Alla inlägg under augusti 2009

Av gisela jansson - 20 augusti 2009 22:32

Nu är sommaren slut, snart iallafall, jag måste vara duktig nu och jobba mycket i ateljen inte slöa mer som man får på sommaren. Snart är det vernissage och jag har knappt börjat jobba på den ganska komplicerade skulptur som jag tänkt göra. Jag har inte gjort så mycket som jag borde på länge även om jag sista halvåret varit mycket sugen på att jobba... lite konstigt. Nu ska jag börja mitt nya duktiga liv!


Hoppas jag kan koncentrera mig nu de kommande dagarna, de är helt vikta till skulpturen. Det är bara en sak som känns lite besvärlig för min fokuserade koncentration. Hepzibas kull ska komma i början av nästa vecka, kanske redan i helgen. Jag hade ju räknat fel, hon har gått en vecka längre än jag trodde! Det är bara några dagar kvar och hon är öppen inte helt men nästan. Magen ser inte så stor ut men är mycket hård, bucklig och kompakt. Jag har länge trott att det är två ungar men kanske kan det vara tre som liksom ligger trångt. Hon är pigg, glad och hungrig.


Alecto är mycket tjockare än Hepziba fast hon är beräknad nästan två veckor senare. Hon börjar också öppna sig men hon var så tidig sist också så jag fick gå och vänta på helspänn i två veckor, jobbigt. Nu vet jag när hon är parad, det är bättre. Hon har mycket moderskänslohormoner också precis som förra dräktigheten, hon putsar och pysslar med alla sina burkompisar helst med lilla Jordan som verkar gilla att få öronen tvättade.


Jag delade aldrig min hanflock som jag trodde att jag skulle bli tvungen till förut. De går fortfarande ihop alla fem. Det är lite bråkigt från och till där och de har lite småmärken allehop men det verkar inte utbryta några allvarliga fighter. Vet inte hur länge det kommer att funka om det nu kan räknas till funka. Fenrir ger sig på James och Kingsly en heldel men är rätt snäll mot Klonken och Krake. Jag har svårt att bestämma mig om de borde säras eller inte. Delar jag dem är det säkert inte lätt att sätta ihop dem igen om jag måste... så de får sitta ihop tills det inte går eller jag kommer på en riktigt bra lösning.


Nu ser jag framemot att få börja skulptera och att få två marsvinskullar. Det är ju snart ju! Bäbistajm igen! Nu är det så där spännande igen oroligt, ivrigt, lyckligt, otåligt och nervöst!

Av gisela jansson - 18 augusti 2009 19:45

Kom på en sak... nu måste jag få skryta lite. Vi är ju mästare på att föda upp fina marsvin! På dubbelutställningen i Järbo gick det ju jättebra för våra djur. I pet finalerna var Uffe som vi inte fött upp men som vi äger, han blev BIS-Pet 7 i ena finalen. Ginny BIS-pet 3 i den andra. Våra avsålda uppfödingar Imperio och Phatmage (Magie) gick ju också till final! Ja och Episkey som vi fött upp och ställde i ras blev champion. Det är ju riktigt bra ju, tre kan vi vi kalla dem Chokladfabrken´s djur i final i Pet. Jag vet inte riktigt om vi kan titulera Chokladfabriken oss än vi har ju inte fått siffran än men lite gjorde jag det nu iallafall. Oj vad jag skryter det känns nästan lite väl... men oj vad stolt jag är över våra fina djur och vårt uppfödarnamn som håller på att godkänt!


Ja och nu är sommarlovet slut på gott och ont. Ja vad ska man säga om det...

Av gisela jansson - 17 augusti 2009 10:07

Jag blev lite förvirrad av att jag plötsligt började lägga in bilder på förra inlägget... glömde ju helt att skriva den andra stora nyheten om Episkey. Samma dag som hon blev champin blev hon också farmor! Hennes fina fanatstiske son Imperio blev pappa till tre små barn! En till Imperio kull väntas innom kort med en fin hona som är nonself Chocolate/golden och vet ni vad? Jag har beställt en unge från den kullen hoppas det går bra nu...


En till Episkey bild...

Av gisela jansson - 17 augusti 2009 09:16

Nu har jag precis anmält till Örsundsbro utställningen. Jag är inte helt säker men visst har jag väl haft minst en self med på varenda utställning hittils!? Inte nu... det blir Elie i ras och fem stycken i pet Ginny, Dolly som båda ska bantas och motioneras tills dess, det blir även Uffe, lilla Jordan och Galatea. Bara nonselfar.


Episkeys utställnings karriär är över. Vi har nått vårt mål hon och jag nu är hon champion! Man kan ju fortsätta att ställa ändå förståss men Episkey har tydligt berättat vad hon tycker om att bli trimmad... jag vill inte bråka mer med henne nu det finns ingen anledning. Det är klart att jag kan ställa henne i pet men alla de som är uppräknade ovan tror jag har större chans till rosetter.


Fem rena selfkullar och två kullar med en self förälder har fötts hos oss. Inte många, det blev en kort visit i self världen. Ändå tycker jag att jag nått mitt mål. Episkey är inte bara champion utan ser även ut som jag vill. Episkey hennes kullsyster Eloise (som nu bor på Mosaiqes uppfödning som avelshona), deras halvbror Fenrir och även Cedric som tyvärr nyligen dött är i mina ögon jättefina och jag är mycket stolt över dem. Jag ville göra selfar med fina öron och korta söta ansikten men jag ville absolut inte att de skulle vara för korta. Fyra stycken blev ju som jag ville och en av dem är champion så jag är nöjd!


Episkey ser inte bara ut som jag vill jag tycker verkligen att hon är gudomligt söt, hon är även ett mycket trevligt och personligt litet marsvin. Hennes liv startade ju också väldigt dramatiskt. Om jag inte frotterat upp och värmt henne när jag hittade henne halvt ouppackd och iskall natten hon föddes och sen stödmatat henne och hennes syster då deras mamma tynade bort och dog skulle inte Episkey ha levat! Detta är hittills den största insats jag gjort för någon av mina marsvinskullar och det gör att jag känner extra mycket för dem, jag är Episkeys extramamma.


Hon är och kommer alltid att vara ett av de mest älskade marsvin jag nogonsin haft min älskade cream Episkey.

Av gisela jansson - 15 augusti 2009 20:57

Är nu hemma efter en dag i Järbo. Marsvinsutställning naturligtvis vad annars jagar ut mig till udda orter en lördag då jag annars skulle ha jobbat. Nu är jag helt utmattad, det blev ju sent igår natt och min medhjälpare H följde inte med denna gång så jag fick hålla reda på allt själv. Nejdå jag ska inte klaga det var ju en trevlig dag i marsvinets tecken. Det är så kul att vara bland likasinnade.


Jag lyfte äntligen en liten fena och hjälpte till lite, det känns skönt. Jag satt domarsekreterare en stund åt Minna. Det var jätteroligt men kämpigt. Kände mig helt urblåst i huvudet efteråt. Det var intressant att lära sig en del om abysinier, nu vet jag en massa om åsar, lifters, ool och att de rackarna kan bitas som pitbullterriers.


Episkey fick 88p i ras för båda domarna och ätligen sitt tredje cert! Nu är hon champion min första!!!

Uffe fick 88p för ena och 90p för andra domaren i pet. Upp i ena finalen där han knep BIS PET 5! Ett silverkort. Supernöjd!

Dolly fick 90p i pet för båda domarna, ingen final och ingen rosett men det var ju inte så dåligt ändå, nöjd.

Hinkvinnar Ginny då, ingen hink idag men det gick ju bra ändå. Två silverkort, två finaler 91p och 92p och ett BIS PET 3. Inget att klaga på. Kan hända att Ginny fått mycket gräs i sommar, hon är nog lite tjock just nu det är Dolly också.


Klonken; Kingsly och Krake är med tillbaka, ingen köpte de små juvelerna. Kanske inte så konstigt när de nästan inte syntes i sin kattbur. Jag måste fixa en bra bur för försäljningsexponering. Så slogs de lite också ingen bra reklam alls faktiskt, rackarns ungar.


 Jättetrevlig dag!



Av gisela jansson - 13 augusti 2009 17:16

Sitter här och vilar mig lite efter att ha jobbat hela dagen och sen cyklat hem med tunga matkassar. Snart är mitt te lagom att drickas, munken jag köpt har jag redan tryckt i mig. Inte så civiliserad fikastund kanske.


Min hanflock funkar inget vidare längre. Mycket tjafs är det och det är den vuxne hanen Fenrir som är värsta busen. Han är inte snäll, mest är det James som han tuggar på men även Kingsly har små bett på baken. Jobbigt jag hade tänkt att de skulle gå att ha dem tillsammans till på lördag åtminstone då tre av dem ska med till Järbo och kanske hitta sina nya hem men jag måste nog dela på dem redan ikväll. De tre salupojkarna ska badas och flyttas. James får gå kvar med Fenrir några dagar så jag får se om han blir snällare om han bara har en kompis. Det bästa skulle ju vara om två av småpojkarna blir sålda så James och den som blir kvar får bo ihop och elake Fenrir själv. Vi får se, det är svårt att planera när man inte vet hur det blir... Hoppas bara småpojkarna passerar in genom incheck nu när de har en massa märken... oj oj stackarna.


Kanske blir det så att H inte följer med till Järbo. Då blir det tufft att hänga med i svängarna... Både jobbigt och tråkigt men kanske lite skönt att slippa hans tjat om att han längtar hem till sin kära dator...


Nej nu måste jag snart trimma lite till på min motvilliga self. Alla klor är klippta och tassarna filade iallafall, alltid något!

Av gisela jansson - 12 augusti 2009 10:14

Vi är hemma nu. Vädret kunde inte ha varit bättre vi har åkt båt, badat,solat och allmänt sommrat oss. Vi har haft det bra förutom en incident med soppatorsk på snurran, så vi fick ro massor det ger blåsor i händerna och tar en förfärligt massa tid. Jag fick heller inte så mycket lugn och ro som jag trott utan fick lov att umgås med de där rackarns killarna mest hela tiden, så jag är inte så utvilad och "njuten" som jag tänkt mig. Nåja vi sov på klipporna under månen och stärnorna en natt. Om det kan man bara säga en sak, magiskt!


Så åkte vi äntligen ut till en enslig holme som jag i hela mitt liv sett men aldrig tagit mig ut till. Förut såg den ut som en schablon av en söderhavsö med palm och allt. Sedan några år har palmträdet dött, ön har mist lite av sin charm. Den var inte särskillt charmig alls på nära håll heller. Den döda "palmen" visade sig ha varit en al. Fler al och ask buskar växte där i tovorna av en massa strätta och andra växter som trivs i fågelskit. Detta var ju som väntat en riktig fågelö med vitbajsade klippor. Mitt på ön hittade vi en gammal träkista som innehöll några stora mystiska benknotor, en äcklig luftstrupe från något djur, några döda fåglar och en orange bensindunk!!??????


Äntligen! När vi kom hem tyckte jag att Alecto hade växt och när jag satt och höll händerna om hennes mage kände jag små små söta fosterrörelser! Jag som var beredd att sätta tillbaka henne till Uffe! Mina baräkningar stämmer nog så kullen borde komma runt den 4/9 precis vid Örsundsbro utställningen. När det gäller Hepzibas kull börjar nedräkningen nu, det är två och en halv vecka kvar. Hon är inte så jättestor det hinner ju ändras men jag tror inte att det är så många ungar, kanske bara två möjligen tre.

Av gisela jansson - 6 augusti 2009 19:42

Vad har jag glömt att packa/göra innan vi åker? Något är det, något viktigt känns det som. Det är alltid så när jag ska åka någonstans. Snart ska jag packa i datorn så vi kan se filmerna vi redan packat i. Jag måste byta vatten i ett akvarium och vattna grannens blommor så de lever när hon kommer hem, ja och mina ska vattnas också. Att göra listan till djurvakten och namnlappar på burarna höll jag på att glömma oj...! Hungrig är jag. Det har jag glömt iallafall att äta!


Det är inte lätt att sälja marsvinsungar särskillt inte när sonen absolut inte vill sälja en av dem... Kingsly är inte den jag tycker är finast men jag håller med om att han är ovanligt gosig för att vara så liten, jättemysig är han! H kör en kampanj som går ut på att Kingsly kommer att bli vår nästa stora petstjärna. Han kan faktiskt ha rätt. Perfekt temperament och kompakt och härlig i kroppen är han. Vet inte om jag kommer att falla för detta tjat. En hane tar så mycket mer plats än en hona och till avel vill jag inte ha honom om jag inte ska föda upp petar och det har vi ju inte plats för. Petstjärna, ja varför inte... eller det går ju inte var ska han bo och med vem?


Ja nu vet ni vilken förvirrad dag det är i dag...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards