Alla inlägg under juni 2010

Av gisela jansson - 14 juni 2010 09:46

Nu har jag flyttat om marsvin hejvilt här på morgonen förhoppningsvis leder dessa omflyttningar till tre fina kullar. Merope har flyttat in till Nougat. Lily bor kvar i sitt våningsplan i stora skåpet men alla hennes fyra polare har flyttat istället har hon fått sällskap av Babinski och Uffe. Quidditch, Alecto och Hepziba bor nu i en gallerbur inne i Hs rum han har länge tjatat om att få ha marsvin på sitt rum, nu så. En bur i varje av de små skåpen är tom men gallerburen är större och flickorna är tre så... Ja vi får se jag tycker inte om att ha dem isolerade där borta känner jag redan men man kanske vänjer sig.


Nu sänkte sig lugnet över marsvinssamhället igen de är nog trötta för det har varit ett himla liv. Uffe och Nougat är nog väldigt nöjda med att få damsällskap.


Åh vad jag sett fram emot detta! Åh vad kul att vänta på kullar igen!

Av gisela jansson - 12 juni 2010 11:13

I dag fyller K-kullen ett år! Grattis killar! Klonken, Krum, Krake och Kingsley de söta men inte riktigt rasbra svårsålda rackarna. Tre av dem satt kvar så länge att de kallades De osäljbara, jag tyckte hela tiden att det var så orättvist för härligare killar får man leta efter länge. Nu har de iallafall hittat varsitt mycket bra hem och jag sänder dem en tanke idag!

Av gisela jansson - 11 juni 2010 12:52

Min käre son har nu sommarlov! Grattis! Tänk om jag också fick tio lata veckor... Varför blir jag alltid så gråtmild på skolavslutningar? Den blomstertid nu kommer bara så är det kört tårarna plaskar ner för mina kinder. Jag är pinsam tycker H men hans lärare grät han med och de flesta andra. Det var ett avskedets skolavslutning i år H slutade sexan så han byter både lärare, skola och många av klasskompisarna till hösten. Han verkar inte melankolisk alls bara lycklig över sommarlovet. Nu har vi ätit en festlig lunch så nu gick han över till sin pappa för fika jag orkade inte följa med, ska ju snart åka och jobba kväll.


Poppy pep ju när hon kissade och det luktade fränt och nästan lite bränt om kisset så jag inhandlade tranbärsjuice mot urinvägsinfektion. Hade inte ens börjat mata henne med det innan jag hittade samma symptom på Alecto. Efter att omsorgsfullt nosat alla marsvinen i rumpan behandlas nu fyra stycken med tranbärsjuice Poppy, Alecto, Episkey och Ginny. Nu har det inte hörts något ajpip sen behandlingen påbörjats och alla fyra är pigga och som vanligt men lukten består. Jag blir så tveksam är det verkligen urinvägsinfektion? Hur kan så många drabbas samtidigt? Är det något de ätit, maskrosor? Totalt förvirrad.


Jag är också lite bekymrad över Elie hon verkar så trött. Hon sover så mycket och tungt men är lika hungrig som vanligt. Vet liksom inte om jag oroar mig i onödan men hon verkar inte riktigt vara sig själv trots god aptit.


Någon jag inte oroar mig för är lille Regulus. Han fyller en vecka idag. Grattis lillkillen! När jag hittade honom var han ju inte exakt nyfödd så han kan ju ha tappat några gram men då vägde han 102 g, nu en vecka senare väger han 162 g! Växer!

Av gisela jansson - 9 juni 2010 21:01

I natt råkade jag knuffa min katt ur sängen. Det hade inte varit så faligt om jag inte sov i loftsäng eller om det vart min lilla lätta smidiga treåriga trekiloskatt men det var det inte det var min mycket för överviktiga nioåriga tant. Inte bra alls. Hon är ju så gosig och kramgo Sigrid. Ibland tar jag henne i famnen och hon ligger under mitt täcke och vi somnar båda två, mysigt. Hon brukar vakna efter ett tag och då ska hon ut från täcket fort jag antar att hon tycker det är för varmt. Den här gången for hon iväg med en väldans fart och jag vaknade och slog ut med armen och knuffade ner henne. Stackars Sigrid! Jag blev så orolig att hon skadat sig i fallet att jag knappt kunde somna om. Hon verkar vara okej men det känns verkligen inte bra att ha gjort så med sin älskade kisse.


I morse när marsvinen fick frukost märkte lille Regulus att tanterna i buren blev förvänansfulla och glada som alla marsvin blir av mat. Stämningen fick honom att bli jättesprallig han skuttade massor av popcornskutt! Söt!

Av gisela jansson - 8 juni 2010 09:44

Jaha så var det dax igen då... Poppy kissar fränt stinkande kiss och piper när hon gör det. Blä! Stackars Poppy. Det är tredje vändan urinvägsinfektion hon har nu och senast tog jag henne till veterinären då konstaterades kristaller i kisset. Vi är oroliga för vår favorit tant om man nu kan kalla henne tant innan hon fyllt fyra. Jag börjar med tranbärsjuice i några dagar hjälper inte det tar jag till bactrimet. Lilla pluttan vi vill ju att hon sa bli gammal och vara lycklig ju.

Av gisela jansson - 7 juni 2010 09:29

Hela helgen har jag verkligen slöat. Så skönt! Jag blev faktiskt nästan lite uttråkad igår vilket jag sällan hinner bli, intressant känsla.


Jag måste till kattmatsaffären och köpa mat till Svea mina krångliga katter äter inte samma mat... Sen ska jag försöka mig ner i ateljen en stund innan det är dax att jobba kvällspasset på stormarknaden.


Lilla Regulus är fantastisk. Jordan har massor av mjölk så han växer rasande fort. Han är en mamma-rygg-liggare vissa unagar ligger gärna på mammas rygg men de flesta kommer aldrig på det. Det är så gulligt när han ligger där allt annat han gör är också gulligt. Han kommer inte att heta Chokladfabrikens Regulus Black som jag först tänkte,han är ju inte det minsta black ju min lilla chockladpralin.

Av gisela jansson - 6 juni 2010 09:14

Tre av de fyra djur som ska med till SM har varit självskrivna i evigheter men den fjärde har jag klurat på länge. Vi brukar ju ha så väldans många djur att välja på men de tiderna verkar förbi i allafall tillfälligt. Elvar, Ogg och Uffe ska med naturligtvis... men sen då? I transporten finns fyra fack så det är ju dumt att inte fylla det sista. Babinski och Lily har båda kanon kroppar men de måste faktiskt sättas med hane nu det är mer än dax. Efter att ha klämt och tittat en lång stund på flera kandidater kom jag fram till att Zezima ska med hon är liten men kompenserar sin litenhet med en mycket välmusklad och kompakt kropp. De fyra som nu kommer att åka kan vi verkligen vara stolta över!


Vi kommer att åka på lördag morgon och sova i sovsalen och äta middag och festa på kvällen. H ska faktiskt med. Så det blir lite dyrt att betala hela kalaset dubbelt men det blir nog trevligt.


På lördagen har vi inget att ställa så jag tänkte vimla runt och titta på bedömningar och kanske hjälpa till lite om det behövs någonstans.


Nu hade jag tänkt sätta ihop mina nya kärlekspar idag men det kom ju en liten unge och krånglade till min planering... Nu vill jag ju inte flytta på Jordan och lille Regulus så jag måste tänka om. Vill att det ska bli rätt så jag inte måste flytta runt dem fler gånger med tanke på att de snart ska ut till stugan och några ska till SM så det blir ett himla flyttande ändå. Hm måste klura lite till...

Av gisela jansson - 5 juni 2010 16:58

Kom just hem efter en lååång härlig promenad i dalen. Hur mysigt som helst! Nu är jag rätt trött och och satte mig i soffan för att vila kroppen och äta ett äpple innan jag gör middag och ringer hem H som är någonstans med sin kompis M.


Jag kom på att jag inte berättat hur det gått med ancistrusmalynglen. Det har jag faktiskt inte heller vetat ett tag. Så länge gulesäcken var kvar låg de i boet och var vaktade av sin pappa sen försvann de spårlöst allehop. Jag var så orolig att de trots allt blivit uppätna eller försvunnit in i filtret men så var det inte nu finns de överallt om man tittar efter noga. De hänger på rötterna och på rutorna och knaprar alger och de har vuxit jättesnabbt de är nästan 2 cm långa fast väldigt smala. Jättesöta!


Marsvinsbebisen Regulus är bara så fantastiskt söt. Jag är så glad över honom! Vår stora unge Quidditch känns plötsligt enormt stor. Hon är faktiskt aldeles speciell hon också riktigt gosmysig och pratkvarn. Konstigt att ingen har köpt henne än. Den som väl upptäcker henne kommer inte att bli besviken för hon är en av de trevligaste ungar vi någonson haft.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards