Alla inlägg under april 2010

Av gisela jansson - 16 april 2010 15:24

Ibland är det inte så hemskt att åka till veterinären. När man är frisk och bara vaccinerar sig så är det bara betalningen som är jobbig. För matte iallafall. För Svea var hela grejen jobbig att sitta i kattbur och kliva ur den hos hemska veterinären. Själva sprutan märkte hon inte när allt var så hemskt. Stackars Svea. Sigrid tycker inte att det är så kul att sitta i bur heller men hon klagade sig inte hes som Svea. Själva spruttagningen är rätt kul tycker Sigrid, att vara i centrum och träffa folk gillar ju hon så hon spann vackert för sköterskan. Hon är inte det minsta blyg min stora katt.


Nu har jag bytit lysrör i Juvelakvariet! Det var nästan omöjligt. Hur lyckas de göra all teknik så användaromöjlig? Borde inte akvarietillverkarna göra sina produkter lätthanterliga?  Borde inte fler fastna i akvarieträsket då och köpa fler akvarium? Själv får jag iallafall lust att dumpa hela hobbyn varje gång en pump eller ramp trasslar. Dumma teknik.

Av gisela jansson - 16 april 2010 08:31

Det händer inte mycket i vårt välordnade lugna land Sverige inga naturkatastrofer inga krig. Två mördade politiker och en äcklig bussolycka och tåg som står stilla p.g.a för mycket snö är inte mycket att komma med. Därför är det så fantastiskt spännande när det kommer in ett askmoln från ett land som verkligen har något att komma med. På Island där är det action hela tiden finaskris och vulkanutbrott blandat med fantastiskt vacker natur och fina hästar. Ska vi ha lite dramatik får vi lov att importera.

Av gisela jansson - 13 april 2010 15:51

Jag satt och hade Lily i famnen när sonen kom hem från skolan jag var lite lat och bad honom sätta tillbaka henne i buren. En ganska lång stund efteråt gick jag in i köket för att kolla varför marsvinen förde ett sånt förskräckligt liv. Då får jag se Lily sitta i fel bur med stor tuss Episkeypäls i munnen. Jag frågade H om han var säker på att han satt marsvinet i rätt bur, det var han, bara det att han trodde det var Ogg han satt in... När man tänker på saken är de ju rätt lika Ogg och Lily de har ju samma pappa trots allt, Nougat min pärla. Ogg har växt mycket och är inte så mycket mindre än storasyrran Lily nu faktiskt. Men han får nog vara lite mer noggrann med var han sätter djuren. Jag tror det gick bra inga stora skador siktade.


Ungarna är så otroligt söta de hade skuttstund i morse popcornpoppade som bara den. Bedårande! De är så söta i typen alla fyra men öronen står kaxigt rakt upp, de är lite korta får man nog erkänna. En av pojkarna Quirrel har stor navel. Jag var väldigt nojig över den igår kväll och fick för mig att han hade navelbrock men nu tror jag inte det längre det är ju liksom bara själva navelpluppen som är större än de brukar om det är brock borde det väl vara som en bula på magen väl?

Av gisela jansson - 12 april 2010 13:23

Uppsala är cykelstaden, alla cyklar, inte minst alla tusentals fattiga studenter. Cykeln är liksom universitetet, kajan och den tydliga stadssiluetten Uppsalas signum. Därför är det inte förvånande att kommunens årliga utförsäljning av övergivna upprustade cyklar är en riktig kundmagnet. Min kära cykel dog ju sorgligt nog för ett tag sedan och jag beslutade mig för att ge detta skrämmande jippo en chans. Jag har jobbat i handeln tillräckligt länge för att veta hur obehagliga människor blir i en huggsexasituation. Så jag medger att jag var ruskigt nervös då jag gick för att kämpa till mig en cykel.


Det var om möjligt ännu mer skrämmande än jag trott. Folk vällde in på området och trängde sig mot det staket som satts upp för att hålla massorna undan innan 13.00 då vi skulle släppas in. 200 cyklar fanns det lyckades jag snappa upp. Det är svårt att avgöra mängden människor men nog verkade vi vara minst lika många som cyklarna. Spännande. Luften vibrerade runt alla nervösa människor som liksom jag bara måste ha den mest prisvärda cykeln. Kommunens personal gjorde inte situationen mer avstressad precis då de i sina neongula västar hätskt och övertaggat skrek och gestukulerade åt kunderna.


700 kr hade jag i plånboken så det var mitt maxbud. Många cyklar kostade just det men de som var billigare så väldigt ruckliga ut. Nu gällde det att få tag på en okej cykel med ett okej pris snabbt, annars skulle det vara stekt. Först var alla cyklar jag tittade på över budget men så hittade jag en svart tre växlad Cresent som verkade okej. Jag provcyklade det gick bra så jag betalade och åkte. Fort gick det, där ville jag inte vara kvar. Jag har fortfarande lite stressont i magen faktiskt.


Det känns som jag gjort ett bra fynd. Den höll och cykla hem på vi får väl se om den håller att åka till jobbet med i kväll, det hoppas jag verkligen.

Av gisela jansson - 12 april 2010 08:20

När man storstädat i flera dar och är klar lägger sig lugnet i ens kropp. Nöjd jag är nöjd! Allt glänser, är tipp topp... nja lite disk har jag visst. Tillockmed mattorna är nytvättade. Då mitt i mitt nöjda ögonblick sätter sig Sigrid och skiter på mattan i hallen! Jag brukar försöka låta bli att svära när jag skriver men det finns inget annat att säga om henne nu förutom jävla förbannade kattas! Jag blev så arg att jag nöp henne och daskade till henne med brödpåsen och skrek fula ord åt henne så jag har ont i halsen nu. Hon blev nog förvånad hennes matte är ju vanligtvis snäll. Nej det är sant jag brukar inte misshandla mina djur aldrig faktiskt jag blir väldigt sällan arg på dem heller. Min käre son blev väldigt upplivad av att min vrede riktades mot Sigrid som i vanliga fall är min andrahälft ja vi håller ihop i vått och torrt. Jag inser att den jag brukar skrika och härja med är just H och djuren kommer undan med allt. Men de kommer inte undan med att skita på nytvättade hallmattan även om kattlådan inte tillhör de saker som var perfekt städade idag. Äh jag är verkligen sur på henne så om någon behöver en tjock katt som skiter på golvet så fort kattlådan enligt henne är det minsta äcklig så säg bara till hon är extra billig idag...

Av gisela jansson - 11 april 2010 16:58

Någon som tror att jag städat färdigt? Nej det har jag inte, golven är kvar och marsvinens hus men allt det andra med fönstren och blommorna är klart och en massa annat, så ganska duktig har jag varit.


Nu har jag just varit ute på en härlig vårpromenad. Helt fantastiskt är det ute! Med på promenaden hade jag en påse som jag plockade allt gräs och maskrosor i som jag såg under vägen. Igår plockade jag första riktiga gräsgivan till marsvinen det var inte mycket men mycket uppskattat! De fattade omedelbart! Bara jag tog i gräsplockarpåsen blev det full fart på kören! Snacka om att marsvin har koll på mat. Jättegott är det de sitter med resta pälsar och småkurrar av lycka medans de tuggar i sig av de få små stråna jag skrapat ihop. 


Tycker lite synd om min käre son och hans kompis M som vägrar gå ut utan sitter och spelar spel inne istället. Hans rum är åtminstone sanerat från de värsta dammråttorna så det går väl att andas där inne numera...


Nu sitter jag här och dricker the och vilar kroppen innan jag tar itu med mina skitiga golv. Åh vad skönt det ska bli när allt är klart.

Av gisela jansson - 10 april 2010 09:39

Ja jag vet att man ska plantera om blommorna i januari-februari men när ska man tvätta fönstren då? När det blir varmt? När ska man göra konst då? -jo innan påsk. Först nu finns det flera dagar i rad att ägna åt vårstädning här hemma.


Efterson jag "snart ska plantera om blommorna" och det då blir jättemycket jord och gegg på golvet har jag låtit bli att tvätta golven för länge och nu när det liksom snart var dax har jag inte heller dammsugit på mer än en vecka. Det är dammråttor stora som marsvin i alla hörn, de tycks samtliga vara tillverkade av samma material nämligen gråttkatthår. Hur kan Sigrid producera så mycket? 


Jätteprojektet består i att plantera om samtliga blommor och tvätta alla fönster på alla sidor (har fyrdubbla fönster), fönterbrädor och foder, golven ska tvättas, allt ska dammas, marsvinens hus och tunnlar ska skuras och jag vill även hinna med en promenad och fota marsvinsungarna. Igår när jag vaknade trodde jag att jag skulle hinna alla fönstren under dagen men icke! Köksfönstret är fantastiskt vackert och aldeles klart, nästan alla blommorna i vardagsrummet trängs nu i badkaret omplanterade och duchade. Längre hann jag inte. Till mitt försvar kan jag säga att jag har massor av krukväxter som står i bubbla rader och hänger och klänger runt alla fönster dessutom bytte jag vatten i ett akvarium, tvättade sex maskiner och umgicks med min son som nyligen kommit hem från sin farmor där han varit en vecka.


Äh det jag ville komma till är väl att sånt här tar mycket längre tid än man tror och att åtminstone jag känner mig väldigt misslyckad när jag inte hinner så mycket som jag tror och planerar att hinna. Kanske borde släppa lite på duktighetskraven på mig själv? Kanske slänga några av mina tre milioner krukväxter? Kanske stå ut med att ha det lite skitigt ibland när marsvinen tar så mycket av min övriga hemfixartid? Det är lite skitigt ibland för jag är inte en pedant och gillar inte att städa men jag stressar ändå upp mig över smulor på mattan och damm på akvarieramparna, jag måste antingen städa oftare eller lära mig acceptera lite skit i hörrnen. Det går liksom inte att städa sällan men samtidigt stressa upp mig över smutsen det kan inte vara bra för den mentala hälsan.


Ja de verkar äntligen ha fixat fläkten nu! Ventilationen funkar igen!


Marsvinsungarna växer och frodas och är bara för fantastiskt söta! 

Av gisela jansson - 6 april 2010 22:51

Idag har jag varit i farten oj oj. Jobbat 08.00-17.00 det finns inget att säga mer om det. Så var jag till djuraffären och äntligen köpte jag ett nytt lysrör till ett av mina akvarier som börjat se förfärligt ut p.g.a dåligt ljus, förtvinade växter och algfest. Det var en nyanställd kille där som plockade ut en orm kanske för att stajla eller för att skrämmas eller för att få uppmärksamhet eller för att han tyckte att det var kul eller troligast lite av allt detta. Visst finns det saker som skrämmer mig men ormar tillhör inte dem. Jag fick hålla lite i ormen. Det känns så speciellt i deras kroppar när de rör sig, så muskligt. Jag gillar verkligen att hålla i ormar men konstaterade ändå nöjd att jag inte fick något habegär även om ormen var mycket vacker.


Sen var jag på syjunta igen med konstnärsgruppen. Helt underbart vi har verkligen roligt trots att C tyckte att min "sklulptur" som jag sydde såg ut som ett trosskydd!


Nej nu borde jag mocka de sista burarna och komma i säng ska ju jobba samma tid i morgon. Bäst att lägga mig innan jag blir trött som en örn.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10 11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards