Alla inlägg under februari 2010

Av gisela jansson - 10 februari 2010 20:06

För ett par dagar sen när marsvinspappan Uffe och hans son lille Nimbus var ute på golvet hände en rolig och intressant sak. Nimbus var jätteglad och busig han utnyttjade det stora utrymmet väl, han sprang rundor och popcorn skuttade som en liten galning Uffe joggade nöjd omkring och popcornade lite han med. De var så söta och roliga att titta på det tyckte även min katt Svea som kom in i köket. Tillslut kunde hon inte låta bli utan sprang fram för att tassa på Nimbus han blev lite rädd men inte så farligt tror jag. Pappa Uffe däremot reagerade kraftigt på rovdjursangreppet och rusade med rest ragg mellan sonen och som han uppfattade den farliga katten. Han försvarade sin unge! Svea brydde sig ioförsig inte om honom utan gick bara lungt därifrån. Nej då, hon är inte farlig för marsvinen det är bara lek med indragna klor.


Har jag berättat att Kingsly och Mervolo är bokade föresten? Det var ju på tiden men det känns också lite vemodigt. Nagini är också bokad liksom Nimbus som ska bytas mot Elvar som ska flytta hit och göra små magpajsare. Lavender har ju nyss flyttat. Då är det bara Pumpapastej (som just nu sitter i min tröjärm), Krake (som är nästan helt bra i ögat), Klonken och Fenrir (om någon vill ha en slagskämpe) kvar då.

Av gisela jansson - 9 februari 2010 09:13

Snart ska jag på ett kul möte (tror jag). Vi är fyra kvinnliga konstnärer som har ungefär samma typ av utbildning och ålder som förhoppningsvis ska bilda en ny konstnärsgrupp. Tanken är att vi ska kunna ställa ut ihop som grupp. Det är bra för att en del utställningslokaler är rätt stora och på många ställen vill folk ha grupper. Det är ju också skönt att samarbeta och stödja varandra. Förhoppningsvis kommer vi att kunna peppa och inspirera varandra att jobba mer med konsten, inte minst lata jag behöver en spark i rumpan mest jämt. Vi har pratat om detta i åratal... nu äntligen!


Väldigt vad alla undrar över LillBabs... ja hon såg pigg och glad ut men fräsch ja kanske det är svårt att se på folk som målar sig så hårt som hon. På mitt jobb handlar fler kändisar regelbundet Väder Pär, Mattias Klum, Kerstn Dellert (fast henne har jag inte sett på länge), Siwert Öholm, Åsa Domeij, Lasse Eriksson och den för mig inte helt populäre Livets Ord Ulf det är några till också... Mycket glamouröst jobb ja. Faktiskt är även kändisar hungriga och köper toapapper.

Av gisela jansson - 8 februari 2010 12:02

Jag äter semla just nu. Vad gott det är! Jag älskar semlor synd bara att de kommer på våren samtidigt som jag alltid tänker att man kanske ska banta lite till sommaren. Varje år tänker jag så och varje år vinner semlorna!

Av gisela jansson - 7 februari 2010 18:08

Jobbat helg på nya avdelningen och ja inte är det mycket att göra där inte. Jag kan säga att allt känns rätt osvårt. Misstänker att det kan bli tråkigt efter ett tag. Den enda utmaningen är att hålla reda på när man ska ha inropstelefoner till kassan och pantrummet.


Nougat och Jordan verkar vara i full i gång i sin bur. Hoppas att det var ett gott omen att jag nyss då jag cyklade hem i kylan dagdrömde om en perfekt tecknad chocolate magpie att visa på SM i sommar... eller den kanske är för ung då föresten, orkar inte räkna...


Bytheway så satt jag i kassan sista timmen på jobbet idag och då kom Lill-Babs och handlade tuggummi av mig. Hon var liten och vänlig och hade inget MedMera kort (jag frågade).

Av gisela jansson - 6 februari 2010 09:27

Nu har hon flyttat Lavender! Man kämpar så för att få sina marsvin sålda och längtar faktiskt efter att det ska hända men när de väl åker känns det rätt sorgligt. Jag kommer att sakna Lavender som är ett mycket trevligt och kontaktsökande marsvin. Samtidigt känns det jättebra för hemnnes nya familj är precis en sån familj jag vill sälja marsvin till! Djurmänniskor som ivrigt tar emot sina nya familjemedlemmar. Marsvinsnybörjare men redan pålästa. Det kändes jättebra! Lavender ska få en liten bäbisflicka till kompis det kommer hon nog att gilla.

Av gisela jansson - 4 februari 2010 11:41

Är hemma från jobbet idag. Hade huvudvärk redan igår kväll och vaknade med vidrig migrän. Nu börjar det släppa äntligen och jag är nu sådår gluphungrig som jag bara är när migrän släpper.


Jag har satt ihop ett nytt kärlekspar. Mycket spännande och de är så fina ihop Jordan och Nougat! Det ska bli chocolate magpie tänkte jag, det kan ju bli bara en massa brunzobelmagpie men det får man ta. Det är pappas färg och mammas typ jag är ute efter här, så får de gärna bli bättre tecknade än båda föräldrarna... ja det vore ju bra.


Nougat och Jordan fick flytta in i stora buren längst upp. Jordan är lite knubbig så jag vill att hon rör på sig ordentligt nu. Nougat har suttit i en liten bur rätt länge så han vill nog också bo stort ett tag. De verkar trivas med varandra och buren. Hepziba och James bodde ju där innan nu bor de i lilla buren som Nougat bodde i. Jag vet ju inte om Hepziba är dräktig än men det kan nog vara bra att flytta på ett par som inte får till det. Jag hoppas att det ger mer lyckade parningar för jag tror att pricksäkerheten var tveksam det lilla jag lyckades se av deras kärlek såg inte särskillt välriktad ut.


Lilla Nimbus 2000 fyller ju fyra veckor idag och har kurrat en del på sista tiden så idag fick han flytta till sin pappa Uffe som blev överlycklig! Stackars lille Nimbus som blev jagad varv på varv av sin väldigt store och översvallande far som omsorgsfullt och stinkande ollade honom. Fy! Nu har det redan lugnat sig och jag tror och hoppas att Uffe kan vara snäll mot sonen.

Av gisela jansson - 3 februari 2010 20:25

Nu har jag fått reg.bevisen från höst kullarna. Så skönt! Äntligen kan jag hålla ett reg.bevis i min hand där marsvinet heter Chokladfabrikens!

Av gisela jansson - 3 februari 2010 08:47

Det var ju något jag ville berätta... nej glömde faktiskt! Äh. Jo just ja, men jag väntar tills det är bestämt...


Snart är det dax att åka och jobba andra dagen på nya avdelningen. Vad jag ska göra har jag ingen aning om bara att jag kommer att känna mig som en PRAO-elev. Trött är jag...


Jag fick en kommentar om Lottiepelletsen i min omröstning och ja jag vet. Jag ska byta omröstning för den är inte aktuell längre men jag är lite lat av mig och så kan jag inte just nu komma på någon ny omröstning... För de som inte gjort som jag och noggrannt frågat ut personalen på Granngården är det så att Lottiepelletsen kommer att finnas kvar anledningen till att det var borta ett tag var att de bytte tillverkare. Nu tror jag att jag kommer att fortsätta med Lottie om jag inte möjligen går över till hästmaten.


Ny omröstning kommer snart bara jag kommer på något smart att rösta om...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards