Alla inlägg under maj 2009

Av gisela jansson - 8 maj 2009 12:27

Väskan och transporterna är packade, alla tassar är klara och Ginny och Nougat är badade och öronfina. Sen tog jag upp Episkey... nej, jag är inte nöjd med trimmningen. Jag har trimmat massor på henne nyss men nu sitter hon i buren ännu obadad. När jag ätit min lunch och marsvinen sitt gräs ska jag ta upp Fenrir, är väldigt nervös kanske anser jag inte honom klar heller... Jag ska nämligen jobba i kväll och kommer hem 23.00 Sova?


Om jag inte hade så stora krav på mig själv, skulle allt vara så mycket lättare...

Av gisela jansson - 7 maj 2009 18:14

Tänk om man skulle ha tagit hand om alla de djur som söker nytt hem som man blivit erbjuden! Undrar hur många katter jag skulle ha då!? Bara på några dagar har jag blivit erbjuden en kattunge och en kanin. Det händer mig hela tiden och varje gång hinner jag tänka -att ja, varför inte, den lilla stackaren behöver mig... men oftast lyckas jag tacka nej. En katt, två marsvin, ett par undulater och några fiskar har det ändå blivit på detta sätt. Många har jag också aktivt hjälpt till att omplacera.


Jag undrar verkligen hur många de skulle ha varit, om...


Nu ska det klippas klor, slipas tassar och fixas transporter och så måste ju någon diska och gå ut med soporna...

Av gisela jansson - 6 maj 2009 09:15

Min "effektiva" mamma skulle köra mig nu på morgonen hem till farmor, jag ska hjälpa henne att tvätta fönstren. Hon sa, mamma altså, att det går ju fortare än om jag skulle ta bussen. Ja just det ja... nu sitter jag här och väntar. Annars skulle jag nog sitta på bussen för länge sedan.....!


Nougats öga ser mycket bättre ut idag, det blir nog Sorunda för honom. Vet inte ens om jag behöver köpa salvan jag blev tipsad om.


Så körde jag ett riktigt monstertrimmningspass på mina båda trimmningsoffer igår och är rätt nöjd, börjar få kläm på det där nu. Episkey är riktigt fin och Fenrir så fin han kan bli med sin tråkiga grova päls. Hoppas på en godkänd uppfödargrupp där och kanske, kanske ett cert på Piskan.

Av gisela jansson - 5 maj 2009 16:42

Nougat min lilla karamell har fått någon sorts ögoninflamation. Ögat ser helt ut och jag hittar inget skräp i det men det inre ögonlocket är svullet och rött. Stackars lillplutten! Jag tror inte det är en allvarlig åkomma direkt, det borde väl gå över men han ska ju ställas i pet i Sorunda var det tänkt, vilken tajming! Kanske hinner det läka tills dess, hoppas. Jag har spolat med sårtvätt/koksalt och ska fortsätta med det.


Vad värre är så är det inte det enda ögat som ska till Sorunda som bekymmrar mig... Nej då, ingen ringorm.


Jaha, då ska jag sätta mig och trimma igen då...

Av gisela jansson - 5 maj 2009 12:14

På mitt jobb,ja på hela stora företaget i hela norden förresten, får man inte jobba om man har peircing (stavas?), tatueringar, avvikande frisyr eller hårfärg. Trots att jag själv inte har någon ring i ansiktet, tråknormalt hår och bara en liten tatuering får denna regel det att krypa av obehag under mitt skinn. Detta är utan tvekan diskriminering, en stor grupp människor är därmed portade från att få anställning på ett jätteföretag.


Det finns människor som inte har något val de är "annorlunda" även om de skulle kämpa för att slippa vara det, jag tänker naturligtvis främst på homosexuella. Men det finns även andra som är annorlunda av fri vilja, av idiolgiska eller käslomässiga själ. De flesta av dessa lite "udda" grejerna anses av många som stötande. Tatueringar retar ledningen på mitt jobb men det finns andra exempel som man inte genast tänker på. Frivillig barnlöshet är något som folk har svårt att tro på, om ett par lever tillsammans länge och inte får barn tar alla förgivet att de inte lyckas. Alla vill inte ha barn och det måste man respektera, tycker jag!


Jag har gjort en hel del sådana udda val i mitt liv. Jag dricker inte alkohol, jag är nyterist helt enkelt. Varför? Ja, det finns många anledningar men mest är det väl bara så att det smakar illa och jag tycker att jag är rätt bra på att göra bort mig ändå. Att vara nykterist kan ju tyckas vara politiskt korrekt men det kan verkligen reta folk, det kan jag lova! Jag är ju vegetarian också, det är klart att jag är. Extrem djurvän är jag, hetsk motsåndare till alla typer av djurförsök och exploatering av de andra arterna. Jag har aktivt valt att leva utan partner. Folk tror lätt att alla singlar söker förtvivlat efter en partner men så är det inte. Jag trivs utmärkt och känner inget behov av att hitta någon typ av kärlek, jag letar inte och det är jätteskönt. Jag har valt att jobba med något så dumt som konst, kommentar onödig där. Jag föder upp marsvin i en tvårumslägenhet.


Det var mina udda grjer, jag är inte unik, alla har sina. Alla har rätt att få vara sig själva och gå mot strömmen om de så önskar. Stå för era ideal kära vänner!

Av gisela jansson - 4 maj 2009 23:32

Nu kom jag efter med trimmningen eftersom jag slutade trimma när jag inte var säker på att jag skulle åka. Det är bara två djur som ska trimmas och jag hade startat i god tid så det kommer nog att gå. Tass skötsel måste jag också pyssla med. Med Poppys tassar är det mycket jobb, de andra är det ingen fara med. Jag hinner nog ändå tror jag. Hela kvällen har jag trimmartoch filat tassar.

Av gisela jansson - 4 maj 2009 13:33

Molly dog i början av mars då var marken frusen och på sista tiden har den varit torr och hård, nu regnade det äntligen. Idag blev det begravning, det är jättesvårt att få till en bra grop i skogen, det är ju stenar och rötter överallt. Jag är glad att det var ett dött marsvin som skulle begravas och att jag inte är en mördare som känner sig tvungen att gömma en stor människokropp, oj vad mycket jobb det borde vara!


Det är ju förståss inte bara markens hårdhet som fått mig att vänta så länge med detta uppdrag. Molly är ett saknat djur och det river upp känslorna att gå runt och bära på hennes lilla frusna kropp. Men det är skönt att ha det gjort. Nu får vi hoppas att räven inte hittar henne. Förra året begravde jag min unghona Bathilda som dött i lunginflammation (som också låg i frysen) tillsammans med lille Errol en unge som föddes svag och dog två dagar gammal. De blev rävmat. Även Knyttet en gammal tant som var Hs favorit när han var liten, blev stulen av räven för några år sedan. Jobbigt det där.


Fyra lyckor... Ja, den första och största är ju att vi kommer i väg till Sorunda, jag har pratat med kommisarien för utställningen och hon tyckte jag kunde åka och jag har fixat transporten! Det blir taxi på morgonen, tåg till Stockholm och bil därifrån. Tack snälla C du är min räddare!


Jag har fått reg.bevisen på flickkullen. Det är så kul med stamtavlor, särskilt de som har mig som uppfödare... hrm... stolt. Det känns roligt att kunna lämna över Phatmage eller Magie som hon kommer att kallas tillsammans med sitt papper.


Jag har trots idogt letande inte hittat ringorm på mina djur och nu börjar det lite smått kännas som om jag kanske klarat mig. Men ingen kan ju vara säker i dessa tider.


Fjärde lyckan, måste ju matcha min snygga överskrift... öh. Okej, min farmor har lovat mig 1000kr för att få sina fönster putsade. Det behöver jag, min ekonomi är kass just nu. Jag vet, jag är extremt fullvuxen men känner mig just nu som en tonåring.


Nej, nu ska jag iväg och köpa virkon. Både djur och transporter ska behandlas både före och efter Sorunda.

Av gisela jansson - 3 maj 2009 22:51

Vårt konstprojekt Tankegods har blivit mycket lyckat och uppmärksammat med press och allt. Nu har vi haft ett möte där vi planerat fortsättningen, det blir till att börja med en utställning. Det kommer att bli bra! Det är ett mycket roligt projekt. Det är roligt att jobba i grupp, vi är sju personer. Att vara konstnär är annars ett mycket ensamt arbete.


Nu ska vi sova!

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards