Alla inlägg under november 2009

Av gisela jansson - 7 november 2009 21:00

Gräs och broccoli var ju gott men frukosten ligger kvar... Galatea verkar ju rätt okej, pigg men det är ingen fart på ätandet. Ungarna lever iallafall och på något sätt tycker jag att hon verkar piggare än i går men jag är inte säker. Nu börjar jag fundera om hon är längre gången än jag trott för sparkarna kändes plötsligt lite starka för att vara så unga foster. Det är så förvirrande! Om det nu är så att ungarna ska komma om en vecka är det väl bara två...ja kanske är det så. Då måste Uffe ut så hon inte blir omparad... Nu sitter hon brevid mig i soffan och äter gräs! Hon klev själv ner från mitt knä och letade upp påsen med gräs det känns ju riktigt bra. Eller skulle göra det om hon ätit med god aptit, som det är nu plockar hon mest med maten och får inte i sig mycket... Det blir nog lite mer Critical care snart är jag rädd.

...

Av gisela jansson - 7 november 2009 09:25

Nej hon bara petar i maten... Frukosten vitkål och morot ville hon inte ha men hon åt lite bladpersilja och tidigare satt hon och tuggade hö men sakta och tveksamt. Det känns inte bra. Det blir mer Critical Care innan jobbet. Jag jobbar mellan 11.00 och 18.00 outhärdligt...

Av gisela jansson - 7 november 2009 00:31

Ja kanske bättre... vet inte riktigt. Hon äter. Blekselleri är ju gott, bladpersilja kornkross och hö har jag sett henne äta nu sen jag kom hem 23.00 Hon äter men inte på ett ivrigt sätt utan lite sakta och nickigt jag antar att marsvinsfolket vet vad jag menar. Hon är också intresserad av Uffes rumpa jag tror hon letar "friskt bajs" jag tolkar det som att magen krånglar men jag har inte hittat kladdbajs någonstans. Ungarna sparkar nu på båda sidorna. Hoppet har tänts igen men jag ser att det inte är hundra. Tur att jag hade Critacal Care hemma, eller nej det är inte tur för jag är inte lugn utan så det finns alltid att ta till här men det är tur att jag matade henne annars vet jag inte hur det skulle ha gått. Nu har jag blandat till en rejäl portion som ska i henne innan natten. Hon är inte typen som accepterar tvång så hon är svår att mata det är en sprattlig tjej som redan kan spotta. Inget dreggel eller aciton lukt tack och lov men nu är stenkollen påskruvad vill jag lova och det är jättejopbbigt att jobba hela helgen när jag skulle behöva vara hemma och bevaka Galatea. Det bara måste gå bra jag går faktiskt inte med på något annat!



Av gisela jansson - 6 november 2009 10:21

Nu är jag orolig eller rättare sagt vettskrämd! Dräktiga Galatea vill inte äta frukost inte ens bladpersilja. Nu sitter jag här i soffan med henne och matar henne med Critical Care hon åt lite från fatet föst men jag gjorde en stor portion och allt ska in i Galatea har jag bestämt så nu matar jag henne med fiffiga pilleristopparen, hon tuggar motvilligt. Igår åt hon och inget dreggel eller aciton stank än så jag hoppas kunna rädda upp situationen. Fast jag jobbar hela helgen och kan inte tvångsmata henne varje timme som säkert skulle behövas. Zezima den elaka häxan får flytta från Galatea och Uffe för hennes jagande är troligen orsaken till Galateas tillstånd. På ena sidan magen sparkar det på andra är det obehagligt stilla... Fortsättning följer... 

Av gisela jansson - 6 november 2009 08:32

Zezima är som sin mamma Alecto väldigt dominant till sin läggning. När hon bodde med Poppy och Episkey som inte heller är några mesproppar och mycket äldre fick hon huka sig och bara dominera över syrran Luckybucket men nu när hon bor med Galatea lever hon ut sina domonansfasoner. Stackars dräktiga Galatea som verkligen får akta sig för det lilla vita yrvädret som jagar henne runt runt i buren. Tur att Uffe också bor där, han tar sin ledarhaneroll på fullt allvar och tuktar till Zezima när hon är allt för elak mot Galatea. Det är jättespännande att se hur han agerar tupp. Hoppas bara det inte är för stressande för Galatea så det blir problem med dräktigheten och hoppas det börjar lugna sig snart.


Nu sitter jag här och väntar på lite dagsljus så jag kan fota fantastiska och säljande bilder på mina fina till salu grisar så jag kan lägga ut Blocket annonsen jag tjatat om. Hoppas jag förstår hur man gör, har inte lagt ut en annons där förut. Jag har knappt tittat på blocket det senaste året jag blir så knäckt av alla kattannonserna. Bilderna är nog rätt viktiga själv blir jag jätteirriterad på suddiga mobilbilder i annonser. Texten är också viktig nu gäller det att få alla med fördomen att marsvinshanar inte kan leva ihop att förstå att det kan de visst det! Möjligen är det onödigt att vänta längre på ljuset, det kanske inte blir ljust idag, sånt väder liksom!

Av gisela jansson - 4 november 2009 11:36

När jag var liten dagdrömde jag hela tiden om hästar. När jag blev tonåring blev det naturligtvis killar men fortfarande lite hästar. Sen var det mest konst ett tag följt av barn och familjplaner. Nu förtiden är det mest marsvinsavel som upptar mina tankar. Jag kullplanerar på cykeln på väg till och från jobbet, på jobbet, när jag ska somna ja mest hela tiden faktiskt.


Just nu har jag kommit fram till följande:

Galatea är dräktig med Uffe mest för att han är den enda användbara hane jag äger som inte är Galateas son eller far. Det är för den skull inte ett dåligt val.  Hon är rätt mycket vit ganska bra tecknad, han inte tyvärr. Han har jättefina öron hennes är hopplöst korta. Båda är chokladbärare det tycker jag ju är kul, Uffe har en jättefin svärta men Galatea är tyvärr zobel. Det jag vill är att ungarna ska ärva mammas teckning, pappas färg (eller choklad då) och öron. Båda är också stora med fina välmusklade kroppar och varsit Silverkort i pet det är ju något att ärva minsann! Jag hoppas att allt går bra och att någon unge stannar för Galatea ska inte ha fler kullar efter denna har jag bestämt. Jag har redan sparat två ungar efter henne och hennes zobelfärg och korta öron vill jag inte ha mer av. Hoppas hon har en petkarriär framför sig istället!


Alecto och James. Han är ju svart med lite cream han borde ge harlequin ungar båda är dessuton chokladbärare så chansen finns att jag kan få min absoluta favoritmarsvinsfärg på jorden nämligen chocolate harlequin! De är mina båda bäst typade avelsdjur så jag hoppas på god typ men Alecto har ändå fått flera riktigt långnosiga ungar tidigare så man vet aldrig. Tyvärr har båda på tok för korta öron. Hoppas att James klarar sitt uppdrag för det är många kvinnor på kö där... För Alecto är detta tredje kullen och om allt går bra vill jag ta en kull till på henne helst med Nougat eller så gör jag om kombinationen med Uffe eftersom det blev så många choklader, skulle vilja ha en vältecknad choklad magpie efter dem. Alecto känns värdefull i min avel med sin fina typ, fina svärta och att hon är så pass mycket vit eftersom många ungar blir undertecknade här.


Luckybucket och Nougat. LB är Alectos dotter och de är mycket lika i typ, svärta, öron och kroppsform jag hoppas att hon är chokladbärare som mamma då kan en kull med choklad Nougat bli riktigt kul! Nougat har gett endel ganska rutiga ungar så jag hoppas massor på denna kombination. Det jag vill ha här är vältecknade magpies i choklad eller svart. Det är också bra om de ärver mammas typ och inte pappas långnos. Om allt går bra ska LB i framtiden få träffa James och Uffe även om de har samma fel som henne=för lite vitt i teckningen.


Zezima och Uffe. Zezima är rutbärande de white och de har rykte om sig att ge bra tecknade magpies hoppas det stämmer! Det jag vill ha är vältecknade magpies i choklad eller svart det är väl troligt att någon ärver mammas färg, det gör inget. Jag hoppas vidare att de ärver pappa Uffes stora härliga kropp och inte mamma Zezimas smala långa ansikte. Z ska sen om allt går enligt planerna möta Nougat och James.


Det är de kullarna som är pågång nu. Under våren kommer jag att sätta Hepziba och Jordan med Uffe men det blir inte än på ett tag. Jordan får gärna bli Guldpet först och åtminstone sju månader. Hepziba behöver fortfarande lägga på sig mer massa innan hon är i form för nästa kull. Sen har jag ju naturligtvis planer för småtjejerna också...


Av gisela jansson - 4 november 2009 08:39

Harmoni råder i alla burarna efter gårdagens storflytt. Skönt! James är trött så Alecto får vila från hans ihärdiga hormonstinna flirt. Klonken och Krake bråkar ingenting. Det är ju inte svårt att sätta ihop hanar (om ingen av dem heter Fenrir förståss) det var det paret jag oroat mig för helt i onödan som vanligt. Zezima är kladdig i rumpan vilken tajming va, att råka sätta ihop Uffe och Zezima just när hon högbrunstade, rätt lustigt faktiskt! Nej nu ska alla mina skötsamma, duktiga och kamratliga marsvin få sin frukost!

Av gisela jansson - 3 november 2009 23:30

Hela dagen har jag jobbat som en galning i ateljen och hela kvällen har jag flyttat marsvin. Det är inte många av marsvinen som inte blev berörda av stora flytten. I vardagsrumsburen sitter Ginny och Dolly kvar i sin bur det gör Urvon och Kinross också men de fick ett kort och brutalt besök av Kingsly som rymde ur sin inhängnad i hallen mitt i stöket, stort slagsmål blev det. I mittenburen sitter Klonken kvar men nu med brorsan Krake. Daniel stackaren sitter nu ensam i en pluttbur.


I lilla burskåpet är Fenrir kvar där nere vågade inte sätta ihop honom med Daniel för då spöar han säkert sin pappa  blodig. Mellanburen är fortfarande full med grejer och inga marsvin. Överst sitter ett nytt kärlekspar Alecto och James. Alecto kommer att få en hård natt James är så kär att han inte låter henne vara ifred en sekund! Oppe på taket står en komplimentback som är Kingslys och Mervolos nya hem.


I översta buren i stora skåpet där det varit så trångt är det nu en mindre iallafall eftersom Alecto flyttat till James. Kvar där bor Elie, Hepziba, Jordan, Babinski, Lily, Lavender och Merope. I vånigen under bor nu Uffe med två tjejer Galatea som redan är dräktig och nya tjejen Zezima hon var tydligen högbrunstig för de böjade med att par sig! Jag hade ingen aning om det när jag satte ihop dem! I våningen under trion sitter Poppy och Episkey nu själva sen Zezima och Luckybucket flyttat till sina nya killar men tanken är att de ska tillbaka och föda sina kullar i sin trygga flock. Längst ner bor ju då Nougat och Luckybucket som flyttade ihop i söndags, ingen parning än där vad jag sett.


Babyboom väntas som ni ser. Galatea har en knapp månad kvar. Zezima är nyparad, Alecto och Luckybucket borde väl bli det snart också. Det här är fyra jättespännande kombinationer! Jag kan knappt vänta!


Mervolo och Kingsly är ett stabilt kompispar och det har gått jättebra ikväll att sätta ihop Krake och Klonken också så nu kan jag sätta in Blocket annonsen på dem som två fungerande par. Hoppas de blir sålda nu! De förtjänar att få bra hem mina små sötnosar!


Hoppas någon orkade läsa det här misstänker att det bara blev en massa uppräkning av meningslösa ansiktslösa namn. För mig är det iallafall solklart... och jag är nöjd med omflyttningarna, förutom att Daniel sitter ensamt och trångt.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards