Alla inlägg under maj 2010

Av gisela jansson - 19 maj 2010 08:08

Ja, jag är hemma från jobbet idag också lika bra att vila odentligt så man blir ordentligt frisk. Just nu känner jag mig eländig men är också väldigt nyvaken vi får se men troligen jobbar jag imorgon.


Uffe stackarn mådde inte heller så bra. I förrgårkväll hade han inte ätit upp allt sitt goda gräs, inget bra tecken. I går morse hade han heller ingen vidare aptit och i buren fanns lösa bajspluttar. Ingen rinndiarré och inte allmänpåverkad men dålig aptit och löstbajs måste tas på allvar(Urvon i minne). Han fick critical care och proviva en ny smak hallon/granatäpple rekomenderar den varmt den var verkligen jättegod tyckte både Uffe och hans matte och husse. Nu är ordningen redan återställd han har ätit upp det mesta av den stora hötussen han fick i går kväll och verkar pigg och som vanligt. Kanske fick han i sig något olämpligt med gräset? Kanske lite för mycket grönfoder! Hoppas det ordnade sig nu.


En kul grej har hänt i mitt 110 l mina ancistrusmalar håller på att bilda familj. En jättestor romklump ligger ligger helt synlig och vaktas noga av pappafisk. Det har fötts massor av små ancistrusmalar här förut men aldrig tidigare har jag sett boet och rommen ungarna har liksom bara dykt upp ibland rätt stora innan jag fått syn på dem. Nu har vi chansen att se processen det ska bli spännande hoppas verkligen att det går ba för dem. Ancistrusyngel är så söta!

Av gisela jansson - 18 maj 2010 08:32

Nu sitter jag här och äter frukost eller jag har inte kommit så långt med den utan fastnat i att sluka smörgåsrån med smör på det är fantastiskt gott! Jag känner smaken! Nu tog jag första klunken the och det var också sååå gott! Det är fantastiskt när jag inte kände någon smak alls på hela dan igår jag känner mig också lite piggare i kroppen idag inte lika instängd i förkylningsburken. Det finns hopp om tillfrisknande. Igår sov jag mest men cyklade även och köpte hö och kattmat på djuraffären i Ekeby som har byggt ut men inte kommer att ha levande djur i sin butik, jättebra och de är intresserade av att samarbeta med smådjursuppfödare!


Idag när mammas älsklingar har mat att äta behöver jag inte gå ut. Idag ska jag bara vila... okej kanske ut plocka gräs bakom huset och boka en tvättid. Mycket lugnt ska det bli iallafall för igår efter cykelturen var jag totalt utmattad.

Av gisela jansson - 17 maj 2010 07:45

Nyss sjukanmälde jag mig. Jag är riktigt äkta dyngförkyld. Snorig, täppt, känner ingen smak eller lukt, hosta, lite ont i halsen, seg och ont i huvudet en riktig klassiker med andra ord. Sonen är ju likadan och det verkar hålla i sig tyvärr. Det värsta är att jag skulle hälsa på min farmor i morgon... det går ju inte så nu blir hon besviken igen.

Av gisela jansson - 16 maj 2010 18:47

Sen var jag när jag skulle till jobbet i morse cyklade som en galning trots begynnande förkylning. När jag i högsta fart brakde genom villaområdet i början av min cykeltur höll jag på att köra över ett litet fridlyst djur som mödosamt tultade över gatan. Väldigt liten och väldigt söt var hon salamanderhonan. Där kunde hon ju inte kravla runt mitt i vägen med intorkade gruskorn på ryggen. Så sen är jag aldrig att jag inte kan rädda ett djur i nöd. Så jag plockade upp den lilla brunsvarta fröken som genast vände sig på rygg och visade sin hotfullt oranga mage eller på något sätt känns det bättre att kalla den brandgul trots att det är ett nästan utdött ord, det klädde salamanderflickan bättre på något sätt. Nu blev jag inte det minsta rädd trots att hon även gapade stort och hotfullt med sin söta mun, nej jag tog henne i handen och cyklade till närmsta kärr där jag satte henne vid kanten och skvätte vatten på hennes torkande skinn. Hoppas det går bra för henne och att jag inte bar iväg henne helt åt fel håll så hon missar vårens lek som hon kanske var på väg till.

Av gisela jansson - 15 maj 2010 21:30

Idag har jag laddat grovkem på mitt jobb eller på vanlig svenska kan man väl säga plockat upp toapapper och rengöringsprylar i hyllona på stormarknaden.


Jag kan inte låtabli att undra varför ekorrar, lamm och ankor behöver förknippas med människors toalettbesök?

Av gisela jansson - 15 maj 2010 10:10

Klockan är över tio och jag har precis stigit upp det var skönt att få sova länge. Ute ser det ut att bli kanonväder men jag ska jobba 13.00-20.00 grattis till mig. Typiskt!


Annars finns det inte mycket att rapportera allt bara lunkar på och jag är rätt upptagen och bizzy men vet inte riktigt med vad. Alla djuren är glada och nöjda och inget särskillt händer med dem heller. Det är lite skönt att inte ha några kullar pågång det blir så lugnt och avslappnat och man kan ägna sig åt djuren för deras egen skull inte bra kolla och leta dräktighetstecken men samtidigt kommer jag hela tiden på mig själv med att dagdrömma om alla fantastiskt vältecknade marsvinsungar som kommer att födas här i augusti och hela hösten.

22

Av gisela jansson - 11 maj 2010 20:04

Nu har Klonken och Quill åkt till sin nya mycket engagerade matte. De kommer naturligtvis att få det jättebra! Lycka till!


Det är ju ändå jobbigt att lämna dem. Klonken har ju bott här så länge. Det är skönt också på något sätt. Nu är det bara 22 marsvin här och bara en är till salu det är dessutom en sexveckors hona så henne får jag nog snart såld. Det känns så lugnt och nu kan vi ägna oss åt de som är våra och ska stanna det känns så familjigt och mysigt. Såhär kommer det att vara ett tag nu för jag satt och gjorde kullplaneringar idag med almenackan i högsta hugg. Jag insåg att om inget ska krocka med semestrar och dragandes med marsvinen till stugan i sommar kan inte några ungar födas förns i slutet av augusti. Det är långt tills nästa bäbisar, långt. Tråkigt men jag vill inte dra runt på högdräktiga honor.                  

Av gisela jansson - 10 maj 2010 15:02

Killarna är färdiga för flytt nu förutom att det fattas några gram på Quill upptäckte jag igår kväll. Nåja han väger nästan 300g och är ju pigg och inte mager även om han inte är någon tjockis. Jag bedömer honom ändå som flyttklar eftersom han är så pigg och matglad men jag borde kanske ha haft bättre koll på hans vikt.


Jag har halvt lovat att hjälpa min farmor att tvätta fönster i morgon men insåg att jag var hopplöst dubbelbokad. Dels ska marsvinen hämtas och dels har sonens skola Skolanskväll och han ska baka jag bör nog övervaka det så kladdkakan som ska säljas blir ätbar. Inte roligt att ringa ocg lämna återbud till farmor inte även om vi inte bestämt något har hon säkert börjat hoppas att jag ska komma av ett kanske... Nej nu måste jag ringa henne...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards