Alla inlägg under maj 2009

Av gisela jansson - 21 maj 2009 17:14

Nu blir det ny omröstning. Den förra om gräsplockningen slutade precis som jag trodde. De som har marsvin och kaniner ger dem massor av grönt utefrån på sommaren. Det är bra tycker jag. Men om alla som har marsvin plockar massor av gräs kan man undra var de gör det? Jag har bara en enda gång träffat på en annan plockare.


Nu blir det ny omröstning om ormen och grisen.

Av gisela jansson - 20 maj 2009 09:04

Alla verkar mata sina marsvin med kirskål utom jag, tills igår. Dels därför att det just i kirskåls sesongen är tid för allt annat gott som jag brukar bjuda mina förtjusta grisar på. Jag har liksom inte behövt kirskålen. Men nu har uppsalahem i vanlig ordning skalat min omgivning på allt gott gräs och bara lämnat kirskålen utanför min port.


Den andra anledningen är lite pinsam tycker jag... Jag har en skräck för de här flockblomstriga växterna. Sprängört och björnloka är också extremt giftiga. Det känns faktiskt obehagligt att mata sina ovärderliga marsvin med släktingar till dessa växter. Ja, jag vet fånigt, eftersom jag vet alla kirskålens egenskaper och dessutom är såpass kunnig på växter att jag till hundra procent kan idetifiera dem. Jag är ju den typen av människa som blir nervös när jag ser en växt, fågel, hundras eller marsvinsfärg som jag inte vet vad det är jag bara måste artbestämma allt i min omgivning för att få ro.


Så, igår matade jag mina marsvin med kirskål för första gången någonsin! Först smakade jag själv, för om vi ska dö jag och marsvinen är det bäst att vi gör det tillsammans. Det smakade lite starkt men inte skarpt och ganska gott och jag dog inte. Då var det marsvinens tur. De blev jätteglada gottigott tyckte de! De lever fortfarande, även ungarna i Elies och Galateas magar sprattlar på så de ska nog få mer idag. JAG SKA NU FÖRSÖKA KOMMA ÖVER DENNA FOBI!

Av gisela jansson - 19 maj 2009 19:50

Nu är vi nyss hemkomna från Hågadalssskolanskväll. Ett årligt jippo på sonens skola med framträdanden och försäljning. H och hans kompisar M och A höll i guitarhero spelandet och A gjorde ett framträdande på riktig gitarr. Han är jätteduktig! H och M hade gjort en musikvideo som gick i bakrunden, han är duktig min son! Jag är så stolt över killarna, nu är de i vanlig ordning här... Nu vill de ha min dator igen de ska göra en ny film. Ja man ska ju uppmuntra kreativt arbete, jag får väl mocka marsvinsburar istället då.

Av gisela jansson - 19 maj 2009 12:10

Nu har hantverkarna varit här och fixat fönstren så nu ska de inte åka upp igen. Vi ska få nytt handtag till balkongdörren för det var "extremt utslitet" fick jag veta. Inte så konstigt när vi har hö och spån där ute och öppnar och stänger det x antal gånger om dagen.


Det var en mycket målinrikted fönsterlagande äldre man och en ung som istället inriktade sig på att intresserat studera marsvinen. Mina magpies var tuffa, Episkey (cream) var söt och de som jag kallade ungar tyckte han lite besviket var stora.


Nu är det en vecka sen Impedimenta dog. Jag tänkte att jag skulle skriva ett minnes inlägg om henne med bilder. Men jag orkar inte titta på Impen bilder än... Hon hade på sin korta tid här verkligen tagit sig en självklar plats och är nu så saknad, så saknad... Jag kan inte acceptera det som hänt...


I ateljen gör jag svampar. Har ingen aning om varför men det är ganska kul! De moelleras grovt men naturalistiskt och ska gjutas i betong och målas med min högblanka golvfärg. Undrar om man kan sätta i pigment i den färgen så den blir en aning mörkare? Hm...

Av gisela jansson - 19 maj 2009 00:03

Elie och Galatea är tjocka som fotbollar båda två nu, Harry Boys fobollsfruar. Det är nu tre veckor kvar för Galatea och Elie ska få sina små marsvinsbäbisar fyra dagar senare. Sista veckan har de gått upp riktigt mycket i vikt. I Galateas mage var det rena discot nu på kvällen även Elies mage sparkades lite men där tumlades det mest omkring. Det är så häftigt med dessa fosterrörelser.


Zezima ville väldigt gärna in i buren efter att ha rastat på köksgolvet en ganska lång stund. Jag såg hur hon satt och laddade, jag trodde inte hon skulle hoppa men det gjorde hon! Från golvet upp till kanten på hennes bur är det ca 60cm aldeles för högt för en liten marsvinsflicka. Oj vad högt hon hoppade! Säkert 30cm från stillastående, imponerande! Tyvärr landade hon klumpigt och oskönt på sida, så hon nöjde sig med ett försök.

Av gisela jansson - 18 maj 2009 17:55

Äntligen har jag fått stjärten ur kärran och vaccinerat mig och H mot TBE. Vi är ju varje sommar i värsta fästingtrakterna. Jag tror det var sommaren 2006 som jag plockade bort 22st fästingar på bara mig! Borelia har jag haft en gång eller ja, jag upptäckte "ringen" så jag fick pencilin och blev aldrig sjuk. Dyrt det här och fler sprutor blir det...


Sen gick jag på stan. Försökte köpa kläder, lyckades med en topp för 49,90. Det är inte min sorts kläder som gäller just nu. Gillar bara mönster när de är extremt snyggt i både färg och resten. Sen gillar jag inte att se de där slappa bleka valkarna i provrumsspegeln heller... Nej, jag gav upp snabbt och hamnade som vanligt i en bokhandel istället där trivs jag bättre. Sen gick jag dumt nog till den förfärliga djuraffären och blev mycket riktigt nedstämd, deppad. Stora fiskar  i de pyttesmå akvarierna, chinchillor som försökte sova vägg i vägg med ett öronbedövande undulat tjatter och marsvin som utan tvekan hade sellnic. Jag påpekade marsvinens tillstånd men han "hade blivit biten", jahaja...


Ja, jag vet ännu ett deppigt inlägg men jag är deppig, saknar Impen...

Av gisela jansson - 17 maj 2009 14:56

Vi vaknade i god tid och jag lyckades pilla i sonen rätt mycket frukost vilket är både bra och unikt. problemen började när vi skulle ge oss av. Jag hade i vanlg ordning ingen koll på stadsbussarna men 45min borde ju räcka tycker

man. Det hade ju gått bra om inte sonen satt sig på toa precis när vi borde ha gått och att han av nervosiutet tror jag, rörde sig trögt och motvilligt. Han älskar verkligen att simma, träningen gillar han men tävlandet tycker han är pestigt och efter denna dag blir det inte bättre kan jag lova.


Ja, det är klart att vi missade bussen med minsta möjliga marginal. Vi fick vänta länge på nästa och när vi kom till stan skulle vi få vänta i 17 min, det gick ju inte så det var bara att gå, eller småspringa snarare. Min tidigare motvillige son blev nu totalt anti. Osams.


Det är klart att han var struken när vi kom fram men det ordnade sig och även för en kompis till honom som kom samtidigt. Ja, då piggnade han till och blev lite förhoppningsfull. Tills han dök i till första loppet fjäril 25m och i vanlig ordning tappade glasögonen. Behöver jag beskriva hur förtvivlad och arg han blev? Precis nu på slutet hade fjäril börjat funka jättebra för honom och han borde ha persat med en massa sekunder, det visste han ju! Besviken.


Ja, rygg 50m tyckte jag gick okej men inte han. Vändningen blev tydligen dålig. Arg som ett bi blev han då.


Han simmar inte bröst eftersom han får ont i knät. Hans bästa gren är crawl, han borde ha vunnit sitt heat utan problem men naturligtvis trasslade det nu med... Starten blev dålig han dök fördjuppt och badbrallaorna åkte ner, han fick dra upp dem några gånger. Ändå kom han trea. Nu var han ju fullkomligt förstörd och jag kunde inte annat än förstå honom men man blir trött av att umgås med någon som är på ett sånt förfärligt humör...


Pust nu är vi äntligen hemma och jag är helt utmattad...


Grattis Fenrir på ettårsdagen, hurra hutrra!



Av gisela jansson - 16 maj 2009 13:52

Nu är han som vanligt igen Fenrir men lite flottig i pälsen efter paraffinoljan. Det var nog förstoppning och den har släppt nu, skönt. Hoppas det inte är någon åkomma som kommer tillbaka bara.


Sonen har simtränat idag och i morgon är det tävling halva dagen. Nu ska jag bara softa några timmar, kanske städa lite sen ska vi på tacobjudning, trevligt!


Svea är gosig just nu, dessa underbara katter!

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards