Alla inlägg under november 2009

Av gisela jansson - 23 november 2009 09:48

Nu är jag inte så rik precis. Min dåliga ekonomi tär på mig. Pengarna räcker ju till räkningarna och maten men varje månad när lönen dimper ner gör den det till ett tomt konto. Jag har ju ett buffertkonto också som jag sätter in 200kr på varje månad men det ska ju vara till oförutsedda utgifter som veterinär, tandläkare och andra hemska pangar som plötsligt måste betalas. Jag får ju inte ta av de pengarna för att det vanliga livet ska rulla på då blir det problem.


Nu ska jag starta ett sparprogram. Matlåda till jobbet inte köpa tråkig frysmat mer. Vi måste vara duktigare på att släcka lampor och dra ur sladdar till modem och rauter som står och blinkar hela natten. Inte handla någonting på dyra närbutikerna utan allt på stormarknaden. Inget mer springa till macken och köpa Ben & Jerry glass så fort suget slår till. H säger att det är mina akvarium som drar el och är det dyraste vi har men dem vill jag ju inte avstå!


Även om pengarna räker och vi klarar oss helt okej blir jag stressad av att ha lite pengar eftersom jag en period tidigare verkligen hade en ekonomisk kris, vill inte vara med om det igen!


Jag funderar på att gå upp i arbetstid... hemska tanke...

Av gisela jansson - 22 november 2009 10:10

Man brukar ju säga att de´är mycke nu men det är det inte de´e lite. Det är inte mycket som händer just nu bara smått det är skönt för hösten har varit tuff mycket jobb och stress och sorgliga marsvins frånfällen. Nu är det bara några räkningar som ska skrivas så jag får pengar för de arbeten jag utfört. Att skriva räkningar är inte så bara för någon med ekonomiskfobi men jag ska... Ja sen måste jag färga håret igen, köpa vinterjacka till sonen och stövlar till mig, som vanligt behöver jag städa, sälja mina marsvinshanar måste jag verkligen Klonken och Krake funkar lite bättre nu de bråkar bara ibland.


Nej nu får jag lov att ta tag i kattlådorna och badrumsstädningen och duscha sen ska jag åka och jobba. Undrar om mina kära jobbarkompisar har lämnat bananbordet åt mig idag också?

Av gisela jansson - 20 november 2009 09:22

Marsvinen knaprar njutningsfullt på sina frukostgrönsaker jag ska snart hoppa i duschen men först ska jag ringa min farmor. Hon fyller år idag, jättemånga år och ska jag vara helt ärlig vet jag inte exakt men jag tror att hon fyller 88. Skulle väldigt gärna ha åkt och hälsat på henne men jag jobbar på stormarknaden i kväll så jag hinner inte, hon bor ju sju mil bort. Söta gulliga farmor GRATTIS!


Annars finns inte mycket att rapportera allt bara flyter på liksom. Zezima och Alecto är troligtvis dräktiga då jag inte sett någon omparning, Luckybucket har jag inte sett någon parning på alls men det troligaste är väl att hon också är dräktig. Det har druckits mycket vatten i de aktuella vattenflaskorna. Konstigt nog är jag inte nervösare inför dessa dräktigheter än jag var innan jag miste Galatea. Jag ser fram emot ungarna och är nyfiken på vad de spännande kombinationerna kan ge samtidigt som jag är lite lagom orolig som vanligt alltså!

Av gisela jansson - 18 november 2009 13:57

Anmält till Västerås. Chokladfabriken´s Lilly ras junior, Gp Chokladfabriken´s Ginny pet, Duetten´s Uffington i pet, Sch Chokladfabriken´s Episkey i pet och Chokladfabriken´s jordan i pet. Vilket gäng va! Ja jag är så stolt över mina fina djur. Vi får se hur det går! Så nu får jag lov att börja trimma Lily igen då...


Klonken och Krake är tillbaka. Jag har ju svårt att tro på alla allergier som ploppar upp när det passar men i detta fall verkar det vara sanningen. De var verkligen ledsna att behöva lämna tillbaka killarna. Jag gav dem pengarna tillbaka men fick buren och allt de skaffat till killarna och det var massor av saker. Pojkarna är så söta så jag är glad att ha dem här igen men de ska ju säljas är tanken. Däremot bråkar de rätt mycket hoppas de slutar det är inte så allvarligt men lite småjobbigt. Jag har en teori där. Klonken är dominantast, störst och stakast men också den ängsligare av dem Krake är lugn som en filbunke och stressar inte upp sig i onödan. Kanske Klonken ser Krakes lugn som ett hot? Eller så låter han sin egen stress gå ut över Krake? Om mina teorier stämmer borde det vara lugnt i buren igen om bara ett par dygn. Nu ska det komma en familj och titta här vilken dag som helst hoppas de fastnar för något av pojkparen...

Av gisela jansson - 17 november 2009 08:40

Blocketannonsen var ju bra folk hör ju av sig men sen då? Tre olika har jag mailat med de har försvinnit säkert har de hittat yngre och kvinnligaremarsvin och inte haft mod att maila och berätta det för mig som sitter här och väntar. En har jag pratat i telefon med hon ville ha mina marsvin men döttrarna ville ha teddy så hon fick ge sig. Det värsta av allt är ändå att de två jag sålde förra veckan kommer tillbaka nu, han var tydligen allergisk mot hö visade det sig. Jag blir så trött...

Av gisela jansson - 16 november 2009 14:35

...och nu har hela dagen gått. jag hittade en utmärkt fodertunna, skärbrädor, en dörrmatta som var jätteful och såg ut att tillhöra en gammal ungkarl men den kostade bara 3kr så det tänker jag stå ut med men däremot hittade jag inte glödlamporna till sladdlampan jag använder när jag mockar burar, illa de har utgått!


På dyra djuraffären där jag köper Sigrids svindyra dietmat kunde jag inte låta bli att diskutera de nyinköpta marsvinsungarna som garanterat var importerade från Polen i storpack. Tjejen i kassan tyckte att jag måste förstå att marsvin ska säljas på djuraffärer för att kunderna kräver det och att de måste ta in dem från grossister annars blir djuren för dyra... Tänk att det förstår inte jag alls!

Av gisela jansson - 15 november 2009 10:49

Vi ska på marsvinsutställningen i Västerås det är sedan länge bestämt. Nu sitter jag här igen i sista sekunden och försöker bestämma vilka grisar som ska dit och tampas om rosetterna. Max sex djur ska åka och helst bara fem eller fyra men vilka? Sist till Kallhäll hade jag med så många djur att bilen blev full och jag blev helt utmattad så ska det inte bli nu har jag tänkt. Nu följer inga saludjur med det var ju sex stycken sist...


Med till Västerås kommer iallafall Ginny och Jordan i pet och Lily i rasjunior, Lily har vuxit massor sen sist och är finare nu. Jag tror vi tar Uffe med han har ju trots allt ett silverkort. Sen är frågan... James som är så fin men som fick strykas sist pga. munsvamp, det är nästan borta men lite skorv finns kvar i mungiporna det är synd för annars är han så himla fin och mysig. Jag funderar även på Babinski som har en makalöst vacker blank päls men hon är lite väl slynglig kanske...? Så klurar jag som vanligt på Episkey och Dolly. Inte Dolly tror jag men Episkey kanske, problemet med henne är den knotiga rumpan men hon är sån, byggd så resten av kroppen är perfekt ju. Det vore så kul att visa henne för Petdomare Michelle eftersom jag ju köpte hennes mamma av henne.


I detta ögonblick känns det som det blir Lily, Jordan, Ginny, Uffe och Episkey men det är just ni... vi får se...

Av gisela jansson - 14 november 2009 13:34

Nu är Galatea begravd i skogen bakom huset. Jag är inte kristen eller religiös på något sätt så begravningen har ingen rituell innebörd för mig trodde jag men kom plötsligt på att det hade den faktiskt. Hon har legat och varit död inslagen i en handuk i några dygn på balkongen men jag har inte klarat av att gräva ner henne tidigare för när man gör det har man accepterat att hon är död. Jag ville inte att det skulle vara så... Först idag orkade jag gräva.


Så är ju själva grävandet jobbigt och att hitta en bra värdig plats att gräva på utan stora rötter och stenar. Sen är det lite läskigt att gräva gravar bakom vårt hus själv märker jag aldrig ut var jag skottat ner mina döda djur och jag har bott här länge många marsvin, tammöss och undulater har jag begravt i skogen och jag vet att andra har grävt ner djur där också minst två vuxna katter och en kanin vet jag ligger där någonstans.


Det gick bra det blev ett djupt och bra hål. Nu ligger hon där och livet får lov att gå vidare... 

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards