Alla inlägg under oktober 2008

Av gisela jansson - 7 oktober 2008 09:03

I går när jag tog in Svea katt efter att hon varit ute några timmar tyckte jag att hon var som vanligt. kanske att pälsen inte låg så slätt och perfekt som den oftast gör och hon hade kåda på örat, annars inget konstigt. Sen sov hon i Hs loftsäng, hela eftermiddagen och halva kvällen.


En jobbarkompis som bor i närhetern ringde och berättade att hennes ena katt fått FIB och skulle dö. Helt förfärligt, ja det är svårt att beskriva med ord hur hemskt sånt är. Hon hade också bestämt sig för att sälja sitt akvarium, och köparna ville inte ha fiskarna. Vi bestämde att jag skulle komma och hämta några neontetror som jag ville ha. Skulle bara mata katterna först och mocka en marsvinsbur.


Först då kom jag på att Svea inte sagt något om middag än, Sigrid hade berättat hur hungrig hon var men Svea bara sov. Inte Sveigt alls, blev nervös, FIB i minne. Fick ropa länge på henne innan hon kom. Jag såg dirkt på henne att något inte var bra, hon rörde sig stelt och ville inte äta. Sonen började gråta och blev närmast hysterisk över älsklingskattens tillstånd, jag försökte hålla mig cool. Hade inte C.s telefonnummer så det var bara att gå för att hämta fiskarna, eftersom de väntade. Jag lovade H att gå till veterinären med lilla katten i morgon och att vi skulle pilla i henne vatten när vi kom tillbaka.


Det blev fyra neontetror, det var bra hade tänkt köpa fler till mitt stim  hursom helst. Det blev också fyra black molly, har aldrig haft sånna faktiskt och det kan väl vara kul. Och en jättefin liten mal, vet inte vad det är för art, finns inte att se för icke gold medlemmar på zoopet, hittar den väl om jag letar vidare på fisksidor. Hoppas den inte blir jättestor bara.


När vi kom hem låg Svea i H.s soffa och hade ont. Det gick lätt att få i henne vatten. Sen ringde jag till djursjukhuset och frågade om råd. Det verkade inte som hon blivit förgiftad ia allafall. Är så himla rädd att någon idiot skulle få för sig att förgifta grannens alla katter och att mina skulle få i sig giftet. Sköterskan på sjukhuset tyckte jag skulle avvakta till i morgon och känna igenom katten för att se om hom ömmade någonstns. Naturligtvis, det hade jag glömt, det ska man ju göra. Jag hittade genast roten till det onda, nämligen svansroten. Troligen har hon blivit biten av en annan katt. Det är ju fortfarane synd om Svea hon har ju så ont. Men det är så skönt att veta vad det är och det är ju inte precis livsfarligt även om det kan bli infekterat, särskillt när hon inte låter matte tvätta såret. Hon verkar må bättre idag och har ätit lite frukost.

Av gisela jansson - 6 oktober 2008 16:26

Vet ni vilken fisk det var som hamnat i filterkammaren? Det är klart ni inte vet det, men det kan jag tala om. Det var min ena vuxna stänktetrahane som varit spårlöst borta i nästan två veckor. Jag trodde han var död, man behöver inte nödvändigtvis hitta liken om man har corodyrasmalar i akvariet. Men han levde och ser fräsch ut med tanke på var han varit, vad glad jag blev!


Katterna är inne nu och sover sött.


Har varit på utvecklingssamtal på skolan. Sonen är en mycket klok liten människa. Det vet jag och hans lärare också. Men han är lat och mycket lättstörd och är han i fel mood går det inget vidare att jobba. Han är också den typen, som har svårt att komma igång på mornarna, men pigg som en mört på kvällarna. Men han har kapacietet att klara detta utan problem ändå, jag är mer stolt än orolig. Älskade unge du är fantastisk!

Av gisela jansson - 6 oktober 2008 11:52

Tänk dig att stoppa ner handen i ett mörkt hål, för att hämta upp en sak där nere i djupet. Och då känner nan något som spritter till mot handen! De flesta skulle nog göra som jag nämligen avge ett isande tant tjut och hoppa en meter av skräck.


Naturligtvis var det inget farligt utan ett av mina husdjur, en stänktetra som förirrat sig in i filterkammaren, jag fick en skymt av den mitt i mitt skrik. Däremot såg jag inte vart den tog vägen, simmade den tillbaka till akvariet eller var den kvar vid filtret? Det var bara att stoppa ner handen igen för att känna efter om fisken var kvar.


Det här är ju jättelöjligt, men jag var vettskrämd. Inte för fisken skulle jag tro, jag är ju inte rädd för fiskar. Jag var nog rädd för det okända huu huu, vad kan dölja sig i en filterkammare? Massor av tant tjut senare kunde jag konstatera att det var fiskfritt i filterkammaren. Herregud vad fånig jag är, känner mig som en häst faktiskt, de kan ju plötsligt få för sig att saker är livsfarliga helt utan anledning.


Lite om mina stänktetror när de inte skräms. De är inte jättevanliga men finns då och då i handeln, jag rekomenderar dem varmt! De är ju jättevackra men utan pråliga fäger. De leker hela tiden! Jag är så stolt, de blir bara fler och fler. Nu är det en massa turliga omständigheter som gör att ynglen överlever i mitt akvarium, alla har säkert inte den bonusen, men det är trevliga fiskar hursom helst.


Såg även två guppy yngel födas i dag. Det sker väl nästan dagligen men det var länge sen jag såg det, himla häftigt faktiskt!


Mina katter är ute just nu båda två. Det har regnat i helgen och då gick dom i ide. Nu hade de överskottsenergi vill jag lova. Sigrid är ute rätt mycket, men bara när det är kattväder hon hatar snö och regn. Sigrid är sju år och mycket klok , när hon är ute är jag lugn. Sveas utevistelser gör mig däremot jättenervös, hon är ett år och busig, men ganska försiktig tror jag. Han fått en fantastisk katt överkörd, vill inte vara med om det igen. Så jag är lite stirrig när Svea är ute, men hon är en sån katt som måste få stimulans, hon mår inte bra som innekatt, hellre en lycklig katt än en olycklig. Risken att bli överkörd här är heller inte så stor, lite trafik i små gate takt, hade extrem otur förut.


Kaninen Neville har nästan slutat fälla päls nu och börjar bli sig själv igen. Han mår verkligen inte bra under sina fällningar, men nu är han lika galen och påhittig som vanligt. Hans äventyr på balkongen verkar inte ha skrämt honom. Tvärtom nu ska han ut dit hela tiden.


Har nu börjat trimma mina fyra marsvin som ska till utställningen i Kallhäll, nu är jag ute i god tid iallafall. Har en liten teori här. Det är två self cream en traditionell utställningsras, de går bra att trimma dem. Lite pip och lite studs men det funkar, jag känner mig inte så elak. Men det är jätte besvärligt att trimma mina magpie, de är ju hårömma särskillt på bakdelen, de far och flyger och piper, det jag gör känns inte alls snällt. Undrar om man avlat selfarna så de blivit mindre hårömma? Det kan ju ha blivit så av sig självt, de som gått bäst att trimma har ställts ut och avlats på för att de varit mest medgörliga. Jag vet att mitt statistiska underlag är litet, men det känns logiskt.

Av gisela jansson - 5 oktober 2008 17:39

Är rätt trött idag och min hjärna känns som ett ärr efter gårdagens migränanfall. Det var så mycket jag skulle göra idag men det går inget vidare. Skulle byta vatten i alla fyra akvarierna, ett har jag fixat, tre kvar. Dammsuga- det har jag inte... Gå runt och hälsa på konstnärskolegor i deras ateljeer på öppet hus, en har jag hälsat på, hon håller till nära men inte de andra, det regnar ju! Skilja tvätt, det har jag faktiskt gjort! Trimma marsvin till Kallhällutställningen, har jag inte.


Fixar jag inte allt, får jag så dåligt samvete. Kanske borde jag  låta bli att  lägga upp så digra scheman för mig själv. Man kanske bara skulle ta det lugnt och njuta av livet nån gång i stället. Ska kanske prova det nån gång.

Av gisela jansson - 5 oktober 2008 08:41

Ska börja med att tacka för kommentaren jag fick, ja jag vet, de är jättesöta! Det syns även om jag är lite besviken på bilderna. Arthur är en pet hane som jag hittade på en djuraffär. Han är nonself chokalate/cream/white, det är inte så vanlig färg kombination och snygg, så det blev ett impulsköp, han är tre år. Lilla söta Galatea är nonself chocolate magpie, från vår första magpiekull, hon är fyra månader gammal och ska bli kvar här som gosegris och förhoppningsvis göra vackra magpie barn.


Gårdagen var inget vidare för mig. Vaknade på morgonen med en inte stark utan liten men elak huvudvärk. En sån huvudvärk som man försöker ignorera och hoppas att den ska ge sig, men som man ändå vet kan utvecklas till ett migränanfall. Det är rätt självklart att jag fick migrän igår, typskt en sån dag. Jag hade jobbat och stressat och gjort massor med psykiskt påfrestande saker hela veckan. Sen var allt sånt klart och jag fick slappna av och vila hela helgen. Ja men det är ju klart man får migrän då. Det kändes som migränen nafsade hotfullt efter mig hela dagen och jag var på ett rysligt dåligt humör ,trots att jag bestämt mig för att fota marsvin som ju är kul, men gud vad dåligt det gick och jag orkade bara fota två av dem. 


Jag klarade nästan hela dagen, anfallet kom på kvällen. Fy vad äckligt jag mådde. Höll på att kvällsfixa till marsvinen men fick avbryta H fick ta över. Medan jag låg i soffan och försökte somna istället för att spy.


En annan sak som jag är lite besviken över hände också igår. Nougat och Alecto parade sig. Då tog det med andra ord inte första gången, så nu är jag orolig att det inte blir några ungar, när jag längtar så. Elie och Kinross ligger några dagar efter, jag hoppas på bättre  bäbislycka där.


Egentligen borde jag inte klaga är väl bara otålig skulle jag tro. Har fått åtta kullar på lite mer än ett år, innan den här pausen på ett halvår. Alla utom en kull tog på första parningen och den som inte gjorde det tog på andra, så jag har nog bara varit bortskämd.


Men jag ser ju bara så mycket fram mot dessa ungar. Och det känns så roligt att vänta på just magpie ungar, nu när jag äntligen hittat den ras som passar mig exakt.

Av gisela jansson - 4 oktober 2008 13:45


 Söta lilla Galatea sitter i en skål.

Söte pethanen Arthur.


Det gick dåligt att fota marsvinen tycker inte jag fick någon riktigt bra bild. Fortfarande fattar jag inte vad H gör när han hjälper mig att lägga in bilder. Men jag lär mig väl, det är så lätt att slippa lära sig saker när man bor med en expert som fixar allt. Även om min expert muttrar att hans mamma är CP störd i huvet och inte fattar någonting onm datorer, ja det är nog sant.


Av gisela jansson - 4 oktober 2008 12:07

Tänkte jag skulle skriva lite nu när sonen var på simträning. Men den var inställd och han kom tillbaka mitt i min sköna lata ensamna förmiddag. Han är söt men jag tappade skrivlusten. Tänker fota djur idag, återkommer kanske med bilder senare.

Av gisela jansson - 3 oktober 2008 15:26

Jaha, då har man äntligen vittnat då. Det var mördande tråkigt att vänta, innan jag blev inropad alltså. Jag är inte van att inte göra något, bara sitta känns både jobbigt och konstigt även om soffan var otroligt bekväm. De som jobbade där var jättebra på att ta hand om förvirrade bortkomna mig, vänliga, snälla och lugna var de också.


Det gick rätt snabbt. Den svåraste frågan jag fick var om min ersättning, pinsamt, jag vet inte vad jag har i timlön.


Efteråt blev jag ändå osäker på det jag har tyckt mig veta i ett halvår. Hörde jag verkligen rätt den där dagen i mars? Tänk om han stackarn som jag hela tiden trott varit en skurk , får gå igenom allt detta bara för att jag inte hörde vad han sa. Det vore hemskt isåfall, men jag var ju säker förut och det är försvararens jobb att göra mig osäker. Och han betalade för 100 och inte 400, han måste ha märkt det när han hörde summan.


Ingen ombrunst än på varken Alecto eller Elie, det borde ske inom de närmaste dagarna. Hoppas de är dräktiga och att det går bra, kan knappt vänta. Har ju inte haft någon kull sen i juni, riktg bäbis abstinens nu.


Fenrir och Urvon funkar jättebra ihop, fattar inte nu hur jag kunde tveka att sätta ihop dem. De sitter i en liten kompakt låda, den är ju mindre än 50 gånger 100 och det funkar bra. Vilka möjligheter jag ser i detta, om alla mina hanar klarar att sitta i par. Fler han grisar i min ägo, kan det bli då. Och framför allt får mina marsvin det bättre. Vill ju spara fina magpie ungar jag får oavsett kön, men har kännt mig begränsad när det gäller pojkarna.

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards