormen långe i tonåren men eftrsom de i regel växer i sig ser jag inte det som ett stort problem. Jag strävar efter petvinnarkroppar och det verkar mina djur ha förstått ;-).


Det blir bara roligare och roligare det här!


Att jag spar mindre antal djur och fler säljs till kel ser jag bara som positivt även om det är tråkigt att avstå många av dem. Jag lägger stort värde på att sälja djur direkt från uppfödare och jag ser det som en viktig uppgift att utbilda nya marsvinsägare. Detta är en tidsödande men väldigt viktig del i mitt uppfödararbete.

Av gisela jansson - 6 november 2011 01:01

Nu har Nintendo åkt till sin nya matte. Lycka till killen!


Så då passade jag på att rodda om lite i burarna. Victor Space och Enter har bott tre längst ned i stora skåpet det känns lite lyxigt när vissa sitter ensamma. Så Spcae har idag flyttat ihop med pappa Sir in i komplementskåpet. Enter och Victor sitter kvar i stora buren i natt men i morgon kommer de att flytta in i gallerburen mitt på golvet hoppas jag. Enter är bokad men kommer inte att flytta på några veckor. I hallen sitter Nougat och Skype och skallrar mot varandra som skallerormar. De har rykt ihop lite men det ser rätt lovande ut och de har ju bott ihop tidigare innan Skype datade Zabini. I morgon är det meningen att de ska in i nedersta buren i stora skåpet. Commondore har nu flyttat ihop med pappa Alastor. Han är också pågång troligen flyttar han ihop med Asus till ny matte. På måndag eller tisdag är det väl blir Ynks kull fyra veckor då ska de kurrande små pojkarna flytta ut. Radeon ska flytta ihop med Troll eftersom de ska flytta till samma matte sen. Asus hade jag tänkt skulle bo med Uffe. 


Jag har så ont i min stortå undrar varför?


Godnatt!

Av gisela jansson - 4 november 2011 10:44

Åh vilket bök det är att sälja marsvin! Nintendo flyttar i morgon. Troll, Radeon, Lisa, Apple, Sapphire, Nvidia och Jordan är bokade. Asus och Enter är troligen bokade. Victor, James och Commondore är inte bokade. Detta är dagsläget men det kan ändra sig blixtsnabbt! Det är så många som ändrar sig hit och dit och slutar höra av sig att jag blir aldels matt... Nåja de ska få fina hem allehop och det står inte helt stilla.


I Zabinis mage sprattlar det gulligt av små tassar i Safaris mage känns inget än man den är väldigt kompakt och lite rund så jag hoppas att de finns något där inne också. Spännande!


I Luckybuckets mage finns det också något men inte en unge skulle jag tro... det var det jag trodde först. Det är en rejäl klump där inne. Inte bra. Troligen är det väl äggstockscystor med tanke på att hennes tuttar är lite svullna och skorviga men jag minns inte att de kunde kännas så här tydligt och avgränsat... Det känns inte kul men Lucky verkar må bra.


Victor min krånglis... Först var han liten mycket mindre än sina syskon när han föddes jag trodde inte han skulle klara sig men det gjorde han. Han är fortfarande liten men fin i kroppen. Sen blev han biten i ögat som krånglat med ärr som vuxit fel, hårstrån som retat ögat och otaliga ögoninflamationer. På det har han visat sig vara sjukt aggressiv mot andra hanar och dessutom bitit mig. Nej jag tänkte avliva honom det var för många tokigheter och han kunde ju inte sitta själv resten av livet och vara arg på alla och ha ont i ögat heller. När man har de planerna för ett djur fäster man sig inte så lätt vid det. Jag har knappt tagit i Victor för det blir ju lättast för mig så... Men nu sitter han med två unghanar utan problem och ögat då... nej det har inte krånglat sen i påskas nägonting... Allvarligt jag kan inte avliva ett djur som faktiskt är frisk och som kan uppföra sig mot andra om förutsättningarna är de rätta.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14 15
16
17 18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29
30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards