Alla inlägg under augusti 2011

Av gisela jansson - 14 augusti 2011 09:49

Åh vá kul det är med marsvinsutställning! Träffa alla sköna marsvinsmänniskor och bara prata marsvin en hel dag, underbart!


Resultatet för mina djur var väl helt okej och ungefär som jag förväntat mig. Nu är jag superoptimist och tror alltid att mina djur ska vinna allt kanske för att jag själv tycker att de är så fina. På några av petdjuren hade jag hoppats på bättre resultat och det hade ju varit kul med en Bis placering men vaddå.... Zabini fick sitt tredje silverkort och är nu GULDPET grattis gumman det är du värd! I ras gick det prescis som jag hoppats och tippat. Terabyte fick det där certet som jag hoppades på. Överlycklig!


Ja det är skittråkigt att rabbla utställningsresultat men ja här kommer de ändå:


Isidor, pet 90p 6/6

Babinski. pet 91p 2/3 HP för "Stark konkurrent i en superclass"

GP Chokladfabrikens Zabini, pet 90p 1/2 silver och nu Guldpet titel!

Chokladfabrikens Skype, ras 87p 1/1 (nöjd och glad matte)

Chokladfabrikens Alastor Moody, pet 91p 4/6, ras 86p 1/1

Chokladfabrikens Terabyte, pet 90p 7/11, ras 88p 1/1 Cert! (matte jublar fortfarande)

Grupp Nonself black magpie Alastor och Terabyte, okej utlåtande 6/9


Hm... vilka ska med till nästa utställng då? Terabyte, Babinski och Skype sen... hm... Jag tänkte det skulle räcka med fyra. Den fjärde blir kanske söta Safari i pet nu när Zabini fått sin GP titel. Det är ju så dumt att ställa två jämnbra djur i samma ålder i pet då de konkurrerar med varandra... vi får se.

Av gisela jansson - 12 augusti 2011 09:57

Idag är det utställningsförberedelser som gäller! Nja jag ska tvätta också och försöka hinna till en djuraffär för att prata lite om ett panerat sammarbete med dem, spännande.


Som vanligt börjar jag alltid dagen innan utställningen tveka på mina djur som jag tidigare i mina fantasier sett på finalbordet. Främst är det petdjuren jag är osäker på nu. Terabyte har hamnat i en megagigantisk klass har jag hört så även om hon är bäst så så kanske inte dommaren ser det i myllret ;-). Den av mina tre hanar som ska med som är bäst i kroppen just nu är Skype... den enda som inte är anmäld till pet. Både Alastor och Isidor har tappat massa. Isidor har bytt tjej och Alastor sitter tillfälligt ensam, det var tydligen inte bra. Babinski däremot har lagt på sig så hon känns plötsligt för tjock. Nåja.


Det blir en tuff dag idag för det minsta jag kan göra är att presentera mina djur i topptrim.

Av gisela jansson - 9 augusti 2011 23:33

Ja vi åker till Tanzania! Så skippar vi Zanzibar och koncentrerar oss på safari några tusenlappar billigare och vi tappar ingen dag på resa mitt i allt. Helt otroligt... vi kommer att åka till Afrika!

Av gisela jansson - 9 augusti 2011 15:03

Yes det sparkar i magarna! Då ska Pansy få sin kull 1/9 och Lily sin 3/9 då är det dag 69. Det är så skönt att veta... ja att både ha parningsdatum och få "sparkbeviset"!


De andra två får vi se sen med. Jag tror inte Merope är dräktig.


Ute tokåskar det och regnet vräker dånande ned över Uppsala... Jag som skulle gå ut med sopor, vattna grannens blommor och plocka gräs till marsvinen... Äh jag får väl äta mat istället pasta med tacokryddad quornfärs, riven ost, tacosås, romansallad och färsk västeråsgurka. Mums!


Victors öde stöts och blöts.

Av gisela jansson - 9 augusti 2011 12:14

Jag har aldrig låtit avliva ett djur som inte varit i princip döende förut. Nu står jag inför ett dilemma. Victor. Hans öga börjar se lite vitt ut igen. Då skulle jag ta bort honom hade jag bestämt... Det känns bara så omoraliskt. Jag vet att killen inte mår bra ögat måste göra ont eller åtminstone irritera honom. Han är faktiskt riktigt knepig att ha i samma bur som andra hanar. Han flög på Uffe flera gånger utan förvarning trots att hans chef tillika far Uffe är mycket större, starkare och redan hade satt honom på plats, är inte det väldigt konstigt? Troligen för att han inte känner sig bekväm och kanske för att han troligen är blind på ögat. Han är även pytteliten för sin ålder vilket inte borde bero på ögat utan på att något annat också är fel. Han hackar tänder både mot mig och marsvin som är på andra sidan burgallret. Jag gillar inte hans temperament och är ganska säker på att hans knepigheter har en fysisk grund. Han mår helt enkelt inte bra... men mår han så dåligt att han måste dö?


Jag har stålsatt mig mot honom och inte tagit upp honom för gos på evigheter. Han har fått andra privilegier som att ha burluckan öppen så han kan springa lös på nätterna. Själv vill jag inte ha mycket med honom att göra... detta beslut är svårt ändå. 


Gah vad det är svårt!

Av gisela jansson - 9 augusti 2011 10:09

Jag älskar mina djur mer än begärt men i morse väcktes jag av de två ljud som är de värsta jag vet samtidigt! En katt som spydde och ett marsvin som chirpade. Jag tror inte en dag kan börja lyckosammare... nej... Någon har kräkts på hallmattan vet inte vem av katterna som är skyldig. Om de bara kunde låta bli att äta upp marsvinens hö. Jag har lika svårt att identifiera den skyldige chirparen. Chirping är ett otyg det låter illa och marsvinen blir stressade av det. Jag blir stressad av det för jag inbillar mig att marsvinet som låter mår väldigt dåligt i själen så jag blir så orolig.


Tänk att man alltid måste tveka när det gäller marsvinsdräktigheter! Den enda som jag är helt säker på att hon är dräktig är Pansy för där både syns och känns kulan. Lily har också en kula men hon är liksom lite degigare i kroppen efter två tidigare dräktigheter och har lite extra hull så hennes mage känns inte så självklart dräktig men troligen. Innom en vecka bör jag få bevisande sparkar från båda dessa magar. Lemon kastade ju sin kull och blev genast omparad. Det är för tidigt att säga något säkert om henne än men hon är vad jag märkt inte omparad efter omparningen och det finns inga tecken på att hon kastat igen. Så dricker hon mycket vatten och chefar brutalt med de andra i buren precis som hon gjorde sist hon var dräktig. Min magkänsla säger mig att det är något pågång där. Merope då? Nej jag har ingen aning. Jag har inte sett en enda brunst och hon har inte gått upp ett gram troligen är hon inte dräktig eller så har hon en unge... vi får se. Hon gillade inte Sir så mycket de små tjafsade hela tiden de bodde ihop. Undrar om Merope helt enkelt vägrade att para sig med honom?


De båda nya kärleksparen har inte fått till det än vad jag sett...

Av gisela jansson - 8 augusti 2011 11:23

Meh... det bir nog verklighet detta. Otroligt! Flyget går den 16.e februari och vi landar vid Kilomanjaro där ska vo bo och åka på dagsturer och tittar på djuren man alltid velat se live på plats i några dagar. Sen flyger vi till Zanzibar och vad gör man där... softar på stranden... hoppas man kan snorkla bland fiskar och rev. Hur ser vattnet ut där? Det ska jag ta reda på. Kort men intensivt en tiodagars resa. Jag får nog lov att låna pengar trots att det är min skräck. H är lite osäker på om han vill... han är en hemmakille den... Han vill nog men är mån om sin roll som trulig tonåring.


Möte i morgon nu ska jag googla på Zanzibar...

Av gisela jansson - 8 augusti 2011 00:56

Jag har i snart två veckor varit marsvinsvakt år 21 långhår. Jättegulliga trevliga och det går bra. De flesta är lilac. Mycket inspirerande jag har länge funderat på att snickra ihop lite lilac magpie, jag skulle tro att det är jättesnyggt. Färgen lilac gör sig väldigt fint ihop med vitt och de röda ögonen är så vackra. Nu är jag så sugen! Måste ändå vänta lite för just nu har jag lite väl många djur för att börja med ett nytt projekt men nästa år kanske...


Jag och min mamma har alltid skulle jag tro babblat lite löst om att åka till Afrika och titta på djur. Nu har hon en kompis med samma dröm som är lite mer driftig. Plötsligt har M börjat planera. De vaga drömen kan bli verklighet. Fast har jag råd? Det verkar inte bli så blodigt dyrt som jag först trott och mamma bjuder H på resan... men ändå pengar har jag ju inga... Vi ska troligen ha ett möte på tisdag. Allvarligt jag hade ingen aning om att det kunde bli verklighet. Tanzania here we come!


Som vanligt velar jag fram och tillbaka när det gäller de dräktiga honorna. Är de eller är de inte dräktiga det är frågan?

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards