Direktlänk till inlägg 12 oktober 2009

Marsvinen just nu...

Av gisela jansson - 12 oktober 2009 19:10

Nu är det anmält till Kallhäll. Jag tror det är ett bra startfält även om jag ångrat mig fram och tillbaka hur många gånger som helst. Luckybucket nonself black magpie i ras hon är ordentligt svart, fin i kroppen, bra storlek, fint huvud för att vara nonself, fina ögon, okej öron och fantastisk päls har hon. Mindre bra är teckningen den är ju bra fördelad och sidolinjerna är bra men det är ju lite för dåligt med vitt på henne så är det men jag gillar henne och uppskattar hennes kvaliteter. Lily nonself black magpie i ras junior hon är ju jättefint tecknad jag är faktiskt riktigt nöjd med hennes rutor. Färgen är lite tveksam hon är rätt ljussvart, öronen är lätta men hon är ju väldigt ung så de lägger sig nog lite till skulle jag tro och ja hon är liten hon borde nog vara lite större i sin ålder.


Våra petar som följer med är alla jättefina i kroppen och så gulliga på alla sätt. Ginny kommer med förståss nu bantar hon för hon är lite väl rund men hon ser mer lagom ut nu och jag hoppas att hon är perfekt till Kallhäll. Äntligen får jag visa upp Jordan vår härliga nonself brunzobel magpie. Hon ser verkligen speciell ut och är ett riktigt trevligt marsvin. Hennes kullbror James följer också med, blank päls och stenhårda muskler är hans vapen i kampen om rosetterna charmig är han också förståss. Vi har verkligen grubblat oss buckliga över vilken som skulle bli den fjärde pettävlande Chokladfabriks grisen. Uffe blev det inte därför att konkuransen är för hård i hans klass och han har fått ett tydligt nosstreck som jag inte lyckats fått bort men mest valde vi bort honom för att det är så ballt att bara anmäla Chokladfabriken grisar så här just när vi fått vårt uppfödarnamn, jag vet rätt löjligt men kul också. Dolly och Episkey är rätt bra men det blev inte de heller, en har lite knotig rumpa och en har lite väl lång kropp. Vi bestämde oss tillslut för Zezima vår vita pärla hon borde kunna charma en domare med sitt nyfikna sociala sätt hon är ju verkligen en härlig typ och helt okej i kroppen nu när hon vuxit ur slyngleriet.


Nu till något jobbigt och riktigt tråkigt. Ungen Lavender mår inte alls bra. Hon såg eländig ut för en vecka sen då satte jag in Bactrim och började stödmata hon svarade direkt på det och blev piggare och började gå jupp i vikt igen men nu de senaste dagarna har det rasat totalt hon bukandas, knäpper och rasar i vikt trots matning. Det blev snabbt sämre och nu bedömer jag det som försent... Jag är så arg på mig att jag alltid måste vara så positiv och tro att allt ska gå så bra att jag inte tar signaler jag ju känner igen på allvar. Jag borde ha gått till veterinären men nu är det ingen idé längre hon kommer inte att klara sig... Jag tror att bölderna är indirekt orsak till detta hon fick ju dem i ansiktet och det gjorde nog ont det påverkade säkert aptiten och det är klart att hon då blev mottaglig för infektioner... Jag är så arg på mig själv och så himla ledsen.


Nougat har fått en knöl på baksidan av ena bakbenet ovanför hasen. Hoppas det inte är något farligt för då blir jag galen! Troligen är det och jag hoppas verkligen att det är en skada efter ett slagsmål. Nougat är ju klurig och påhittig i överkant och är mycket duktig på att ta sig ur burar. För några dagar sedan rymde han när Uffe och Galatea var ute på golvet, herrarna rök genast ihop i ett brutalt slagmål. Då hittade jag inget på någon av dem men igår kväll var knölen där på hans ben...


Så lite om Klonkens sönderbitna nos. Han har ju ett ärr i kanten av näsborren men nu syns det nästan inte för det växer ut päls där. Så nu är han söt igen!

 
ANNONS
 
jennie

jennie

13 oktober 2009 10:05

vet hur det känns.. du har gjort allt å mer därtill.. varma kramar från mig till dig...
ska bli kul å ses i kallhäll... jag har ej ännu anmält ... har så lite å ställa så det känns lite väl trist... jajaj...anmäler i kväll..
krammmmmmm

http://sveas.dinstudio.se/diary_4.html

 
Denise

Denise

14 oktober 2009 22:25

Nej vad tråkigt med Lavender! :( Kram på dig!

http://novastardust.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gisela jansson - 4 mars 2015 16:11

Om någon undrade hur det gick med kattungarna Tommy och Annika så gick det bra. Annika heter numera Selma och bor på landet med en husse och en matte som älskar henne och dyrkar henne som en katt förtjänar. Tommy... ja hoppsan det blev lite kärlek. H...

Av gisela jansson - 4 mars 2015 15:45

I torsdags morse födde Eulalia sina ungar. På morgonen hittade jag två stora präktiga chocolate magpieflickor en pyttig chocolate magpieflicka och en liten svag och ämlig de white pojke. Glad över de båda större flickorna och orolig över de båda mind...

Av gisela jansson - 22 februari 2015 10:44

I morse hade Tuvstarr fått sin kull. Tre stora bjässar till söner. En av dem ser ut att vara lilac magpie. Liten risk att han är magpie fox som mamma vi får se. De är underbara! Pigga stora rörliga och söta som socker.             ...

Av gisela jansson - 20 februari 2015 10:52

Det var ett halvår sen jag skrev här. Har ingen aning om varför det blivit så faktiskt. har inte saknat att skriva här tills nyligen. Mycket har hänt och jag antar att jag inte riktigt haft tiden.    Liten kort resumé. det kommer mera. * Tre ka...

Av gisela jansson - 9 augusti 2014 22:56

Ibland händer saker man inte riktigt räknat med. Kortfattat en livräddningsaktion som utvecklades till kärlek. Tommy och Annika kom till mig för några veckor sedan. Annika har hittat ett nytt fantastiskt hem. Jag tycker två katter är lagom många men ...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ svinkonst med Blogkeen
Följ svinkonst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se