Alla inlägg under januari 2010

Av gisela jansson - 4 januari 2010 10:47

Hur kan en skrikande vrålande hätsk minoritet få igenom ett så vansinnigt dumt förslag!? Det är klart att det är jobbigt att ens renar, får, kvigor och hundar blir tagna av varg, naturligtvis. Men det känns som om det är att vargarna tar älgarna som jägarna själva så gärna vill skjuta som får dem att kräva vargens utplåning från jorden. Är det månne det där tomma argumentet "att någon måste ta på sig att hålla älgstammen nere, ja vi offrar oss" som inte funkar när vargarna gör jobbet lika bra? Jägarna vill skjuta älgarna själva för de tycker att det är så himla kul. Om de bara kunde erkänna det skulle den här debatten bli mycket ärligare. Ingen jägare är jägare av plikt kanske möjligen av vana men absolut för att de tycker att det är roligt eller härligt att skjuta djur.


Hur kan man överhuvudtaget fundera på att skjuta utrotningshotade djur! Det är inte bara vi människor och våra husdjur som har rätt till denna jord! Jag är förtvivlad över denna dumhet och egoism. Vargar är fantastiska djur och har lika stor rätt att finnas här som oss människor! Vi bor i ett stort land och rovdjuren får också plats.


En tyst minut för de skjuta vargarna... jag saknar er!

Av gisela jansson - 4 januari 2010 10:02

*Trima Lily.

*Färga håret.

*Köpa hö, spån, pellets med cykeln... tar en timme att gå och dra den...

*Dammsuga.

*Tvätta.

*Kolla upp hur man tar sig Kista kommunalt.

*Mocka några burar.

*Kolla om det går att åka skidor i backen i morgon.


Äh det var mer men något har jag glömt just nu... Bara att sätta igång med dagens sysslor!

Av gisela jansson - 3 januari 2010 10:37

Sitter här och äter frukost om en halvtimme sitter jag på cykeln i snön påväg till jobbet. Roligare än så blir nog inte denna dag.


Fy vad lite jag har trimat på Lily, måste verkligen ta ett ryck i kväll för snart är det Kistajippot. Nu börjar jag på allvar längta efter marsvinsungarna som snart ska komma. Alla tre honorna ser pigga, friska, tjocka och nöjda ut men de är alla lite kräsna med maten. Jag blir nervös även om jag ser att de äter mycket hö och det som de verkligen vill ha. Ja det är väl bara att skämma bort dem nu antar jag.

Av gisela jansson - 1 januari 2010 18:26

2009 var på det stora hela ett ganska bra år sonen och katterna har haft det bra. Konsten kunde ha gått bättre jag har fortfarande inte hittat den glöd jag söker där. På jobbet har det varit turbulent, konflikten med chefen är bättre efter ett möte i juni då jag tillslut fick rätt men ja... vi har inte sett slutet på detta bråk än har jag förstått.


Det som är mest spännande att rapportera från 2009 är hur marsvinens år varit! 2009 var året vi fick vårt uppfödarnamn SMF 446 Chokladfabriken! Episkey blev vår första champion (inte färdig reggad än) och Ginnys framgångar är helt otroligt bra! Guld Pet är hon ju och Pet of the Year 2009 med bla. fem Bis Pet 1 placeringar! Några fler silverkort har vi plockat på oss så vi hoppas på fler Guld Petar under 2010. Vi hoppas också på att få vår första Magpie Champion, kanske Lily som fått 88p och CK, annars är det väl bara att vänta på att den rutige skall födas...


Sju kullar skulle det ha blivit under 2009 den sjunde gick fel men de andra har gett oss underbara små marsvin! De egenuppfödda vi sparat under året är Luckybucket, Zezima, James, Jordan, Lily och Merope vi är mycket stolta över dessa och de andra också förståss. Två djur har vi även köpt 2009 Duetten´s Uffington och Babibski båda ska användas i vår avel.


Det tråkigaste med förra året var att vi drabbades av många konstiga dödsfall, flera av dem plötsliga och oväntade. Under våren dog fyra djur och bara en av dem hade varit sjuk en lägre tid Nattsmygarn´s Tiana Tori som avlivades efter återkommande urinvägsinfektioner. De andra tre var oväntade och chockartat plötsliga. Vår kanin Neville (inget marsvin men en i gänget) avlivades pga. tandproblem det gick fort och jag hade inte trott att det skulle sluta så snabbt. Vår Pet hona Molly insjuknade hastigt och dog på ett par dagar, vi vet inte riktigt vad det var men hon är otroligt saknad. Den värsta chocken var ändå när vår söta lilla unghona Impedimenta dödades av en fallande blomkruka. Jag tror väl att den olyckan var det läskigaste som hände oss under förra året. Under sommaren var det lugnt inga döda inga sjuka men i september hittade vi den veckogamla ungen Millicent plötsligt död buren helt oförklarligt. Inte långt efter det fick vi akut avliva vår gamle Pet hane Arthur, han hade sett lite skramlig och ruggig ut ett tag och en dag putade ena ögat ut, något tryckte på det där inne i huvudet en tumör eller en böld, inte mycket att göra tyvärr. I november miste vi älskade Galatea i toxicos. Ingen kull, ingen Galatea. Outhärdligt tråkigt!


Trots sorgligheterna har det varit mer plus än minus. Marsvinsaktiviteterna gav oss massor att glädjas åt under året och vi fortsätter på inkört spår. Under 2010 kommer flera kullar att födas nu finns tre högdräktiga honor som ska få i mitten av januari vi har en tjuvparning som om det blir något kommer i början av mars. Idag satte vi ihop Chokladfabriken´s James med Chokladfabriken´s Hepziba.


Vi planerar att delta i alla utställningar innom rimligt avstånd och börjar med att ställa Lily i Kista. Vi ska försöka komma iväg till SM och NM. Jag ska lära mig att sälja djur för det går lite dåligt kan man säga.


Gott Nytt År!

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards