Alla inlägg under mars 2009

Av gisela jansson - 13 mars 2009 09:58

Skrev ett jättelångt inlägg nyss som försvann och ett igår likadant, irriterande. Nu tar vi ett kort.


Ska trimma igen. Massor av strån att rycka på Episkey, hon är bara påbörjad. Grant ska underhålls trimmas. Nougat slipper, jag har bestämt mig för att styka honom. Jag vet att det inte kommer att gå bra i ras, det blir lite pinsamt och det är så onödigt att trimma honom när han tycker så illa om det. Han kanske ska få en pet karriär såsmåningom istället. Förutom Grant och Episkey i ras tar vi med oss Ginny och hoppas att hon fortsätter sitt segertåg i pet och lilla Impedimenta ( som numera inte otippat går under namnet Impen) ska göra debut i pet också.


Jag är lite arg på Grant. Galatea brunstar om idag, förmodligen är inte heller Elie dräktig, skit också! Han har inte utfört sitt uppdrag! Blir stressad över Galatea som närmar sig sin ettårsdag, måste fixa en ny man åt henne nu kvickt!


Alecto däremot ser ut att kunna föda närsom helst nu. Jag har tagit bort husen i hennes och Hepzibas bur. För det är så svårt att föda barn om man måste balansera ett tungt hus på nacken samtidigt. Nu springer jag och kollar henne oavbrutet, ni vet sover på en igelkott och springer in till buren med skorna på och kollar henne trots att jag är jättekissnödig när jag kommer hem... Nu får hon lov att föda tycker jag, det har varit en jobbig väntan detta. Hon ser ut att må bra. Sätt igång då tjejen, heja Alecto!

Av gisela jansson - 13 mars 2009 09:56

Jag skickar mina långa inlägg och loggas ut istället, ska det va så?

Av gisela jansson - 11 mars 2009 08:25

Sonen ska åka skridskor idag hela dagen och ha matsäck och varma kläder med. Han är så ivrig han tycker om utflykter och skridskoåkning. Oj vad han har packat och planerat.


Jag ska ner i ateljen och gjuta betong. Hoppas den räcker annars är det en säck betong jag får dra hem på cykeln i morgon...


Ute snöar det och nöar och snöar...

Av gisela jansson - 10 mars 2009 11:57

Det här är ett inlägg jag tänkt skriva väldigt länge men det har kommit så mycket imellan. Jag måste säga att även om jag i allra högsta grad ser mig själv som en kattmänniska har jag inget emot hundar. Om min arbets och ekonomiska situation såg annorlunda ut skulle jag förmodligen till och med ha hund, när jag var liten ville jag inget hellre.


Jag börjar med mig själv i en buss. Vi var på en skolutflykt till Uppsala och jag tror att jag gick i tvåan, så jag var liten. På vägen hem stod bussen still en stund och utanför fönstret lekte tre borzoi ( ryskavinthundar ) med varandra. De var helt fantastiska, jag hade aldrig sett något så vackert! Sen den dagen är det självklart, vinthundar är mina favoriter om jag någon gång skaffar hund blir det vinthund, borzoi, saluki eller kanske mest troligt whippet.


Och nu den roliga iaktagelsen... Vad är det för likhet mellan vinthundar och marsvin? Ingen alls skulle jag vilja säga, då har jag verkligen ansträngt mig att hitta likheter, faktiskt tror jag vinthundar är de hundar som minst liknar marsvin. Ändå är det massor av marsvinsfolk som har just vinthundar. Kolla själva! Det är faktiskt så, lustigt va?

Av gisela jansson - 10 mars 2009 08:56

Nu få får det väl vara bra vá? Mer snö nu, när jag vill ha vår!


Nougat har tagit över mitt gamla marsvin Ragnars roll. Ragnar gick lös i lägenheten, han blev arg när luckan var stängd. Ett härligt marsvin var han med ett speciellt temperament. Sju år blev han och när han dog var jag tvungen att skaffa en hel marsvinsuppfödning för att fylla tomrummet, ja faktiskt... När jag ett halvår efter hans död köpte Urvon ville jag erbjuda honom tjänsten som lösgris men Urvon gillar inte hala golv och han är inte heller så äventyrlig av sig men mysig på sitt sätt. Nougat däremot har allt som krävs av en lösgris äventyrlig, orädd, nyfiken, enorm energi och han talar om för mig att det är så här han vill ha det. Sakta men säkert har han tagit sig denna roll och plötsligt insåg jag att jag har en ny lösgris! Lycka!


Jag tror det börjar bli dax för Alecto snart. Hon börjar öppnas lite och magen har börjat ramla nedåt, ni vet, det ser ut som den krymt men så är det inte den har flyttats. Då det är nog inte en hel vecka kvar innan de kommer! Hon är petig med maten, jag blir orolig men samtidigt äter hon riktigt bra av det hon verkligen vill ha och hon ser pigg och glad ut. Jag hoppas att allt är som det ska. Ungarna sparkar omkring och jag gissar ( jag brukar ha fel) att det är tre möjligen fyra. jag är nyfiken, förväntansfull och galet nervös.

Av gisela jansson - 9 mars 2009 13:33

Jag försökte skotta ner Molly i skogen men det var för hårt, det gick inte. Nu ligger hon i frysen. Det är inte första gången det ligger marsvin där även om jag inte tycker om det alls. De verkar gilla att dö på vårvintern. Särskilt mina riktigt gamla djur över fem år tror jag dött den tiden allehop, nästan. Kan det vara vintern och mörkret som tär på dem?


Nu har jag iallafall äntligen städat efter kaninen. Jag har städat hela ateljen och det var ju dax kan man säga. Fast inte smart för i morgon ska jag gjuta, då lär det ju bli lika fint igen... Måste bli klar till påskutställningen med mina nya skulpturer. De är rätt okej och med högblank grå färg på kommer de att bli riktigt spännande hoppas jag.


Efter lunch nu ska jag dammsuga lite och plocka i ordning sen hoppas jag det känns bättre. Att bara deppa och slöa blir man inte gladare av... Jag måste försöka sluta att oroa mig för mina djur och glädjas åt dem istället som jag ju vanligtvis gör.

Av gisela jansson - 9 mars 2009 08:40

I går orkade jag inte göra någonting, först på kvällen vaknade jag till och bytte vatten i guppyakvariet och diskade jättedisken. H orkade inte åka på sin simtävling. Vi var helt knäckta av Mollys död. Vi saknar dig Molly!


Det har helt enkelt blivit för mycket. Att mista tre älskade djur på en så kort tid är skit helt enkelt. Att ha en högdräktig hona just nu känns mer jobbigt än något annat. Jag liksom förutsätter att det ska gå dåligt, det passar i vår olycksspiral. Jag springer och kollar henne hela tiden och blir nästan förvånad när jag ser henne äta glupskt och ungarna sparka ivrigt i magen. Jag måste skärpa mig! Men marsvinen känns just nu sköra som ägg utströdda på en kostig...



Av gisela jansson - 8 mars 2009 08:59

 Här är Molly ute i sommarburen vid vår stuga förra sommaren. Ginny och hon blänger lömskt på varandra, de bodde inte i samma bur annars så det var lite spänt sådär. Älskade saknade Molly och petstjärnan Ginny.

 Här är hon ute på gräsmattan med Dolly, Nougat, Episkey och fler som inte syns på bilden.

 

 Här hittade jag en märkligt sorglig bild med både Neville, Tiana och Molly på. Hoppas den inte ger ont omen för med på bilden finns Alecto som nu är högdräktig., Eloise som är såld och nyligen satt med hane igen och petstjärnan Ginny.

 

 Sommarburen från i sommras igen. Alla tio honor vi hade då gick i samma betesbur på dagarna. Eloise har lyckats komma utanför bilden, annars är det ( radvis från vänster) Tiana, Alecto, Ginny, Episkey, Dolly, pyttelilla Galatea, poppy, Molly och Elie.


En hyllning till Molly skulle det bli men det blev också lite sommarlängtan.Snart får man plocka de första grästråna till marsvinen...


Tiana och Neville i all ära men Molly var verkligen en älskad liten gris så speciell och rolig. Hon är så saknad. Det är också så skrämmande att ett till synes friskt och inte särskilt gammalt marsvin ( tre år) så plötsligt sjuknar in och tvärdör. Jobbigt.


Nu har vi ingen crested längre bara selfar och nonselfar. Molly köpte vi på djuraffär hon var bara en liten prick då, så söt. H ville ha en crested och vi ville ha en fru till Arthur för vi ville ha marsvinsungar. Molly blev aldrig dräktig men det gör ju inget. Kittlig var hon, många marsvin är det men Molly var extrem. Ibland kunde hon bara hoppa upp och ner och tokpipa av kittelattack. Varje gång man öppnade burluckan hängde hon och Poppy farligt långt ut över kanten sida vid sida. Vad ska det bli av Poppy nu då utan sin trogna vän? De var ju svarta damerna, radarparet. Poppy får hålla tillgodo med Episkey och Impedimenta det får gå.


Jag saknar dig lilla söta knas Molly du var ett speciellt marsvin som vi aldrig kommer att glömma.






Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards