Alla inlägg under januari 2010

Av gisela jansson - 19 januari 2010 09:29

Nu måste jag snart ner i ateljen och måla mina svampskulpturer. Jag drar mig för det för sist fick jag så himla ont i huvet av färgen. Jag är ju jättekänslig för parfymdoft, lösningsmedel och färglukt det liksom bara smäller till i huvet... fy.


Annars ska jag lägga marsvinens äckliga tygrör i blöt i badkaret det är på tiden...


Så är det allt mejlande för att sälja marsvinsungar som kommit igång nu. Det är massor av jobb med att sälja djur. Så tidskrävande och fyllt av besvikelser men än så länge finns hopp...


Så måste jag fota mina ungdjur. Småungarna naturligtvis men även Lily, Lavender, Babinski och Merope har jag inga färska bilder på, bara bebisbilder. På hanarna som är till salu har jag hur många bilder som helst men inte på tjejerna. Ja James och Jordan måste nog också fotas.


Sen har Svea vält ner en blomkruka och kräkts på golvet. Jag har kommit på varför hon kräks nu dumkatten. Hon är ju så kräsen med maten så när hon får "äcklig" mat vägrar hon att äta men blir så hungrig att hon äter hö. Jättedumt för då kräks hon ju naturligtvis!

Av gisela jansson - 17 januari 2010 13:19

Vad snabbt det går! Det finns så mycket mjölk att äta så alla fyra bäbisarna växer i en rasande fart! De är så fina att man blir rörd till tårar! Ingen oro längre för Pumpapastej han är full av liv och har på knappt två dygn ökat från 123g som han vägde då han föddes till 130g idag! Jag har aldrig varit med om en så stor viktökning så tidigt, trodde inte ens det gick! Han väger mer än ungarna som föddes för en vecka sen som ju var rätt små då men som sagt växer så det knakar nu.


Jaha då var det dax att sälja dem snart då... Ogg stannar och Nimbus har redan fått ett nytt hem att flytta till. Nagini ska jag skicka några mejl om, kanske har hon det ordnat föt sig också. Pumpapastej ska säljas, väldigt gärna ihop med någon av de äldre salu killarna, blink blink.

Av gisela jansson - 16 januari 2010 17:21

Nu verkar Pumpapastej ha repat sig efter sin födelse. Det verkar som han klarat sig utan skador han kan gå och springa normalt och känns stark och pigg när man håller i honom. Magen är välfylld och han är söt! Jag ska ta några bra bilder på honom och lägga upp här, de jag tog igår blev så konstiga i färgerna. Ska fota alla ungarna i morgon hoppas på bättre bilder då.


I maj 2011 ska jag ställa ut på ett galleri i Wismar Tyskland, coolt va!? Nu gäller det att göra himla bra konst så jag har något att visa upp och vara stolt över. Nu är jag sugen på att sätta igång. Tråkigt bara att det är så stökigt i ateljen att den måste storstädas innan det går att jobba där inne...


Jag tror nog att jag ska gå och koka fisk till katterna. Sigrid märkte att jag köpt fisk och har punktmarkerat mig sen jag kom hem. Hon är så gosig och inställsam och spinner så hon går upp i falsett.

Av gisela jansson - 15 januari 2010 19:33

Nyss födde Alecto en stor pojke på 123g det blev bara en. Konstigt! Jag tycker att jag känt fler röra sig i magen men nu känns det tomt där. Han är ganska slö och jag tror banne mig han var död en kort stund. Precis när han föts andades han några tag sen slutade han, jag lyfte upp honom och han var helt slapp, jag tror inte han andades. Jag la ner honom och funderade förvirrat hur man skulle få liv i honom då Alecto tvättade honom intensivt på bröstkorgen och han började andas igen! Hon visste hur hon skulle göra! Hoppas han blir okej för jag är inte helt nöjd med hans rörelser och styrka. 


Han är i princip helsvart med bara lite vitt så det blev ingen harlequin där inte. Dubbla öronveck har han också men fin typ. Hoppas nu att han klarar sig och blir ett piggt litet marsvin!

Av gisela jansson - 14 januari 2010 17:40

Åh vad det är jobbigt att vänta. Alecto kniper!

Av gisela jansson - 13 januari 2010 19:09

När jag kom hem från jobbet idag utarbetad och hade handlat tunga påsarna och cyklat långt i iskall fuktig luft och var jättetrött och bara ville vila, så hade de därhemma orenat mitt hem. Sigridkatt hade bajsat i hallen, tack lilla gumman! Sigrid eller Sveakatt hade kräkts på mattan, tack kattskrällen! H och hans kompis M hade gjort våfflor och spillt mjölk, smet och franförallt socker överallt, tack ungrackare! Ja, tack iallafall att det fanns lite smet kvar så jag fick några goda våfflor när allt snusk var bortsanerat. Säkert hade Krakemarsvin både bajsat och kissat på köksgolvet också. Han går lös, jag orkar inte ha en stor gallerbur i vardagsrummet och han trivs nog bättre med att ha en låda med allt han behöver som han kan gå in och ut ur som han vill. Min gamle hane Ragnar som jag hade förut bodde så i sju år, jag tror han var lycklig ingen burkompis men en massa tjejer som han kunde prata med genom gallret hela dagarna.


Alectos kull har inte kommit än men precis som när hon skulle få sina tidigare två kullar är hon nu jätteöppen och har varit det ett tag. Konstigt ingen annan hona har varit sådär inte ens hennes döttrar Zezima och Luckybucket de var mer normala, öppnade sig några dagar innan... så kom ungarna. Alectos kull är beräknad till slutet av denna vecka. Otålig nyfiken!

Av gisela jansson - 12 januari 2010 16:33

Nu har jag faktiskt ledsnat ordentligt på denna kyla. Jag bara fryser hela tiden blir aldrig varm. Jag måste ju ut för att komma till jobbet och andra grejer då blir jag nerkyld och sen sitter det i resten av dagen. Jobbigt! Jag blir så trött av frysandet också somnar i soffan så fort jag sätter mig inlindad i en filt. Nej nu vill jag ha sommar då är det lagom varmt. Jag är ett tropiskt djur jag.


När jag satt min kassatimme på jobbet idag slog det mig så bortkastad den timmen kändes. Det är ju bara så himla tråkigt att sitta i kassan. Undrar hur många tråkiga kassatimmar jag gjort egentligen? Man får liksom ingen mental stimulans i kassan. Man måste vara koncentrerad på det man gör för man får inte göra fel, så man kan inte tänka på annat samtidigt är det så enkelt att det inte ger hjärnan någon utmaning. Det är inte ens stressigt och man kan inte påverka någonting man är som en robot helt enkelt. Det känns som jag slänger bort mitt kära liv och min tid på att göra inget. Det stör mig.


Nu när hela inlägget låter lite grinigt kan jag säga, nej så farligt är det ju faktiskt inte och marsvinsungarna är supersöta!

Av gisela jansson - 11 januari 2010 09:15

Idag fyller jag år, det är inget som det kommer att bli något stort pådrag på. Mamma ringde och väckte mig sen ska jag baka en kladdkaka och H och jag ska äta den i lugn och ro, ja det var väl allt skulle jag tro. Jag har ingen lust att tala om hur gammal jag blir inte för att jag skäms för det gör jag inte utan för att det känns så himla konstigt att jag ska föreställa vara så förfärligt gammal. Jag kan bara inte förstå det!


Annars är jag ledig idag och ska bara ta det lugnt. Jag ska till Granngården och köpa spån och hö bara.


Marsvinsngarna är söta idag också och de såg riktigt lekfulla ut i morse är jag matade frukost.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards