Alla inlägg under januari 2010

Av gisela jansson - 10 januari 2010 20:22

Episkey har ont jag vet inte riktigt var men hon haltar med ett framben och om jag klämmer igenom henne verkar det sitta långt upp. Hon är inte svullen. När jag känt på henne en stund skriker hon hela tiden, så jag blir lite förvirrad. Hon har varit lite låg och stillsam ett tag har jag märkt men jag trodde hon var missnöjd med ungarnas närvaro i buren. Skumt jag vet inte vad som hänt om hon sträckt sig eller om hon är sjuk. Hon äter bra iallafall och jag avvaktar ett tag. 


Ungarna går upp i vikt och börjar nu undersöka maten och omginingen. SÖTA SÖTA SÖTA! De håller ihop alla tre hela tiden. Luckybucket är "huvudmamman" hon vill helst ha ungarna ifred och jagar ibland iväg Zezima men går hon iväg för att äta kommer genast Zezima och passar barnen. Båda har massor av mjölk och det snuttas ivrigt. De här ungarna är verkligen bortskämda!

Av gisela jansson - 9 januari 2010 10:17

Ogg stannar inte för att hon är bra tecknad för det är hon inte men typen och öronen är okej. Hon har supersöt ansiktsteckning och hon är ju hona och den enda överlevande ur en kull efter två favoriter. En av hennes döda bröder var ju riktigt bra tecknad och båda de döda honorna var övervägande vita lite intressant när det i övrigt vill bli så himla svart hela tiden. Ogg blir kvar till avel. Välkommen att stanna lilla söta Ogg!


Nimbus 2000 flyttar till C och S och kommer att gå i avel. Jag är jätteglad över det jag vet att han kommer att få det jättebra och jag får låna honom. Hans teckning ju klart bäst av de tre ungarnas men han lite stökig tyvärr och har lite väl mycket mixade fält men det går kanske att ställa ut honom om man inte har så stora förhoppningar. Han är inte lång i ansiktet för att vara magpie och pojke och öronen blir nog rätt bra tror jag. Han är faktiskt helt okej sötisen.


Nagini är så där svart som så många blivit tidigare synd för hon har jättefin bredd på huvudet och är inget lång heller och öronen är okej. Hon ska säljas. Hon är ju rätt liten men hur pigg som helst och precis som de andra så himla söt!


Ja vad säger man? De är helt bedårande alla tre. Trots att de är födda tidigt och är små och smala är det full fart på dem och alla tre snuttar båda mammorna som helt verkar ha tappat kollen på mitt och ditt. De verkar ha goda förutsättningar de små grynen. Tant Poppy älskar bäbisar så även hon hjälper också till att byta blöjor och putsa pälsen på ungarna, hon är ju bara för gullig min tant! Episkey håller sig på sin kant och ser lite sur ut hoppas hon är snäll mot dem bara.



Av gisela jansson - 8 januari 2010 09:16

Ungarna är så söta så det är inte klokt. Små är de men aktiva och väl omhändertagna så det borde gå bra med dem. Vid en närmare titt är ingen av dem utställningsbar tyvärr och då undrar jag om jag bör spara någon överhuvudtaget... Jag börjar känna mig själv nu, har jag väl ställt in mig på att behålla en unge är det omöjligt att tänka om sen. Så jag måste bestämma mig fort men jag ska vänta på Alectos kull som kommer om en vecka.


Jag är glad över Nagini, Nimbus och Ogg och lättad över att både Zezima och Luckybucket mår bra men jag kan inte släppa förlusten av de fyra som inte klarade sig. Det är så sorgligt att de aldrig fick leva, de var ju så fina och felfria och så gick de så där... snyft.

Av gisela jansson - 7 januari 2010 19:47

Från vänster Nagini och Nimbos 2000 barn till Chokladfabriken´s Zezima och Duetten´s Uffington, länst till höger Ogg dotter till Chokladfabriken´s Luckybucket och Viby´s Nougat. Gulledom.  

Av gisela jansson - 7 januari 2010 19:15

I morse när jag vaknade hade Zezima fött sig en liten dotter. Nagini heter hon och är nästan helsvart bara 57g. Söt i typen är hon men som sagt nästan helsvart. Sen hände inget mer Zezima krystade och krystade men ingen bebis kom. Jag hann bli rejält orolig innan Nimbus 2000 kom minst en och en halv timme senare. Han väger 76g och är mer vit än syrran men inget vidare tecknad han heller men hur söt som helst i ansiktet. Zezima var tom konstaterade jag och åkte till jobbet.


När jag kom hem möttes jag av en hemsk syn Lycktbucket hade fött fem bäbisar under dagen, fyra av dem var döda. Varför åkte jag till det där dumma jobbet för? De var ganska ouppackade och det är så jobbigt när man inte kan släppa tanken på att man kanske kunde ha räddat dem. De två döda honorna var väldigt mycket vita vilket inga ungar här varit här tidigare inget vidare teckanade var de men så surt. Hanarna var mer svarta och den ena såg jätte fin och rutig ut. Kvar finns åtminstone en flicka som ska heta Ogg hon väger 72g och är inget vidare tecknad hon heller. 


Nåja de tre levande ungarna är pigga och jättesöta och de har goda chanser att klara sig då de har två hängivna mammor. Alla tre verkar snutta och bara jag kan komma över besvikelsen att ha mist de andra blir jag väl glad över dem för de är ju jättefina! Alla sju ungarna var black magpie så då vet vi inte om Zezima och Luckybucket är chokladbärare eller inte men troligen inte då. Just nu känner jag mig så bedrövad över förlusten så det finns inte...

Av gisela jansson - 6 januari 2010 19:34

Hu vad trött jag är nu då! Ginny var inte ens med men hem följde en enormt stor och stilig rosett för att hon blev Pet the year i Norrort. Lily som var den enda vi hade med oss gjorde oss inte besvikna! Hon tog Chokladfabriken´s första magpie Cert! Bir-RJ och 88p för Minna Thomé med 27p på teckning och precis som sin mamma 10p på pälskvalitet! Man kan inte vara annat än nöjd där! För Bettan blev det 86p och det är väl inte jättedåligt det heller faktiskt. Jag är så stolt över fina Lily!


Det var alpacka utställning precis brevid marsvinen och precis som jag trodde var alpackorna fulkomligt fantastiska. Så fina! Vill ha! De småpratade så mysigt och pälsen är sagolikt mjuk och söta är de också.

Av gisela jansson - 5 januari 2010 16:52

Nu har vi varit och åkt slalom hela dan. Fy så galet roligt det var! Sonen kämpade med att komma upp när han ramlat och med kalla obkväma pjäxor det var nära att han gav upp innan han började. Han var sur tills han plötsligt knäckte koden och fick kontroll. Sen var han glad trots onda kalla fötter. Jag trodde jag skulle vara ringrostig och feg men icke. Jag for fram som jag aldrig gjort annat. jag gillar farter jag...


Inga vurpor eller brutna kroppsdelar så efter maten får jag ta itu med Lilys badande och det andra fixet. Vilken lyx med bara ett djur att förbereda!

Av gisela jansson - 5 januari 2010 10:01

Idag ska vi åka i lilla Sunnerstabacken. Jag har aldrig varit där... H ska åka skidor för första gången i sitt liv! Jag ska vara skidlärare... hm. Själv har jag inte åkt slalom på... nej det vet jag inte... länge! Under många år var jag verkligen uppe i fjällen eller i Schweiz och åkte varje år! Men det var innan jag fick H. Nej då jag är inte så himla duktig men jag gillar ju farter och är ganska orädd. Med tanke på det och ringrostigheten hoppas jag att jag inte bryter något ben för jag vill så gärna till Kista i morgon!


Jag tror Lily är färdigtrimad så det är tassar öron och bad kvar på henne bara då. Ska bli så kul! Nu känns det så tråkigt att jag valde bort Pet dagen igår...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards