Direktlänk till inlägg 28 november 2008

Bäbisarna är här!

Av gisela jansson - 28 november 2008 08:43

När jag vaknade låg de där torra och fina! Elie måste ha fött tyst och smidigt för jag sov på en igelkott i natt men märkte inget. De är så fantastiskt fina! Hur ska jag hinna göra något vettigt idag när jag har en så fin nyfödd kull som jag måste titta på hela tiden?


De där utställningsessen som jag svamlat om kom inte i natt men vad gör det när alla verkar må bra och de är ju helt klart sötast i världen! Två flickor och två pojkar blev det. Bilder kommer det lovar jag men det ska fotas några vettiga sådana först, har inte lyckats än. Just när jag ska fota magpies önskar jag att jag fastnat för en ras med mindre kontraster i färgerna för de är så svår fotade.


Hane 89g nästan helsvart, några svagt mixade partier här och var i armhålan, på magen, mitt på ryggen och han har vita tår på en baktass. Han var den första jag såg och hann tänka, oj en hel kull self blacks hade jag inte beställt... Hela huvudet är helsvart, söt. 


Hane 85g nja, han kanske inte är så dum ändå. Knappt vit alls på ena sidan men vi får se. Söt vit halvlång bläs i ena halvan av ansiktet, helt klart svart. Lång nos. Liknar sin storebror Griphook, men är nog bättre tecknad.


Hona 86g. Det är jättesvårt att se skillnad på black och chocolate när de är nyfödda, jag trodde det var hur lätt som helst att se men det tog flera dar med förra kullen att bestämma det. Nu tror jag att jag fått en chokolate flicka igen! Hon är, tycker jag än så länge bäst tecknad i kullen. Lite stökig på ena sidan och lite för lite vit på andra men schyst rygglinje. Hon är min, hon blir kvar!


Hona 89g. Men vad är det här? H påstod att vi fått en lurventuss och jag är redo att hålla med honom. Hon är aldeles bucklig i pälsen ser ut som hon tänker bli rex! Är det ens genetiskt möjligt? Förmodligen har hon väl bara lite annorlunda päls och den kanske slätar ut sig, vi får se. På ena sidan är hon väldigt fint tecknad men på den andra har hon helt glömt det vita. Hon är sagolikt söt i ansiktet så charmigt tecknad!


Nej, nu måste jag ta tag i mitt liv ska gå och duscha och knacka ut skulpturerna. Men först måste jag leta öronveck det har jag glömt.

 
 
Karin F

Karin F

28 november 2008 11:09

Kul med kullen!! Har en egen skraplott att vänta in nästa vecka. Får se om det blir en "jaså-", "kanske-" eller "hon-blir-nog-bra-till-avel-"kull. Utställningsess tror jag knappt finns inom våra varianter... Men hoppas på storvinsten gör man ju alltid ändå!

http://myosotis.bloggagratis.se

 
Ingrid

Ingrid

29 november 2008 22:50

Grattis!!! Att titta på bäbisar är mer fängslande än att se en spännande film, så jag förstår att du har svårt att slita dig. Lycka till med de små!

http://ivrigs.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gisela jansson - 4 mars 2015 16:11

Om någon undrade hur det gick med kattungarna Tommy och Annika så gick det bra. Annika heter numera Selma och bor på landet med en husse och en matte som älskar henne och dyrkar henne som en katt förtjänar. Tommy... ja hoppsan det blev lite kärlek. H...

Av gisela jansson - 4 mars 2015 15:45

I torsdags morse födde Eulalia sina ungar. På morgonen hittade jag två stora präktiga chocolate magpieflickor en pyttig chocolate magpieflicka och en liten svag och ämlig de white pojke. Glad över de båda större flickorna och orolig över de båda mind...

Av gisela jansson - 22 februari 2015 10:44

I morse hade Tuvstarr fått sin kull. Tre stora bjässar till söner. En av dem ser ut att vara lilac magpie. Liten risk att han är magpie fox som mamma vi får se. De är underbara! Pigga stora rörliga och söta som socker.             ...

Av gisela jansson - 20 februari 2015 10:52

Det var ett halvår sen jag skrev här. Har ingen aning om varför det blivit så faktiskt. har inte saknat att skriva här tills nyligen. Mycket har hänt och jag antar att jag inte riktigt haft tiden.    Liten kort resumé. det kommer mera. * Tre ka...

Av gisela jansson - 9 augusti 2014 22:56

Ibland händer saker man inte riktigt räknat med. Kortfattat en livräddningsaktion som utvecklades till kärlek. Tommy och Annika kom till mig för några veckor sedan. Annika har hittat ett nytt fantastiskt hem. Jag tycker två katter är lagom många men ...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards