Direktlänk till inlägg 12 oktober 2008

Svea och dumstruten

Av gisela jansson - 12 oktober 2008 08:05

 En dumstrut hindrar inte insektsjakt i taket, var tog den vägen?

Svea och dumstruten i min loftsäng.


Som ni ser är det tratt som gäller för stackars Svea. Såret är vidrigt och att göra rent det är en kamp. Men hon verkar må rätt bra och det här ska nog bli så bra så.


En jobbarkompis till mig var här igår och hämtade två av grannens kattungar. Hon tog två små flickor. Den vita och sköldpaddan. Bra val L! Hoppas det går bra med dom, ja det är klart att det gör de ska få bo i ett hus på landet med två kattvana människor.


Den svarta hanen har också fått nytt hem. Kvar är creampojken och de tre röda honorna. Det börjar bli bråttom med dem snart. Den lilla ynkiga honan är inte alls bra, tror tyvärr att hon inte kommer att klara sig, något har varit fel från början. Men hon är så söt, man bara smälter. Hennes ynklighet triggar igång vårdande instinkterna hos vem som helst. Ja grannens katt problem är nu tre katter mindre, det är bra. Men det finns fortfarande tio katter i den lilla lägenheten...


Nougat har fått nos eller munsvamp rejält, vad fort det kom! Såg en liten fnasig prick en dag och dan efter var hela nosen angripen. Det kliar så han har kliat sönder det. Behandlar nu med lamisil, hoppas bara det hjälper. Nu ska han få morgonmorotter utan sur askorbinsyra på.


Arthurs tass såg förfärlig ut en dag, men är bättre nu. Jag har återgått till min ursprungsteori att han skadat den och det blev en infektion. Trodde ett tag att han fått den där tass sjukan, är det paddyfoot det heter? Eländig trampdyne infektion i allafall. Men nu verkar den läka så det ser rätt bra ut. Han får ha bandage och jag tvättar tassen och byter det varje kväll.


Min söta son har kommit till insikt. Han har i hela sitt liv, han är elva år, trott att giraffer har känselspröt på huvudet. Men det är ju horn! Han är besviken, känselspröt är ju mycket roligare. Typiskt en sån där rolig sak man lära sig/hittar på när man är liten. Som man tror på i åratal utan ifråga sätta det.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gisela jansson - 4 mars 2015 16:11

Om någon undrade hur det gick med kattungarna Tommy och Annika så gick det bra. Annika heter numera Selma och bor på landet med en husse och en matte som älskar henne och dyrkar henne som en katt förtjänar. Tommy... ja hoppsan det blev lite kärlek. H...

Av gisela jansson - 4 mars 2015 15:45

I torsdags morse födde Eulalia sina ungar. På morgonen hittade jag två stora präktiga chocolate magpieflickor en pyttig chocolate magpieflicka och en liten svag och ämlig de white pojke. Glad över de båda större flickorna och orolig över de båda mind...

Av gisela jansson - 22 februari 2015 10:44

I morse hade Tuvstarr fått sin kull. Tre stora bjässar till söner. En av dem ser ut att vara lilac magpie. Liten risk att han är magpie fox som mamma vi får se. De är underbara! Pigga stora rörliga och söta som socker.             ...

Av gisela jansson - 20 februari 2015 10:52

Det var ett halvår sen jag skrev här. Har ingen aning om varför det blivit så faktiskt. har inte saknat att skriva här tills nyligen. Mycket har hänt och jag antar att jag inte riktigt haft tiden.    Liten kort resumé. det kommer mera. * Tre ka...

Av gisela jansson - 9 augusti 2014 22:56

Ibland händer saker man inte riktigt räknat med. Kortfattat en livräddningsaktion som utvecklades till kärlek. Tommy och Annika kom till mig för några veckor sedan. Annika har hittat ett nytt fantastiskt hem. Jag tycker två katter är lagom många men ...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ svinkonst med Blogkeen
Följ svinkonst med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se