Alla inlägg under mars 2009

Av gisela jansson - 7 mars 2009 19:50

Jag vet inte vad jag ska skriva om först eländet eller lyckan? Äh, vi tar lyckan den kom först.


En gång tidigare har vi fått ett cert men det åkte inte ens med oss hem för den lilla flickan sålde vi där och då. Något cert blev det inte nu heller men ett silverkort i pet! Ginny vår stjärna! Hon fick inte bara ett silverkort hon vann hela klabbet! Hon fick den stora grönsakshinken och den bästa rosetten med en etta på! Ja, äntligen Ginny jag visste att du skulle göra det en dag! Gissa om husse H har fått blodad tand på petutställningar nu? Ginny är ju hans stora favvomarsvin så han är så stolt.


Det var den största succèn men en till grej var lika fantastisk tycker jag. Lilltjejen Hepziba fick 10p på pälskvalitet! Jag trodde inte ens det gick! Domare J var helt lyrisk över hennes päls och hade aldrig delat ut det förut! Stolta matten här! Sen var ju huvudet långt och teckningen dålig så notan slutade ändå på 86p men det var ingen överraskning. Pälsen är ju det bästa på henne det viste jag men ögonen är inte dumma de heller.


Nougat ställdes i både ras där han bara fick 85p och i pet där han fick 90p och nästan gick till final. Domaren valde och tvekade länge mellan honom och en långhårig kille som sen blev pet 7. Han fick en tröst rosett eller om det var ett hadersomnämnande för härlig färg, ja det har han ju! Blev glad över den lilla rosetten. I gurkiätartävlingen kom han också tvåa,  han skulle ha vunnit där om han fått en bättre start... Han åt sin gurkbit iallafall det gjorde inte Hepziba.


Lånegrisen Grant fick inget cert och bara 87p. Lite snålt tycker jag på en sån stilg kille.


När vi kom hem var det sådär hemskt som vi var rädda för att det skulle vara. Molly levde men knappt. Hon hade svårt att andas och tassarna och öronen var kalla. Hon kändes slak i kroppen och ögonen var allt annat än pigga. Skit! Jag vet inte om det hjälpt om vi varit hemma och matat hela dagen, troligen inte men den tanken är svår att släppa. Jag försökte mata henne men hon kunde inte äta. Hon dog i min famn. Lilla älskade Molly varför?

Av gisela jansson - 6 mars 2009 09:15

Ibland hostar marsvin inte ofta men det händer. Daniel hostar då och då och ibland sätter de i halsen. Det brukar inte betyda så mycket och skrämmer mig inte men de sista dagarna har det hostats i stora burskåpet, en speciell hosta. Jag har inte varit rädd för den heller men försökt att hitta den skyldiga. Varje gång jag kollat ser alla så oskyldiga ut. Nu vet jag, det är Molly. Vad mera är, hon är riktigt dålig faktiskt. Älskade lilla Molly mums kom inte fram och hämtade sina grönsaker igår eftermiddag. När jag tog upp henne bukandades hon, det är riktigt illa ju! Jobbigt nog känner jag igen symptomen som lunginflammation. Molly!


Jag har inte märkt någonting på henne. Ändå är hon en av dem man oftast spontan tar upp och gosar med ( hon är så praktiskt lättfångad). Inget snor har jag sett och hon har varit hungrig och pigg, bara hostan då och nu detta.


Rådiga matten har nu startat en baktrimkur på henne och ska snart ge henne andra dosen och lite critical care. Faktum är att jag inte har stort hopp. Har sett detta förut en gång och det slutade illa. Molly är en av våra favoriter, varför? Varför måste allt hända samtidigt? Dumma älsklingsdjuren!


Nu måste jag pigga upp mig med lite goda nyheter. Dräktiga Alecto mår bra och ungarna sparkar busigt i magen. Urvon och Fenrir är jätteglada. De har fått byta sin lilla komplimentlåda mot bottenplanet i stora burskåpet 190*50 att springa på och det är just vad de gör. Verkligen uppskattat!


I förrgår skrek jag till när jag fick syn på Daniel! Han hade en blodrand runt ena ögat, det syns tydligt på en cream. I panik tog jag upp honom och tvättade rent. Det visade sig vara ett litet jack i ögonkanten själva ögat är helt, tack. Jag antar att Arthur inte tyckte att Daniel skulle stoppa trynet i hans goda kligröt. Nu har jag berättat för Arthur att den var till dem båda två...


Jaha, denna dag är vikt för sluttrimmning och marsvinsbad inför Valboutställningen i morgon. Tassarna är färdiga men inte resten. Kanske Hepziba är färdig trimmad men inte herrarna åtminstone inte Nougat. Så är det fettkörtlar och öronen också...


Med tanke på att jag kanske måste stödmata Molly känns det inte bara bra att vara borta hela dagen i morgon, jobbigt!

Av gisela jansson - 5 mars 2009 18:55

I natt vaknade jag i full panik av att rampen till ett akvarium tändes. Jag trodde jag hade försovit mig och gormade en lång ful ramsa när jag hoppade ner från min loftsäng. När jag såg katternas oförtående miner och fiskarnas bleka slöhet anade jag att det inte var någon försovning. Klockan var halv fyra och timern hade gått på för att några plickar hade kommit fel igår när jag städade akvariet. Gissa om det var skönt att krypa ner under täcket igen!


I helgen hade en kund varit på mitt jobb och köpt en pomelo (en stor god citrusfrukt) hon hade efter att hon ätit den svullnat upp och fått prickar. Då ringde tanten till oss och livsmedelsverket, OBS! hon gick inte till doktorn för så farligt var det inte! Hon drog igång världens pådrag med tidningsnotis och allt. Undar hur mycket allt detta kostar i tid och pengar? Min kollega M ägnde större delen av gårdagen åt att prata i telefon med och samla ihop prover till Miljö och hälsa. En person på Miljö och hälsa har ägnat två arbetsdagar åt detta hittills ( min gissning) prover ska tas på 14 pomelos och deras lådor (vem betalar det?). Sedan ska det testas i ett labb någonstans och det skulle ta flera veckor innan det skulle bli klart. Jag undrar, vet hon vad hon gör? Och varför gör hon det? Till saken hör att hon är lite känd hos oss som en omständig och krånglig kund och att vår leverantör säljer flera lastbilslaster pomelo dagligen och ingen, verkligen ingen har klagat innan! Visst kan hon ha reagerat och kanske på ett bekämpningsmedel som det nu letas efter men lite lugnt kan man väl ta det, eller? Vi har ialla fall fått lite roligt av hennes galenskaper! Vi har goffat i oss pomelo och fejkat olika symtom på förgiftning och skrattat massor åt eländet. Jag vill bara säga stackars lilla tant som måste kämpa så för att få uppmärksamhet!



Av gisela jansson - 4 mars 2009 15:59

Ibland blir jag trött på att inte ha bil, min kropp blir så trött. Igår var det spån och hö idag var det mat till hela familjen, mycket mat och tung mat. Stackars cykel och stackars mig. Sutklagat, för nu är jag hemma och har fått mat och sitter här och dricker gott te och äter choklad marabuos helnöt mitt favoritgodis så nu mår jag så bra. Marsvinen är nöjda också för jag köpte jättemycket bladpersilja, gott i små munnarna. Snart ska de få kligröt den står och drar men det tror jag inte de vet, fast oftast märker de när jag gör den men nu tog nog bladpersiljan deras uppmärksamhet.


Vi har varit och hälsat på Hinkepunk i hennes nya hem. Hon har kommit till ett bra hem där djuren är viktiga. Dottern L är jämngammal med H och vi lärde känna varandra när vi skolade in barnen på dagis. I familjen finns mamma Y och dotter L, goldenretrivern Layla som är ett riktigt charmtroll, två sibiriska dvärghamstrar och naturligtvis marsvinen Hinkypunk och hennes nya väninna abbydamen Labelle fyra år. Hinkypunk fick en mjuk flytt till sitt nya hem eftersom Labelle var hemma hos oss när mattarna åkte skidor på sportlovet. De satt då i samma bur och lärde känna varandra innan flytten, smart. Labelle har varit hos oss förut då med sin väninna Lillan som nu fått somna in sex år gammal. Vi har haft en del utbyte i djurvakteri under åren och det tänker vi fortsätta med så Hinkepunk kommer vi att få träffa ofta.





Av gisela jansson - 3 mars 2009 21:36

I går kväll trimmade jag som en galning idag har jag inte orkat alls, marsvinen hurrar. Jag är så trött efter en lång dag på stormarknaden och min hemfärd därifrån. Det var ju dax att köpa hö igen, köpte en bal spån också eftersom det fanns, man måste passa på har jag klurat ut. Vad det var tungt att dra hem det i snösörjan och med pyspunka på framdäcket. Vill inte laga punka nu också, hoppas man kan cykla med eländet i morgon, får beväpna mig med pumpen. Jag är verkligen trött nu, vill bara sova fast klockan inte är tio än. Får inte sova, har två burar kvar att mocka Episkey, Impedimenta, Molly, Poppy, Galatea, Elie och Grant har inte fått sina burar fixade och inte heller sitt kvällshö och fröna. De är sura på mig nu skulle jag tro och här sitter jag och skriver...


Alectos mage är nu jättestor, växer snabbt och sparkar gulligt. Det är en magisk känsla när man får kontakt med de kommande bäbisarna. Jag kommer på mig själv med att jag sitter och skrattar högt av ren lycka när jag känner bäbisar röra sig i magen. Det är irriterande att jag inte har parnigsdatum på denna kull men jag antar att de kommer tidigast om en vecka men innom 14 dagar. Hon verkar må bra men är lite kräsen det gör mig orolig. Morot är inte så kul hon äter men undrar om det inte finns något bättre, broccoli, selleri, paprika och hö slinker ner i en rasande fart. Hoppas detta kommeratt gå bra jag står inte ut med något annat. 

Av gisela jansson - 2 mars 2009 12:50

För er som förväntas stöta på mig in real den närmaste tiden, kan jag säga glöm det där midjelånga rödflammiga håret och skåda en underskön fast lite tjock kvinnna med bländande vackert, välklippt och mörkbrunt axellångthår! Ja, det är klart att jag överdriver men jag är nöjd. Jag är också riktigt fåfäng idag, jag lånade marsvinens hårfön och blåste håret torrt för jag var så nyfiken på resultatet.


När jag ätit min goda linssoppa ska jag dammsuga och röja här. Att man måste städa jämt, fy! Sen ska jag ta mig en promenad i dalen, fast vädret inte är lika fint som i helgen men då var jag instängd i en bunker till stormarknad, så då kunde jag ju inte promenera. Efter det kanske jag ska städa efter kaninen i ateljen om jag pallar med det... Annars behövs det vattenbyten i ett par akvarium så arbetslös är jag inte och trimmningen ja jösses...


Håret jag klippte bort vägde 35g.

Av gisela jansson - 2 mars 2009 10:15

Nu du Sveakatt har matte beställt tid till kastration!


Jag vet inte hur länge jag färgat mitt hår med henna jämt tror jag. I början var jag inte särskilt gråhårig av mig utan ville bara ha rött hår. Nu är jag så gråhårig, jag skyller på generna inte åldern, hm. Numera lyser det grå igenom och det avslöjas. Jag ser ut som en enda stor vandrande åldersnoja, inte bra.


Nu har jag köpt hårfärg, mörkbrun som jag vill minnas är min naturliga hårfärg under hennan om man bortser från det vita. Den ska täcka gråa hår står det, bra. Nu insåg jag att jag borde ha köpt två lådor jag har massor av hår. Äh, jag får väl klippa av det istället... Jag vill färga nu och jag är snål, vill inte köpa en till dyr låda.


Ja, jag klipper mitt hår själv och nej, jag bryr mig inte mycket om mitt utseende. Hursomhelst är håret mycket slitet och jag skulle ändå ta bort en dec nu, så det får bli lite extra då. Till verket...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards