Alla inlägg under april 2010

Av gisela jansson - 4 april 2010 22:22

För en massa år sedan var det väldigt trendigt att tro att man kunde komunicera med djur telepatiskt. Själv tyckte jag det lät spännanande (var mycket ung då och tydligen väldigt dum också) ett litet tag tills jag tagit reda på hur dessa djurviskare arbetade och vilka studier som låg bakom. Det visade sig att det inte finns någon vetenskaplig forskning som stöder att man kan komunicera med djur telepatiskt överhuvud taget. Let´s face it varför skulle djur och för all del även djuret människan utarbeta kroppspråk och talspråk om de samtidigt skulle kunna komunicera telepatiskt som ju måste vara ett betydligt smidigare och mer energisparande sätt att umgås? Nej, hela djurviskartrenden föll långsamt i glömska (nästan iallafall) den föll på sin egen orimlighet. Alla betendevetare och människor som arbetat och verkligen umgåtts med och studerat djur sågade enhälligt dessa djurviskare. De flesta som då på 1980-talet och början av -90 talet försörjde sig på djurviskning och skrev böcker i ämnet hade väldigt lite erfarenhet av djur. Det finns massor av skrattretande exempel på pinsamma uttalanden från dessa lurendrejare.


Jag trodde faktiskt att detta i mitt tycke trams i princip var utdött men sista året har jag stött på det igen flera gånger. Jobbigt. En barndomsvän till min mamma hade två katter som inte tålde varandra hon tog hjälp av en djurviskare som tog 2500 kr för ett två timmarsbesök, som naturligtvis inte löste problemet! I senaste nummret av Marsvins Magazinet finns en i mitt tycke extremt pinsam artikel i ämnet. Jag blir bara så vansinnigt arg när människor tjänar pengar på att lura andra och utnyttja deras desperata behov av hjälp i en jobbig situation. Hoppas nu bara det inte blir stort igen!


Det är klart man kan prata med djur! Naturligtvis kan man ju det! Alla som umgås med djur gör ju det hela tiden genom att läsa av deras kroppsspråk och reagera på det. Bra på att prata med djur blir man av att studera och förstå deras kroppsspråk inte genom telepati, naturligtvis inte!

Av gisela jansson - 3 april 2010 22:57

I fyra dagar ska jag vakta en konstutställning. Rätt skönt att vara på en fix plats och ta det lugnt. Jag pratar med besökarna och guidar dem genom vår lite kluriga utställning. Den bygger helt på projektet vi gjorde förra året med böcker på linjebussarna som resenärerna fick skriva i. Vi har gjort varsin tolkning. Jag har gjort ett stort hjul som man kan rulla runt (som en buss om man så vill) i  lokalen, på det har jag sytt fast texter från böckerna. Många har jag kunnat prata med idag i lugn och ro, så skönt att inte stressa runt som jag nästan alltid annars gör. Fick chansen att prata länge med en mycket sympatisk och klok människa som jag alltid uppskattat, naturligtvis pratade vi djur och avel. 


Det är lite speciellt att befinna sig i en så ordrik miljö... alltså en utställning som handlar om att uttrycka sig. Så många kloka korta funderingar som man kan läsa i de böckerna går en inte förbi. Jag blir så sugen på att själv skriva kloka visdomsord, kanske här på bloggen men när jag kom hem kände jag inte för det längre. Det kanske kommer...


Igår kväll var jag på familjemiddag hos min mamma med farmor min syrra och hennes sambo. Trevligt men kort då jag ville hem till mina hungriga djur och farmor är kvällstrött som de flesta gamla tanter är.


För de som undrar så mår marsvinsungarna utmärkt och har passerat sin födelsevikt och sitter numera gärna i matskålen och försöker äta kornkross. Det ser så gulligt fumligt ut så det är inte klokt. Några små popcornhopp har de också redan gjort de små busungarna. Det är verkligen en så söt kull!

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards