Alla inlägg under oktober 2010

Av gisela jansson - 18 oktober 2010 11:51

Ja då vattnet bytt i två akvarium och pumpen rengjord i det tredje. Den börjar bli riktigt dålig... pumpen alltså ännu en sak som är dyr som borde inhandlas. det finns på tok för många ancistrusmalynel här men jag längtar ändå efter guppy och stänktetreyngel...


Igår kväll hade burskurskväll stora burskåpet är nu rent och fint och jag har bytt vaxduk i en bur. Jag trodde duken var slut så jag har dragit på det men det fanns ju till den eländigaste, bra.


Snart ska jag åka och jobba... slutar 21.15 blä!

Av gisela jansson - 17 oktober 2010 10:12

Igår tidigt på morgonen kom vår nye kille Isidor hit från C & S. De var påväg till Valbo på marsvinsutställning och slängde av killen på vägen. Isidor bor med Regulus som verkar jätteglad över att få bo med en lillkille som han kan leka och busa med han har ju bott med sin pappa som ibland kan vara lite sträng. Isidor har funnit sig väl tillrätta. Ska fota honom så snart jag hinner...


Några timmar senare kom nästa marsvinsuppfödare på besök M och dottern M som skulle hämta Tonks. Vi pratade marsvin så vi blev helt buckliga... skitkul! Tonks kommer naturligtvis att få det jättebra och vi kommer att få träffa henne på utställningar i framtiden, kul!


Tack C, S, M och M för att ni fyllde mitt hem med marsvinsprat!


Ungarna i V-kullen har beslutat sig för att börja växa nu och nu går det undan. Om man ställer sig med örat mot buren kanske man kan höra hur det knakar...?


Jag längtar efter Lilys kull som ska komma nästa helg. Hon är inte helt öppen än men hon ligger sådär gravidutfläkt i en grop i spånet och jäser när hon inte äter. Magen har ramlat ner och ungarna har det trångt men sparkar ändå. Vi gissar på tre möjligen fyra söta små bebisar. Nu är det väl dax för choklad väl... det har bara kommit svarta ungar på sista tiden fast choklad varit möjligt i flera av kullarna.

Av gisela jansson - 15 oktober 2010 14:44

Ja jag fick ledigt så nu blir det Kallhäll ändå! Thohoo! Riktigt kul känns det. Regulus, Uffe och Quidditch blir det i pet. Q har nossvamp och R har munsvamp de små rackarna, de har ätit rätt mycket äpplen på sista tiden men jag räknar med att det är borta till Kallhäll. De är riktigt fina kropparna de här tre, Regulus är lite lång men han har vuxit i sig massor på sista tiden han håller på att bli jättestor. Han är mysig den killen jag är väldigt kär i honom.


V-kullen är fortfarande små och lite tröga på att komma igång och växa. Voldemort som är mycket större än de andra växer fortast och Victor som är minst har fortfarande inte vänt över sin födelsevikt. Jag har försökt erbjuda dem div. röror med Fortimel i men de vill inte ha. Jag vill väldigt ogärna börja mata med spruta dels för att jag är rädd att de slutar dia då vilket de verkar göra alla fyra och dels därför att det kräver så stor arbetsinsats som jag inte kan klara att hålla igång nu när jag måste jobba. Fast jag tror ändå att det kommer att gå bra de är pigga och aktiva bara väldigt pyttiga. 


Alectos flickor växer däremot minsann! Där är det full fart massor av bus är det i de små popcornen!

Av gisela jansson - 12 oktober 2010 09:29

De små ungarna i senaste kullen är födda på dag 64 insåg 

jag i går eftermiddag när jag hittade en lapp i röran där jag skrivit upp parningsdatum. Inte konstigt att de är så små, smala, korthåriga och huvudena är lite ått-formade( kinderna är inte utfyllda) dessutom var de mycket stillsamma igår och jag hann bli lite orolig. Idag är de mer aktiva allehop även den minsta, alla är varma och känns stadiga och stretiga att hålla i. Alla snuttar och mjölk finns. Det borde gå vägen! Gulliga!


Alectos flickor är helt fantastiska. de var ute på golvet igår för första gången och de tyckte att det var jätteroligt! De poppade och sprang som bara den. Riktigt glada och busiga är de! Mycket mat får de, de växer så det knakar.

Av gisela jansson - 11 oktober 2010 12:05

Utställnigen i Västerås i december är inställd. Jättedumt, jag var så sugen. Det som var så bra med den var ju att jag kunde ställa två små nya juniorer i ras och i grupp. Det är inte klokt så kul det hade varit. Nåja det är ett I-lands problem och jag vet att arrangörerna ställer in motvilligt men synd är det. Det blir en utställning i Kallhäll i början av januari så då får jag väl ta dit Trevor och Pansy och ställa dem i grupp då istället, det är väl inte mer med det...


Nyss ringde jag till min chef och ställde in semesterdagen i december och kollade om han kunde tänka sig att hitta en ersättare åt mig 30:e oktober istället. Han är en snäll och bra chef, han ska försöka. Så kanske lyckas jag få ledigt så det kan bära av till Kallhäll istället. För hur ska jag klara mig utan utställningar ända till januari? Det går nog inte... Vi får se och vi får se hur jag ska kunna ta mig dit, jag har åkt kommunalt dit tidigare så det går ju.


Om det blir Kallhäll nu snart är det Uffe, Regulus och Quidditch som kommer med och ska ställas i pet.

Av gisela jansson - 11 oktober 2010 10:50

Dagens kull... Lord Volemort, Victor, Vilie och Vincent Crabbe.   Söta Alecto med döttrar.   Chokladfabrikens Professor Umbridge kommer att bli till salu.   Chokladfabrikens Pansy Parkinson stannar hos oss.   

Av gisela jansson - 11 oktober 2010 08:11

Igår var vi hela dagen och hälsade på min mamma som fyllde år. Vi passade på att dra upp vår båt, vinterfixa stugan, fika med mostern och äta middag med farmorn en trevlig dag under glödande höstfärger och lite sol.


Vi kom hem ca. 20.30 då slängde jag ut Nougat och Regulus på golvet , matade marsvinen med blast från morötter, rödbetor och kålrot, matade fiskarna, katterna och vräkte mig framför TVn. Då var Luckybucket framme och åt med magen i behåll. En timme senare mockade jag Nougats och Regulus bur och slängde ut Elvar, Salazar och Severus istället och gav kvällshö och kraftfoder till de andra marsvinen. Visst var väl Lucky och åt då? Det tyckte jag att hon var, jag hade ju extra koll på henne... Nåja Trevor och Daniel hann också vara ute en stund och få sin bur mockad innan jag la mig och läste för sonen en stund innan han skulle sova (jag vet han är stor men vi gillar detta båda två). Kl. 23.30 hade jag borstat tänderna och var på väg till min säng men bestämde mig för att titta till Luckubucket innan jag la mig. Då sitter hon där med fyra snustorra bebisar! Hur gjorde hon detta? När? Jag förstår inte hur hon lyckades smyga ut dem så tyst och obemärkt när jag var runt burarna hela tiden, wow!


Det verkar ju ha gått bra i alla fall men mycket blod blev det, det gör mig alltid nervös men verkar inte påverka honorna. Luckybucket är pigg och hungrig men hon är tunn och har mist en massa massa. Ungarna är inte så stora heller en är väldigt liten men de ser pigga ut och är superdupersöta!


Enda honan Vilie, black magpie 63g. Mest svart och inte så kul tecknad och liten men söt och har stora öron. Dumma Uffe hans barn blir aldrig så vältecknade som jag vill... nej hon kommer inte att stanna.


Stora hanen Lord Voldemort black magpie 89g. Han borde ha delat med sig av näringen till sina mindre syskon men det ligger väl i Voldmorts natur att roffa åt sig allt själv. Stor och präktig kille, nästan helsvart men med små vita håransamlingar spridda som prickar här och var, udda och rolig teckning. Han kommer att bli fin men han är absolut inte rastypiskt tecknad.


Så den bedårande söte Vincent Crabb, black magpie 67g. Det är inte klokt så söt han är! Helt galet tecknad han är prickig och fläckig över hela kroppen det är ingen ordning på någonting. Jag säger det igen, fullkomligt toksöt men långt ifrån hur en magpie ska se ut.


Så minstingen Victor, black magpie 56g. Vi har redan haft en unge som hette Krum därför blir han utan sitt efternamn. Han är hjärtslitande liten men ser ganska stark ut om han snuttar som han ska borde det gå vägen men han har inga reserver i den yttpyttelilla kroppen. Victor är ett namn som passar eftersom han behöver ett segernamn om han ska klara sig, pluttisen. Han är svart bara några få vita stån skymtar här och var.


Ja och kameran den måste laddas, återkommer...

Av gisela jansson - 8 oktober 2010 14:23

Pansy stannar. Så galet tecknad är hon inte, öronen är okej och veckfria, nosen är lite lång men kortare än Umbridges som är lång. Förstår inte varför Alecto som är så fin i typen envisas med att få så långnosiga barn?


Allt ser bra ut med den lilla familjen. Alecto pysslar med sina flickor och är hungrig som en varg. Flickorna diar och undersöker världen och är allmänt bedårande söta!


Luckybucket som ska föda nästa vecka börjar bli öppen men magen putar högt fortfarande. Hon är lite tunn över bröstkorgen så jag oroar mig lite för henne även om hon verkar helt pigg och äter bra. Att det alltid måste vara något att oroa sig över...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards