Alla inlägg under oktober 2010

Nej

Av gisela jansson - 7 oktober 2010 17:16

Lilla vita Figgy klarade sig inte. Så himla tråkigt men någonting var tydligen inte som det skulle. I morse var hon jätteslö så jag förstod att det skulle vara över när jag kom hem. Jag känner mig helt bedrövad.


Systrarna mår i alla fall precis som de ska och är söta som karameller. Kanske stannar Pansy istället hon är faktiskt riktigt fin. Får se hur det blir.


Ogg låter inget nu och verkar må helt bra. Kanske vad det nu är har lossnat om det nu var något. Vi såg ju inget varken veterinären eller jag, ingenting som stack ut varken ur nosen eller i svalget och inget snor. Väldigt märkligt men huvudsaken är ju att Ogg mår bra.


Luckybucket som ska få sin kull nästa vecka verkar pigg och hungrig men har gått upp rätt lite i vikt trots att magen  tydligt vuxit. Hon verkar helt okej så möjligen har jag skrivit fel vikt en tidigare vägning, hoppas det men nu håller jag järnkoll på henne. Och i Lilys mage kan man nu känna små rörelser så det blev något till slut!


Nu ska jag flytta Quidditch det är så fullt i den buren och Q den lilla tonårstjejen är inte så snäll mot ungarna och hon tycker att det är kul att skrämma Tonks. Nu sitter hon på golvet med Dolly, Babinski, Lemon Lace och Elie det blir bra tror jag för när Lilys ungar kommer blir det lite väl trångt där annars.


I tisdags flyttade Tom och Sirius till sitt nya hem. Det känns bra de kommer till en marsvinsvan stormatte. Pappan i familjen blev så inspirerad av mina akvarier när de var här och tittade på marsvinen att han några dagar senare köpte sig ett stort akvrium... hi hi! I morgon flyttar Kinross och troligen även Tentacula om inte han åker först på lördag.

Av gisela jansson - 6 oktober 2010 19:42

I morse  födde Alecto lätt och smidigt tre döttrar! Precis som hon en gång började sin bana som avelshona avslutar hon nu med två black magpie och en de white triss i honor lite kul faktiskt! Efter denna kull blir duktiga Alecto avelspensioner.


Först kom Arabella Figg self de white 74g riktigt fin är hon med stora ögon och bra bredd på huvudet men tyvärr är hon något slö. Jag hoppas hon kartar på sig det ser ut som hon snuttar, annars får jag ta till stödmatning. Hoppas verkligen det går vägen för hon stannar.


Sen kom stora pigga Professor Umbridge black magpie 89g. Det är rätt mycket vitt på henne men teckningen är väl sådär rasmässigt men söt naturligtvis!Det är ju U-kullen men det finns bara ett namn på U i Harry Potter tycker jag så systrarna får andra HP namn utan U.


Tredje systern Pansy Parkinson black magpie 84g föddes när jag duschade. Alecto passade på att föda medans jag for omkring och skulle iväg till jobbet artigt av henne att hinna göra det innan jag åkte!   Umbridge, Pansy och Figgy. Gulliga!

Av gisela jansson - 5 oktober 2010 13:31

Det var inte Oggs lungor som lät. Det verkar faktiskt som hon fått in något i nosen. Hon låter fortfarande förfärligt men ljudet kommer nog faktiskt från nosen eller troligast från kanalen mellan nos och svalg. Det är inte trevligt tycker Ogg det märks men med största sannorlikhet kommer... vad det nu är ut av sig själv.


Så skönt men lite tråkigt att behöva betala dyra veterinärräkningen för ingenting eller ja det känns ju skönt att det inte var någon fara. För säkerhetsskull ska hon inte sitta i drag och om hon fortsätter låta kan det vara en ide att flytta henne från spånet för det kan möjligen vara så att hon är känslig mot damm. Annars är det väl bara att vänta på att det kommer ut ett snorigt höstrå ur näsan på henne...


Stackars Ogg där sitter hon låter illa...

Av gisela jansson - 5 oktober 2010 10:43

Ja nu är goda pengar dyra... eller vad säger man?! Båda dyrgrejerna samma dag nyss var jag och rotfyllde en tand dyrt, tråkigt och jobbigt att gapa och ligga på rygg saker jag har mycket svårt för. Ny tid fick jag också det har jag allra svårast för det blir ju aldrig klart.


Tandläkaren är ett elände men att gå till veterinären eller rättare sagt att ha anledning att gå till veterinären är mycket värre. Ogg rosslar och hon rosslar djupt och tungt. Jag är jätteorolig för min älsklingsflicka. I går kväll hörde jag det men ofta är det bara så att de behöver hosta till lite så är det bra sen men inte denna gång, i morse lät hon förfärligt. Jag vill inte ta några risker så kl.12.30 har vi vet.tid Förhoppningsvis är det bara en halsinfektion men jag är så rädd att det är lungorna. Hon verkar pigg och äter är inte snorig men som sagt låter hemskt och jag vet inte men kanske andas hon lite tungt. Jag har en orolig gråtklump i halsen.


Alecto kniper ännu.

Av gisela jansson - 4 oktober 2010 10:35

Ända sen jag kom tillbaka från semestern i juli har allt gått i ett i sjukt tufft tempo så nu är jag ända in i märgen trött, jag har i alla fall snuddat med näsan i den berömda väggen. Det är väl bra att jag inser det så jag kan stanna upp och ta det lugnt nu när allt faktiskt äntligen har lugnat sig. Det är största anledningen till att jag skippar både Valbo och Kallhäll utställningarna är för att jag inte orkar. Det är inte jobbigt att åka på utställning för det är tröttande på ett roligt sätt men det är jobbigt att fixa ledigt och vänta på det beskedet... äh det orkade jag inte. Dessutom behöver jag pengar och mina semesterdagar börjar ta slut så jag vill spara dem.


Hoppas att Alecto kan se till att föda sin kull innan helgen och att allt funkar för då kan vi åka till stugan och dra upp båten och fixa. Åh vad jag längtar ut dit! 


Granngården i min stad har flyttat till nya fina lokaler ännu längre bort från mig men väldigt nära mitt jobb. Det blir en bra bit att cykla med tung marsvinsmat på pakethållaren tyvärr. Under flytten hade de inte hö. Jag fick köpa hö på en djuraffär och det var inte toppkvalitet på det även om det var lite okej. Ungarna har inte vuxit så fort som jag skulle ha viljat det saknas fortfarande några gram här och var. Jag tror det beror på höet och på att jag skippat pellets pga. urinstensfobi. Nu har jag kunnat köpa en höbal på Granngården igen och den är i det närmaste perfekt, en påse Lottiepellets följde med hem också för det verkar som de behöver det trots allt.

Av gisela jansson - 3 oktober 2010 18:54

Professor Sinistra och Sibylla Trelawny flyttade igår, det är inte klokt vad fort det gått! Lycka till små sötflickor! De kommer till en jättebra och mycket förväntansfull familj. Det känns inte ens tråkigt att Sinistra inte stannar här utan jag är mest bara glad att de hittat ett bra hem. Tom och Sirius flyttar i början av veckan till en lika bra familj, när är inte helt bestämt men Tom fyller flyttdatum på tisdag, så kanske då. Samma vecka flyttar även vår vuxne hane Duettens Kinross hem till familjen H som har en marsvins hane, Bertie som de köpt av oss tidigare. Han har blivit ensam och familjen ville inte börja om med en unge så vi provar med Kinross som är jämngammal. Till nästa helg flyttar lille Tentacula (det var ju den honan som var en hane... öh). När Tentacula flyttar kommer James tillbaka, vi får se om han ska säljas eller om vi kastrerar honom jag tror han har rätt temperament för att bli burhärskar kastrat. Ja så flyttat lilla honan Tonks i samband med Kallhäll skulle jag tro. Enentuellt flyttar severus Snape eller Salazar Slytherin till Gotland men det är inte bestämt än. Snart kanske till Valboutställningen kommer vår nye hane Isidor. Puh... var det någon som hängde med på alla ut och inflyttningar?


Till Valbo åker vi inte, inte heller till Kallhäll. Jag jobbar båda dagarna och är just nu så tröttkörd av allt som jag håller på med att jag inte orkar fixa ledigt och åka på dessa utställningar. Däremot planerar vi att åka till Västerås i december för då kan jag ställa en junior i ras... minst en och några petar förståss.


Här är vi i väntans tider igen Alecto ska få sin kull i slutet av nästa vecka och Luckybucket i veckan därpå. Alecto är öppen och magen har ramlat ner så hon ser ut att kunna föda när som helst. Faktiskt är även Lily dräktig! Efter så lång tid och hanebyte så äntligen! Men det dröjer lite längre, hon har börjat puta rätt plötsligt men foserrörelser kan vi inte känna riktigt än.


Uffe går med tre honor Ogg, Jordan och Hepziba. Uffe kladdar inte ner sina tjejer så det är svårt att se om de är parade. Troligen.Ogg är parade för det såg jag men de andra två har varit mer privata.  Det dricks mycket vatten.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards