Alla inlägg under februari 2011

Av gisela jansson - 10 februari 2011 20:08

Åh vad söta ungarna är! Ville bara säga det. En så gullig kull! De är så pigga fast de är små det är verkligen full fart! Växer gör de och har passerat födelsevikterna med råge redan. Merope är en fantastisk mamma!


Nu är det förberedelser av djuren som ska till Valbo som gäller. Det blir lite trimmning ocg tassvård i kväll och öron och bad i morgon. Transporterna ska fixas och ja allt... Förberedelserna och skisserna till is skulpterandet är helt klart. Taggad! Åh vad skönt och prktiskt att jag är ledig i morgon om inte annat för att få vila min stackars blåa fot. Den hade nog mått bättre om den sluppit springa runt på jobet i två dagar.

Av gisela jansson - 8 februari 2011 11:58

Tänk att färgen på ungarna ska skapa så mycket oro och förvirring! Jag borde ju bara få vara lycklig nu när det kommit tre underbara friska supersöta ungar som blir så väl ompysslade av sin lika underbara friska och supersöta mamma! Men jag river mitt hår och frågar: Hur blev det så här? Hur kan det bli så här? Varför blir det så här?


Ungarna är bruna det är ingen tvekan om det... man ser det ju. Det hade varit så enkelt om det bara fanns att välja på choklad eller svart. Svarta är de inte men de är nog inte choklad heller. De är mörkare än de choklad jag tidigare fått framför allt är det öronen som är mörkare och har en kallare färg än den som är typisk för choklad. Jag känner mig dessutom rätt säker på att ingen av föräldrarna är zobel jag har fött upp dem båda två och ingen av dem har förändrats i färgen vilket är typiskt för zoblar. Merope har dessutom väldigt bra svärta och underfärg för att vara black magpie och jag tycker Regelus är bra för att vara chocolate magpie. Färgmässigt litade jag på mina föräldradjur. Det finns zobel bakom Regelus men enligt genetikens alla regler borde han inte kunna ge den färgen om han inte själv är zobel. Jag tror vi kan utesluta zobel också. Då är frågan varför i hela fridens namn är ungarna bruna då? Vad är det för brunt? Jag tror att de är genetiskt svarta kanske är de sepia och att pappa Regelus fått med sig en massa tråkiga oklara gener från sina icke färgavlade förfäder. Vad betyder det för Regelus framtid som avelshane?


Så här färgmässigt förvirrade marsvin ska nog inte användas i den smala magpieaveln så mycket kan jag lätt förstå. Om det nu inte sker ett mirakel och det plötsligt visar sig att de trots allt är choklad så bör ju dessa underbara små karameller till marsvin inte avlas på utan säljas till kel alla tre. Jag vill inte ha en massa oklarheter, svart eller choklad ska det vara så det så... då spelar det inte så stor roll att dessa ungar är fantastiskt fina och de har faktiskt också har en väldigt vacker färg alla tre!

Av gisela jansson - 7 februari 2011 09:35

De är väldigt mörka i färgen. Jag känner mig lite förvirrad de borde ju inte bli zobel i denna kombination de borde vara choklad. Nåja choklader ser rätt mörka ut när de är precis nyfödda. Riktigt söta är de och hanarna är fint tecknade båda två. Inga öronveck inga hysteriskt långa nosar heller! Synd att honan är rätt kass tecknad bara...


Här är hela gullegänget! Steam, Spotify och Skype.   

Flickan Spotify som har ett brett vitt band runt hela framdelen.   

Steam som har en fin rutig rygg men längst nos och jag behöver inga fler avelshanar med bläs...   

Söta söta Skype... som snabbt blev en favorit, rätt okej tecknad. Han är minstingen.   

Av gisela jansson - 7 februari 2011 08:05

Det verkar minsann som Merope är chokladbärare! Nu är de här! En flicka och två pojkar och de är chocolate magpie, tyvärr var det också en död liten hane en black magpie. Merope såg ju inte alls tjock ut hur fick hon plats med fyra ungar? Helt otroligt! De är rätt små men verkar pigga och allerta alla tre. De är rätt mycket vita och båda pojkarna är ganska vältecknade. Jag ska fota dem och leta efter öronveck och studera teckningen lite bättre snart. De är så fantastiskt söta!


Hona chocolate magpie 62g Spotify

Hane chocolate magpie 67g Steam

Hane chocolate magpie 59g Skype


Viss reservation för stavningen på namnen. Nu ska vi köra datatermer ett tag, inte i alfabetisk ordning men det blir nog några sånna kullar. Harry Potter är ju klart vi har kört från A till Z. Det här med datatermerna är sonens påhitt och han får döpa.


Bilder kommer snart! 

Av gisela jansson - 6 februari 2011 22:31

I dag på jobbet skulle jag för första gången byta en av de nya tomburksbingarna. Tidigare hade vi stora lådor i papp som vi fick vika till nu har vi fått svarta plastlådor på hjul istället. Lite historiskt var det och lite kul tyckte jag när jag drog ut lådan ur burkmaskinen. Det var lite kul också tills den stora tunga lådan krängde till och for med stor fart in i min häl. Det gjorde bara något så för j****igt ont att jag blev både yr, illamående och tårarna sprutade. Jag fick sitta där på en pall med bärkassar en lång stund och hyperventilera innan jag bestämde mig för att ta mig därifrån. Problemet var bara att det inte gick att gå på foten alls. Sån där smärta brukar ju släppa efter ett tag men inte denna inte... Mina kära jobbarkompisar körde runt mig på laddarvagnar när jag skulle någonstans men efter ett par timmar då jag mest suttit stilla i kassan var det bara att inse att den foten kunde man inte gå omkring med. Snälla I körde mig till akuten. Där fick jag vänta och vänta och vänta läääänge...


Inget är brutet men det är en blödning i hälen och hälsenan som fått en rejäl smäll dessutom är foten stukad. Det är lite lagon svullen och den har minst sagt antagit en intressant färgton. Jobba kan jag inte med kryckor och allt... nu gäller det att det bli bra tills på lördag då jag ska hugga i is.


Av gisela jansson - 4 februari 2011 11:03

Ja det är mycket nu! Skissförslaget till isskluplturen ska vara inne idag och jag är inte klar med det... Pansy har jag inte hunnit trimma alls, det är riktigt dåligt. Hon är ju trimmad tidigare och då var det inte mycket att göra där men det var länge sedan nu och pälsen har nog vuxit ut helt och blivit äldre och grövre... det är nästan så jag inte vågar titta hur den ser ut. Pinsamt utställningen är om en vecka och jag har nog sumpat toppoängen på pälsen i alla fall. Skit!


Så är det faktiskt mindre än en vecka innan Merope ska föda sin spännande kull! Hon är lite öppen nu och magen har ramlat ned.Tjock är hon inte faktiskt syns dräktigheten knappt men om man känner på henne så är det massor av små hårt ihop packade kroppsdelar som far onkring där inne. Barnen ligger tätt så var det hennes förra kull också och då var det fyra ungar. Nu gissar jag på tre.


Babinski ska få sin kull om två veckor där sparkas det också massor och hon är inte heller speiellt stor. Ungarna ligger inte sådär tätt som på Merope och förra gången fick Babinski fem ungar då var hon enormt tjock! Hm... jag tror det är tre där också.


Båda honorna ser ut att må prima. De äter bra och verkar helt som de ska.


Lily som sitter med Nimbus verkar inte ha blivit omparad vad jag har märkt/kan se så jag skulle tro att hon är dräktig. Spännande! Quidditch som är hemma hos C är tyvärr troligen omparad men hoppas det blev något nu då...


Min hemsida är nästan klar nu, tack underbara snälla L! Mer om det senare...


Jaha så till det ämne som upptagit alla mina tankar den senaste tiden Sir. Han verkar funnit sig tillrätta hyfsat. Han äter bra och verkar må fysikt bra, det är skönt med tanke på den långa frakten mitt i vintern och allt. Han verkar rätt tam åtminstone inte vettskrämd för människor. Däremot trivs varken han eller Luckybucket där nere i ateljen. Lucky är jättestressig inte det stöd för lillkillen som jag tänkt mig att hon skulle vara. Hon hatar att vara där. Snart ska jag ner där och jobba hoppas kunna spana lite på dem då. När jag är där sitter de bara och stresstrycker i hörnen men jag vet att de gör andra saker när jag inte är där eftersom maten försvinner.


Nej nu ska jag trimma Pansy och fixa till den där skissen... Och senare i kväll hemska tanke ska jag åka och jobba.

Av gisela jansson - 2 februari 2011 20:44

Jag tror det blir så att han får heta Sir bara så... ska klura lite till på namnet bara...   


Ja jag hämtade honom igår 21.00 på Norrvikens pendeltågstation C var där också och hämtade sin magpie hona. Först tyckte jag öronen var förskräckliga 70-tals öron som stod rätt upp och satt fast mitt på hjässan men han var ju stressad nu ser de bättre ut men bra är de inte och han har bläs vilket jag inte är så förtjust i teckningen i övrigt är väl lite stökig men inte direkt dålig. Söt är han och yngre än jag trodde att han skulle vara. Oj vad jag klagar... nej då han är jättesöt! Och jag är så glad att han är här han kommer att bidra med massor och jag tror att han kommer att bli en trevlig liten typ. Han är inte så skygg utan verkar vara rätt mycket hanterad jag har gott hopp om att han kommer att bli en trevlig familje medlem och pappa till underbara magpies!  


När jag skulle åka hem hamnade jag i gapet och blev strandsatt på Märsta station i nästan två timmar... roligare kan man ha! Stackars lillkillen jag ville ju få hem honom så fort som möjligt ju efter så många dygn i transporten. Väl hemma började jag med att bada och ohyresanera honom. Jag känner mig hemsk! Stackars liten! Luckybucket är arg på mig också hon vill inte bo med en fånig parvel i en tråkig gallerbur i en konstig atelje. Jag kunde inte tänka om trots att killen är så liten satte jag honom med hona. Kanske inte det smartaste jag gjort men han borde väl inte ta skada av det och jag tänkte att kloka lugna Lucky skulle vara ett stöd för lillen... men nu är hon mest sur fast det går väl över får vi hoppas.


Ja jag måste bara berätta, när jag stod där på Märsta station kom en kvinna fram och undrade vad jag hade med mig ( jag tittade till Sir och pratade med honom). Till slut hade hon intervjuat mig en hel del om mina marsvin. Då kläcker hon följande käcka kommentar; Men du har väl inga barn va? Jo en, sa jag. Jaha så konstigt, sa hon, för folk som har så många djur brukar vara dem som inte kan få barn! Är det bara jag eller tycker inte ni också att det var en aning fördomsfullt?


Av gisela jansson - 1 februari 2011 18:19

Aldeles snart ska jag åka och hämta vår engelsman på en pendeltågstation mellan Märsta och Stockholm...!!!

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26 27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards