Alla inlägg under augusti 2009

Av gisela jansson - 24 augusti 2009 09:03

De är helt underbara mina bäbisar... Nu sitter de med mamma och resten av flocken i stora buren efter ett dygn i pytteburen. Det går bra även om Alecto gör tappra försök att erövra ungarna, hon gillar bäbisar hon.


Jag tror att Lily och Lupin kommer att klara sig de är ju pigga och äter. Jag är nog bara lite hysterisk onödan. Inget mer fotimel nu däremot har jag tagit ut Hepziba och de två minsta ungarna några gånger och satt dem vid tuttarna. Jag tror att jag gör detta mer för min egen skull än för deras men jag vill verkligen se att de snuttar... och det gör de.


Nej nu ska jag ner och jobba, ska bara kolla en sak till på datorn och duscha...

Av gisela jansson - 23 augusti 2009 17:24

Jag borde ju verkligen inte köpa fler djur när jag har sex stycken till salu och en kull till pågång, meeen... Jag har bokat Babinski! Hon är ju dotter till min egenuppfödda Imperio som är son till mina älskligar Episkey och Nougat. Vi ska byta gris jag ska ta Babinski och C ska ha Luna eller hellre kanske en från Alectos kommande kull. Kul! Åh det känns jättekul med en ny gris för sen vet jag inte när det kommer en ny inköpt igen, inte på mycket länge skulle jag tro.


Kanske ska jag sluta med fortimellkladdet. Jag tror ju att de snuttar även om storflickorna snuttar mycket mer. Lunginflamation vill vi ju inte ha och som K skriver är det ju så att småisar som är så klena att de inte kan äta själva är ju inget att satsa på, faktiskt. Just nu verkasr det ju också som det kommer att gå ändå med mina små ungar, hoppas hoppas. Jag vågar bara inte ta det för givet redan är så rädd att bli besviken.

Av gisela jansson - 23 augusti 2009 10:31

Nu har de fyllt ett dygn! Stora va? Vilka sötnosar de är, jag som skulle jobba så hårt i ateljen har bara lust och sitta där framför buren och glo. Planen är att sätta tillbaka dem i stora buren i dag. Hepziba och ungarna har knutit an till varandra så kidnappningshotet är nog inte lika stort längre.


De ser pigga och glada ut men det är väldigt mycket så att det är två stora framfusiga ungar som snor åt sig tuttarna hela tiden och två små myror som får stå tillbaka. Jag vet inte om det är nödvändigt men jag är så rädd att mista småisarna Lily och Lupin att jag börjat mata dem med fortimel. Jag skäms även lite över min fixering vid Lily, jag står inte ut med tanken på att mista henne. Jag vet ju inte hur hennes teckning kommer att utvecklas proportionerna på kroppen ändras ju när de växer och fler vita strån brukar dyka upp. Men faktum är att ju mer jag tittar på henne desto mer slås jag av hur perfekt hon ser ut att vara tecknad, hon är riktigt lovande! Riktigt lovande men också riktigt liten...


Då kommer jag till nästa moraliska fundering. Jag hade bestämt mig för att hälsa är det viktigaste att tänka på när man föder upp djur. Lily är minst i kullen troligen är hon inte det för att det är något fel på henne men syskonen borde ju vara starkare och mer lämpade för avel... Ändå är det henne jag vill spara till avel blir det ju då även om siktet nu främst är inställt på utställning... Jag ser ju på bloggar och hemsidor att andra uppfödare gör som jag, sparar den unge som bäst passar rasstandarden och inte de största och starkaste. Frågan är då; föder vi upp de sundaste tänkbara djuren? Jag antar att jag inte är ensam om dessa funderingar heller inte ensam om att med en aning dåligt samvete spara kullens lilla knatte som jag tror kan plocka poängen på utställningarna...

Av gisela jansson - 22 augusti 2009 13:56

Två bilder lovade jag i förra inlägget men det lyckades inte bli så... jag och datorer. Lily får ett eget inlägg. Hon är liten, hjärtskärande liten, den minsta unge som fötts hos mig. Hon är också, även om det inte säger så mycket den bäst tecknade magpie som fötts hos mig hittills. Hon verkar pigg men inget får ju bli fel nu när hon är så liten och inte har några reserver. Jag kan bara hoppas att hon klarar sig. Hon har snuttat så jag har hopp. Om hon som jag hoppas skulle klara sig är hon den som stannar i kullen. Hon är inte bara bäst tecknad utan har även minst lång nos. Ingen av ungarna har öronveck, ja öronen är nog ganska okej på alla faktiskt.

Av gisela jansson - 22 augusti 2009 13:35

Nu blev det precis som när Galatea fick sin kull och Elie kidnappade ungarna. Alecto ville absolut ha Hepzibas barn och jagade bort den nyblivna mamman. Även Elie och Galatea gjorde sitt bästa för att kidnappa ungarna. Har aldrig varit med om maken till barnkärare varelser! Det var bara att plocka fram lilla fågelburen igen så Hepziba får chansen att mata sina barn i lugn och ro.


Hepziba har fått två bölder, plötsligt. Vanliga sorten en under hakan och en i morrhårskudden, skit också! Hon verkar ju må bra och sådana bölder brukar vanligtvis inte skrämma mig men nu känns det lite obehagligt.


Ungarna är helt bedårande! Tyvärr blev bilderna bara skit... Batteriet till kameran tog slut och ungarna ville inte sitta still. Lägger ändå upp två så ni får se teckningen på dem lite. Den vita honan är så lik Zezima som föddes i mars att det känns som man blir förflyttad bakåt i tiden när man tittar på henne!


Den vita heter Luna. Ovanför henne sitter hanen Lupin. I mitten av bilden ligger Lily och spretar med benen. Längst till höger syns Lavender.

Av gisela jansson - 22 augusti 2009 08:59

Hur ihela friden fick de plats i den lilla magen!!? Hepziba var ju knappt synligt dräktig okej väldigt hård och bucklig var magen men verkligen inte stor! Ändå sitter den lilla rackaren och klämmer ur sig FYRA bäbisar! Det är ju helt otroligt!


Naturligtvis är de fantastiska, jag är helt darrig och yr av bäbislycka. De är ju små men verkar pigga. Mamma Hepziba är duktig och mår bra. Tre flickor och en pojke är det.


En flicka är vad kunnat se riktigt rutig (ska titta mer innan jag ropar ut champion) men hon är väldigt liten, mindre än Krake i förra kullen den här väger bara 59g, hoppas hoppas det går vägen för hon stannar nog. Hon verkar pigg men man får hoppas att hon får i sig mat nu för det finns inget extra att ta av där.


Pojken är också liten 68g men känns inte lika pyttig som syrran. Han har lätteläcker ansiktsteckning! Halva ansiktet är svart och andra halvan är prickig som pappa Nougat är i ansiktet, det gillar jag. Annars är han mest svart på kroppen.


Den stora svarta honan är inte heller så jättebra tecknad men det är skönt med stora stadiga ungar som man slipper oroa sig för. Hon väger 92g perfekt vikt enligt mig.


Naturligtvis fick vi en de white igen. En ny Zezima utropade H. Hon ser fin ut och är också stor 91g.


De tre svarta är svarta inga zoblar som jag var rädd att det skulle bli, skönt! Den vita är kul att få, undrar hur vanligt det är med de white i magpie kullar? Måste fråga A. Öronen har jag inte studerat än så noga. De ser lite långa ut i nosarna överlag men med den pappan... Jag är glad över att de ser rätt mycket vita ut, inga till synes helsvarta ungar denna gång, bra!


Det här avgör nog även Elies öde. Att Hepziba kunde klara att föda och dessutom få en kull där det absolut ska sparas någon hona, för det var en hona jag ville ha från denna kull. Galatea lyckades också och jag har ju sparat ungar från hennes kull. Så nu har jag ättlingar från Elie så det räcker. Grattis Elie du har blivit mormor igen och grattis till pensioneringen!


Grattis Hepziba och Nougat föräldrar till en fin kull!

Av gisela jansson - 21 augusti 2009 12:57

Ja... jag har varit duktig jag lovar, nu har jag lunchrast. Faktiskt har jag varit så duktig att jag fått sushi till lunch. Konstig extra dyr sushi med mystiska fiskar och andra saker. Jag är lite rädd för den men det blir nog gott... hoppas jag.

Av gisela jansson - 21 augusti 2009 08:48

Det här har jag längtat efter i sommar... Att sitta och blogga och äta frukost efter att sonen gått till skolan. Detta är höstens första bloggarmorgon, de tidigare mornarna i veckan har jag ju börjat jobba 06.30 eller 07.00 det är inte min favorittyp av morgon.


Tidigt i morse var det ett himla liv i hanflocken. Jag ställde mig och studerade en en stund och kom fram till att Fenrir måste ut. Han är verkligen elak det marsvinet, så fort han får chansen biter han till någon av småpojkarna och nu hade han sin morgongymnastik som gick ut på att bita så många småpojkar som möjligt på kortast möjliga tid, killarna är verkligen rädda för farbror Fenrir. Anledningen till att jag tvekat att ta ut honom från småpojkarna har varit den att jag misstänker att det kan bli stridigheter mellan småkillarna när den naturliga ledaren flyttar. Den andra anledningen är att jag är så naiv att jag tror att salu pojkarna kan bli sålda vilken dag som helst och att då James blir ensam. Nu är det så att just James har varit Fenrirs favrit mobbing objekt och han är mycket rädd för Fenrir så jag tror inte de ska bo ihop iallafall. Så nu sitter elaka farbrorn i en egen bur och väntar på att få kulorna bortplockade, hoppas bara han är snäll mot sina framtida kvinnliga burkompisar.


Jag har fått två roliga små presenter av två av mina vänner på senaste tiden. De känner inte varandra men mig... så det är marsvinsinspirerade saker jag fått och fina! Tack snälla jag är jätteglad! Av G fick jag en liten klisterlapp som det står VARNING MARSVIN på, jättefin! Jag hade redan sett en sån på någon transportbur på någon utställning och ville ha en men visste inte var de fanns. Den sitter nu på min ytterdörr. G hittade den på Design torget, naturligtvis. Av J fick jag ett jättehärligt konstkort. Det var en replik på Robert Rauschenbergs get, ni vet den som står på Moderna med ett däck om magen och med färg i ansiktet. På bilden var det ett marvin med samma utstyrsel, helt underbar och rolig bild! Kanske hade den varit ännu roligare om de hittat en texel istället för ett virvligt marsvin, hade ju blivit mer likt geten då... Kan tilllägga att marsvinet till skillnad från geten levde då bilden togs.


Mina dräktiga honor mår bra och är tjocka. Oj vad det är spännade och jobbigt att vänta små barn...


Nej nu ska här jobbas...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards