Alla inlägg under maj 2010

Av gisela jansson - 9 maj 2010 17:43

Ja nu kommer de att lämna mig Quill och Klonken. På tisdag åker de till sitt nya hem i Västerås... ja det blir nog bra det lät jättebra. Det är också så himla bra att de kommer till samma ställe så Klonken kan ta hand om lilla Quill. Quidditch den lilla flickan har en som "funderar lite" men troligen är hon också pågång. Det gick fort och jag blir lite sorgsen över att lämna iväg mina bäbisar. Det är inte lätt även om de nya hemmen känns riktigt riktigt bra. Dagen efter att Quintaped och Quirrell flyttat var jag riktigt ledsen och låg trots att det kändes så rätt.


Ja då är det bara att klippa killarnas klor och städa Klonkens fettkörtel... ja han behöver nog ett bad också och jag ska skriva en ordentlig stamtavla till Klonken också han är ju inte reggad...


Jag vet inte... det har känts lite tufft att lämna dessa ungar. Kanske för att vi beslutat oss för att inte behålla någon av dem och kanske för att vi pysslat så mycket med dem men mest kanske för att vi vet att inga ungar kommer att födas här innan slutet av augusti... det är ju en evighet tills dess!


Hm de osäljbara killarna i K-kullen var visst inte osäljbara, för nu åker den sista!

Av gisela jansson - 9 maj 2010 15:21

Jag hade tänkt gå på ett möte med Konstnärsklubben när de för första gången på flera år faktiskt inte hade möte när jag jobbade men gårdagens uteblivna lunch gör sig påmind idag i form av en liten elak migrän. Det är inte så farligt just nu men det kan fara iväg åt vilket håll som helst och då vill jag vara hemma. Jag skulle behöva dammsuga men det vet jag att jag kommer att må illa av.


Nu har jag introducerat in gräsdieten fullt ut till marsvinen. De äter/kräver en hel kasse gräs om dagen. Eftersom det är gratis och jag är övertygad om att det är nyttigt för dem får de sin gräskasse också. Jag plockar och plockar och marsvinens glädje över utematen gör mödan värd.


Idag fiskade jag även mygglarver till mina kära fiskar. Jag trodde jag var aldeles försent ute men attans vad med larver det fanns i det vattenfyllda hålet bakom huset! Som vanligt blev det en lycklig stund i akvarierna. Min gamla mosaikguramihona ser ut som hon ska spricka och stänktetrorna ser ut som uppochnedvända dromedarer med puckel på magarna. Alla mina urgamla loja kilfläcksrasporor blev pigga och livliga som yngel och de sävliga stillsamma glasmalarna blev fullkomligt explosiva! Det är så kul att titta på fiskar som äter levande foder. Appropå fiskar måste jag verkligen städa mellanakvariet idag för sen jag bytte lysrör i det har flytväxterna fått fnatt och täcker ny hela vattenytan på sina ställen i dubbla lager. Det är inte bra för då blir det syrebrist och en massa bakterier dör så vattenvärdena blir dåliga så byter jag inte vatten innom de närmsta dygnen kan fiskarna börja må dåligt... bråttom bråttom. Företen rensade jag bort en hel hink javaormbunkar i stora akvariet för en vecka sedan och oj vad fint det blev där inne! Riktigt nöjd blev jag raspororna också de har nog tyckt att det var trångt bland buskarna.

Av gisela jansson - 8 maj 2010 17:52

Idag har jag varit på kattutställning. Så himla roligt! Alla fina katterna!


Lite magiskt var det faktiskt för precis när jag klev in i lokalen så bokstavligen snubblade jag över en bedömning av en liten spenslig brunspotted (tror jag) siameshona EXAKT en sån som står högst på önskebaramåstehalistan! Efter en hel dags hängande runt bedömningar av kat IV katter och intervjuande av deras ägare är mitt begär efter en siames eller oriental ännu mycket större än tidigare men kanske lite mer nyanserat och behärskat. Ja jag ska skaffa en sån här katt en vacker dag men jag tror jag orkar vänta på det rätta tillfället.


Min käre son har fått en mobil av sin prylgalne pappa som måste köpa sig nya saker jämt nu fick H hans gamla mobil som väl är en bra grej. Tack för det då slipper jag köpa en.


Förra veckan råkade jag köpa en höbal på Granngården med mögliga partier i. Äckligt! Jag har bökat och rensat i den i några dagar nu och matat marsvinen med de bra delarna. Idag fick jag höra en skräckhistoria om en chinchillauppfödare som mist en massa djur som fick mögligt hö från granngården aldeles nyligen. Fy så nervös jag blir att mina älsklingar blir sjuka nu. Resten av balen har jag kastat och rensat bort oätet hö i burarna. Även om jag tagit bort det som luktade mögel är det nog risk att de fått lite äckelhö. Nu är jag orolig. Nytt kanonfint hö är inhandlat på Djurhobby och ja... det är bara att hoppas på det bästa. Marsvinen verkar må bra iallafall.

Av gisela jansson - 4 maj 2010 21:55

Ja det är precis vad Q-kullen blir idag fem veckor och lev.klara Quintaped och Quirrell har också nått upp till 300g så ja... nu flyttade de. Hejdå småpojkarna! Vad fort det gick, oj jag hann ju knappt pussa pojkarna men det är mest bra faktiskt att det går fort för man hinner inte fästa sig så hårt. Det känns också som de kommer till ett bra hem så jag ska väl vara nöjd fast just nu känns det så tomt utan dem. De är ju så små mina små pluttar. Lycka till och ha det bra i ert nya hem Quintaped och Quirrell!


Honan Quidditch har något pågång hon också men jag har lärt mig att inte ta något för givet innan de flyttat. Quill söker fortfarande nytt hem och Klonken också som vanligt. De sitter i samma bur nu och flyttar gärna tillsammans.

Av gisela jansson - 4 maj 2010 21:55

Ja det är precis vad Q-kullen blir idag fem veckor och lev.klara Quintaped och Quirrell har också nått upp till 300g så ja... nu flyttade de. Hejdå småpojkarna! Vad fort det gick, oj jag hann ju knappt pussa pojkarna men det är mest bra faktiskt att det går fort för man hinner inte fästa sig så hårt. Det känns också som de kommer till ett bra hem så jag ska väl vara nöjd fast just nu känns det så tomt utan dem. De är ju så små mina små pluttar. Lycka till och ha det bra i ert nya hem Quintaped och Quirrell!


Honan Quidditch har något pågång hon också men jag har lärt mig att inte ta något för givet innan de flyttat. Quill söker fortfarande nytt hem och Klonken också som vanligt. De sitter i samma bur nu och flyttar gärna tillsammans.

Av gisela jansson - 3 maj 2010 08:49

Alla nya TV-kanalerna som jag beställt har kommit nu. Vad jag saknat Animal planet! Nu är det Animal planet på hela tiden men... jag är besviken. Minns jag fel? Var det bättre förr? Just nu är det ett väldigt fånigt och väldigt amerikanskt sentimentalt program om en hundtrimmare i Bevely Hills. Det är övertöntigt och handlar bara om killen och hans "stackars" familj och minimalt om djur. Innan detta var det en figur i orange skjorta, stor kamera och jeep som försökte fota leoparder i afrika. Han kröp runt i buskarna med sitt blanka hår och rena skjorta och bablade om hur farliga alla djur som han stötte på var och hur olämpligt det var att krypa i buskarna och leta efter leoparder.


Okej nu bytte de program roliga djurklipp kattspecial och ja de är roliga. Tur! Annars är det mest apor och jag blir inte imponerad av hur smarta och lika oss de är. De är ju smarta och lika oss det är inte ens fantastiskt att de använder verktyg bara självklart.


Jag vill se filmer om vilda djur helst fiskar och kanske lite djurpoliser.

Av gisela jansson - 1 maj 2010 18:38

Ja Lily gjorde det! Vår första magpie champion! Ja! 88p fick hon ingen final. Duettens Uffington fick silverkort 92p och Bis Pet 7. Babinski äh nu är jag trött orkar inte hämta pärmen, mins inte poängen, ingen final eller silverkort men HP för glansigaste pälsen. Chokladfabrikens Ogg 89p och Elvar 90p inga silverkort inga finaler men det gick ju inte dåligt... nej nu är jag riktigt trött hej då. 

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards