Alla inlägg under juni 2009

Av gisela jansson - 2 juni 2009 08:41

Min käre son var lite febrig i helgen och har haft rejält ont i halsen, täpt i näsan är han också. Nu är det min tur, stackars min hals... Detta är ingen bra tid att bli förkyld på, det brukar ju aldrig gå över. Jo, kanske någon gång då.


Idag ska jag faktiskt vara i ateljen! Kors i taket! Det är hela tiden en massa annat i vägen. Nu ska öppnas formar och göras lite nya saker som gror i bakhuvudet. Jag kan ju vara där imorgon också. Om jag inte nu går och blir jättesjuk...


Nej nu ska jag äta min frukost klart och lägga formerna i blöt. Medans de ligger där ska jag trimma lite marsvin...

Av gisela jansson - 1 juni 2009 09:32

Vad fort det har gått och jag har knappt haft tid att oroa mig för de kommande kullarna, det har varit så mycket att göra på sista tiden. Marsvinsavel är annars en mycket nervpåfrestande hobby. Det är så mycket som kan gå fel och man kan aldrig ta förgivet att allt ska gå bra.


Om exakt en vecka är det dygn 69 på Galateas dräktighet. Troligen kommer ungarna då eller strax innan. Nervös! Nyfiken! Elie ska få sina fyra dagar senare. Nu kände jag på allavar att vi väntar smått här! Nu blev jag sådär spänd och ja allt på en gång...


Galateas kull är väldigt viktig för mig det är den första kullen efter en egenhändigt uppfödd magpie, känns stort! Det är också en spännande kull för det kan bli lite hursomhelst med färgerna. Galatea är zobelmagpie och chokladbärare. Harryboy är crested chocolateharlequin och inte renavlad. Det jag vill ha är chocolate magpie och harlequin men räknar med att det kan bli en massa zoblar... Elie är troligen inte chokladbärare så där blir det nog en massa zobelmagpie och om jag har äcklig tur black harlequin. Helst vill jag inte ha crestar heller men det är ju dominant så några sådana blir det säkert. Jag sprängs nästan av nyfikenhet!


Vad skönt det är att ha exakt parningdatum, jag kan inte tjata nog ofta om det. Förra kullen (Alectos) hade jag av någon anledning helt missat parningen på. Jag lovar jag höll på att bli galen den sista veckan, jag gjorde inget annat än att vänta på bäbisar! Nu kan jag slappna av mer för jag vet när de ska komma, så skönt!


Elie och Galatea ser friska och glada ut och äter bra även om de liksom Alecto gjorde, ratar morötterna, är det en typisk graviditetsnoja tro?!

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards