Alla inlägg under mars 2010

Av gisela jansson - 22 mars 2010 11:58

Om en vecka ganska precis kommer det små marsvinsbäbisar här. Nu börjar jag bli sådär otåligt längtig och sjukt nyfiken igen. Det känns som det var evigheter sen det föddes bebbs här senast men det är ju faktiskt bara två månader sedan.


Hepziba ser ut att må utmärkt hon glänser med pälsen och rör sig fantastiskt smidigt med sin stora sparkande mage. Hon har även fattat att det lönar sig att tigga mat av matte vid gallret, jag brukar ju sticka åt mina högdräktiga honor något smått gott mest hela tiden. Jordan som fortfarande inte tjocknat till håller på att lära sig nu att extragodbitarna även ges till henne.


En spännande kull är det som väntas. Svarta blir de nog då jag inte tror att Hepziba bär på choklad James kanske gör det men det kommer ju inte att synas nu. Det kan ju och det hoppas jag på bli nonself black harlequin nu. Fast med tanke på att båda föräldrarna är övervägande svarta blir det nog rätt svart. Åh så nyfiken jag är!

Av gisela jansson - 21 mars 2010 19:01

När man går och stretar i en och en halv timme i ankeldjup tung snö dragandes på en cykel är det lätt att bli bitter. Här är min gnäll lista möjligen är den komplett.


Det blir aldrig vår det bara snöar, Sonen har tonårshormonsurighetsattaker och tycker att allt jag gör är fel, Sigrid är för tjock, chefen är elak, jag har inget körkort, för många av mina kära marsvin har dött för unga de sista åren, min cykel är trasig, jag är tjock och har håriga ben, jag är morgontrött, har inga pengar, jag måste gå till tandläkaren, sonens nu enda par jeans är trasiga måste köpa nya men han vill inte följa med och prova, jag har glömt att boka tvättid, min pappa är död, jag har inga bra ideer på mat vi äter alltid så tråkig mat, jag är gråhårig, vill ha nya glasögon men måste till tandläkaren och köpa cykel för pengarna, det är aldrig något bra på TV, jag har ingen siames, min dator laddar inte sitt batteri, jag har dålig självdisiplin och får inget gjort i ateljén, jag har migränskalle och dåliga knän, jag hittar ingen rik man med stor bil, min mamma har sovit över hos mig och som vanligt lämnat en stor hög tidningar och annat skräp överallt, jag har tappat bort mina vantar, jag har ett jobbigt ex som fått en hjärnskada och nödvändigtvis måste ringa om ingenting varje dag, jag har ekonomisk fobi, jag borde både städa och diska, alla mina guppy dog i sommras, jag har ingen häst, James har ont i snoppen och Nougat har en knöl, jag måste tvätta fönstren och plantera om blommorna, jag har bränt maten för att jag skriver blogg samtidigt som jag lagar mat igen, jag har hosta nej nu får det räcka tror jag.


Sammanfattningsvis det är SYND OM MIG!

Av gisela jansson - 20 mars 2010 10:01

Nu är våren här!


Träffa en tofsvipa i går kväll, snacka lite...

Av gisela jansson - 19 mars 2010 09:32

Ska börja med att rapportera att James snopp är väldigt mycket bättre redan. Veterinärbesöket är trevligt nog onödigt. Jätteskönt! Jordans urinvägsnfektion om hon nu hade det syns inte till längre, hon är så pigg så. Skönt! Hon borde vara dräktig då jag inte sett någon ombrunst men tjock är hon inte fast det enligt almanackan borde börja puta nu. Däremot är hon rätt hård och kompakt i magen så den känns dräktig. Det troligaste är väl att det bara är en eller möjligen två ungar. Hepziba är däremot rejält tjock men de ungarna ska ju komma snart! Om 12 dagar har det gått 69 dagar men mina magpie brukar föda tidigare. Jag gissar på fyra ungar. Hepzan mår bra men som de flesta högdräktiga är hon petig med maten men äter ju riktigt bra av det hon anser gott iallafall.


Jag är inne  en period då jag har kraftiga begär efter saker. Varför kan jag aldrig bli nöjd? Mina 22 marsvin är fantastiska och nonself magpie känns som precis rätt ras för mig. Visst önskar jag mig en perfekt tecknad harlequin/magpie men det är ju bara en bra drivkraft i mitt avelsarbete och en riktigt sund önskan och mål. MEN naturligtvis har jag begär efter andra marsvin också. En skinny vill jag ha bara en som maskot det blir det väl kanske också vi vill ju båda ha det. Sonen vill föda upp agouti, det har han alltid velat och helt osugen är jag inte, orange och saffronagouti är ju ruskigt fina. Det finns ju fler nonself varianter som får mig i spinn som himmisar, fox, brindle och roan i alla färger. Men det som inte ger mig någon ro just nu är ett petprojekt som jag formulerade för mig själv för mer än tio år sedan då jag förra gången började "föda upp" marsvin. Detta är ingen godkänd variant och inte är de vanliga heller. Pågrund av platsbrist kan jag ju inte sätta igång och vet inte hur man "gör" denna variant heller (vill kanske inte ens veta för då blir det svårt att stå emot). Naturligtvis är det nonself, gärna rejält sotad cream med vit teckning. Har haft en nonself sotad cream roan med bläs. Majken hade så läcker färg att jag råkade köpa henne på en djuraffär sen dess har jag aldrig sett färgen igen... saknar den. 


Fler begär har jag ju... Ibland när jag tittar in under min loftsäng som är den enda fria ytan i lägenheten kan jag nästan se mitt typ 600 l akvarium med regnbågsfiskar och stora malar. Väldigt knäppt begär eftersom jag nästan ibland tycker det är jobbigt att komma mig för att sköta de tre akvarium jag redan har. Nej det ska jag slå ut hågen även begäret efter häst, belgiskhare, höns och alpacor (inte marsvinsrasen). De här djuren kräver ju en bondgård så det går ju inte.


Mina sotade ceamar lämnar mig ingen ro inte heller mitt just nu allra starkaste begär som är lika återkommande och troligen betydligt äldre som begär i min kropp, nämligen en siameskatt. Jag bara MÅSTE ha en siames! Jag älskar mina huskatter Sigrid och Svea de är lagom många och verkligen inte utbytbara ändå kan jag inte släppa drömmen om en slank ljus siameshona. Argumenten mot detta är många och starka som att två katter är precis vad jag behöver och att en siamesunge kostar 7000 kr och kommer ju att äta mat bli försäkrad och vaccinerad ta plats och kattungar är rätt jobbiga, vad ska Sigrid och Svea säga? Nej detta begär får också läggas på is precis som det platskrävande petavelsprojektet och bondgårdsdjuren. Men faktiskt tror jag att vi ska slå till och köpa oss en skinny vid tillfälle...


Grattis Luckybucket, Zezima och Magie som fyller ett år idag! Hurra hurra hurra!

Av gisela jansson - 17 mars 2010 08:28

Det är så jobbigt att dessa små marsvn så ofta ger mig chockar! Igår klippte jag klorna på de fem jag inte hunnit med dagen innan. James var en av dem. När jag vände på honom stack det ut rödråsa fransig hud ut ur snoppgömman. Konstigt och inte bra tänkte jag och klämde fram snoppen. Det var då jag fick den dagens chock! Snoppen var tjock som ett finger ilsket röd och lila. Det luktade lik och fasa vilken stank! Jag vacklade in i badrummet och tvättade den äckliga grejen under rinnande vatten ut kom mängder av blodigt korningt något, var kanske? Det luktade så äckligt att jag höll på att kräkas och stackars stackars James vad ont det gjorde, han skrek och gnydde. I mitt desperata behov att göra någonting satte jag honom i gårkväll på rena handdukar i separat bur och han fick Bactrim.


När jag vaknade i morse var jag livrädd att han dött. Inte James inte! När jag fylld av onda aningar skulle tvätta snoppen nu på morgonen såg den mycket bättre ut! Inte alls lika svullen och det luktade ingenting, helt otroligt. Däremot är det som en svullen inflammerad röd grej runt och jag antar att det är förhuden så då är det väl förhudsinflammation han fått stackarn. Det gör hemskt ont när man tvättar snoppen säger James annars är han vid gott mod och äter bra. Nu jobbar jag heldag två dagar men är det inte bättre blir det veterinären på fredag då jag jobbar kväll.


Hans syster Jordan kissar inte på sig längre och luktar inte konstigt i kisset längre. Hoppas hennes misstänkta urinvägsinfektion har försvunnt med huskurerna som jag fortsätter med. Tack snälla K för all värdefull info om Bactrim och dräktighet. Jordan är i mitten av dräktigheten så jag tror inte jag vågar mig på bactrim.


Igår köpte jag två jättesöta Cobolt gobisar. Har alltid velat ha gobi men de är så dyra. Jag trodde inte de små fiskarna skulle synas men de hänger vid framrutan hela tiden och är söta. Som små maskar är de och inte det minsta rädda för mina stora malar. Gullungarna! Så köpte jag fem guppy igen, nu då nu måste det gå...

Av gisela jansson - 16 mars 2010 10:51

Jag trodde ju att jag skulle bli så himla förkyld så oj men det är ingen fara med den förkylningen det var bara en liten en. Sonen däremot har fått en rejäl där allt ingår feber, hosta, halsont, ont i örat, täppt och han snorar kopiösa mängder. Gnällig och helt utan aptit är han hemma från skolan.


Hela vintern har det varit varmt i våran lägenhet och dålig luft. De sista veckorna har det varit förfärligt och det har börjat lukta marsvin vilket har kännts lite konstigt eftersom burarna inte varit skitigare än vanligt och dessutom färre eftersom jag sålt så mycket djur på sista tiden. Jag har svettats här inne vilket är konstigt eftersom jag är en riktig frysskit och hela tiden har jag sprungit och vädrat. Nu fick vi äntligen förklaringen! Vetilationssytemet i huset har krånglat en längre tid och nu står den stora utsugsfläkten på taket stilla så det är ingen ventilation alls i huset överhuvudtaget. Vad värre är så kan de inte fixa fläkten innan all snö är borta på taket pga. säkerhetsrisken. Inte så bra för sonen att vara förkyld i denna ofräscha miljö.


Färre burar jajjemensan! För tre veckor sedan hade jag fullt i alla burskåpen och två extraburar i gång det är 12st. Nu har jag plockat ned båda extra burarna och en i ett burskåp är också tom, 9 burar det är ju ingenting! 9 burar och 21 marsvin i lägenheten, lite ju!


Är en aning bekymmrad över Jordan hon har varit nedkssad på sista tiden och jag misstänker urinvägsinfektion trots att hon i övrigt är full fart. Jag vet inte om det är bara hönsmammeri... kanske men hon förmodas ju vara dräktig så jag är lite extra fånig när det gäller henne. Ska ge henne C-vitaminshot och har matat henne med larvigt mycket gurka i går kväll så hon skulle kissa ur baketerierna. Ska försöka få tag på tranbärsjuice i dag, i sista hand blir det Bactrim vet inte om det är farligt för fostren.

Av gisela jansson - 13 mars 2010 18:49

Jätterolig dag på dubbelmarsvinsutställning i Kungsgården. Utmattad som vanligt och nöjd med allt utom en dum miss. Uffes öron var inte helt rena (helt oförlåtligt) till den ena bedömningen, han föll på det inget silverkort och ingen placering. Till andra bedömningen hade jag tvättat öronen då blev det 91p silverkort, så nu är han Guldpet! Och Bis 1 i finalen JAA!


Luckybucket gick det sådär för kan man säga inte jättedåligt men inga silverkort 89p och 90p. Babinski fick ett silverkort och 91p och 92p oplacerad i finalen men jag är nöjd där.


Lily fick ett Cert och 88p för domare J. Hans min var obetalbar när han nöjd konstaterat att han hade ett trevligt rutat magpie marsvin i sina händet och vände på henne för att få se den lika trevliga magen... NEJ utbrast han och vad skulle han annars säga om den avsaknaden av magrutor!? Domare D gav henne bara 86p så det saknas fortfarande ett cert för Lily.


Trevlig dag med trevligt sällskap och på vägen dit såg vi två kungsörnar som lekte och kanske flirtade precis ovanför vägen.


Nu är jag trött...

Av gisela jansson - 12 mars 2010 22:16

Mitt i allt stök inför utställningen i morgon blev jag så fundersam över Hepzibas förväntade nedkomst. Hon var ju så tjock redan tyckte jag så jag tog upp henne för att känna efter fosterrörelser och får genast en beslutsam spark i handflatan. Härligt är det när man får kontakt med de ofödda men nu också förvånande, så hårt kan inte ett så litet foster sparka ju. Kullen var beräknad till 13e april men det kunde verkligen inte stämma. Efter att ha studerat almanackan och klämt på mamman lite kom jag på hur jag förvirrat mig... äh strunt i hur. Det riktiga datumet ska vara 31a mars det är snart ju! Spännande! Hepzan är pigg och glad och äter som en häst. Snart är det bäbisar här då om allt går bra. Jordan är troligen också dräktig hon däremot ska få veckan efter påsk den 16e april.


Nej nu ska jag bada Uffe, mocka två burar till och se om det behövs ryckas några fler strån på Lily, bada henne sen är det sängen. Resten är klart men det är en tidig morgon i morgon så nu måste jag sätta fart.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11
12 13
14
15
16 17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards