Direktlänk till inlägg 29 september 2008

Marsvins utställning i Kallhäll

Av gisela jansson - 29 september 2008 23:12

Nu har jag skrivit anmälan till Kallhäll. Förra utställningen vi var på hade vi med nio marsvin. Det var lite mycket, sju av dem skulle trimmas. Det är jättemycket jobb med trimmningen, det visste jag inte då. Nu känner jag att jag har mer koll på vad man vill uppnå med sitt trimmande och hur mycket tid det tar. Nu vet jag att sju grisar att trimma på två veckor är aldeles för tufft.


Då bestämde jag mig för att aldrig anmäla fler än sex djur( det är max som får plats på blanketten) och aldrig fler än fyra som ska trimmas. Nu blir det exakt så:

Ginny 90p i Valbo, nerslag på långa klor ibak, det blir inga långa klor denna gång. Ska ställas i pet igen.

Dolly 90p i valbo, nerslag på torra tassar fram, här ska smörjas. Pet igen.

Episkey  88p i ras senior i Valbo, önskas mer massa, kanske hon är lite liten hoppas hon biffar på sig, får väl mata extra. Hon är lite ljus i under pälsen, det håller jag med om och kan inte göra något åt det. Nu kommer hon att möta halvbrorsan i samma klass, ska bli spännande att se vem av dem som domaren gillar bäst.

Tror det blir Fenrir 87p i junior ras sist men är nu senior. Var inte alls  nöjd med trimmningen på honom, det måste gå bättre den här gången. Och hoppas någon vill köpa honom.

Kinross fick bara 84p i Valbo, det tycker jag var snålt. De andra resultaten är jag nöjd med och håller med om, men Kinross tyckte jag skulle ha fått högre poäng. Han är inte junior längre han heller nu. Han fick lite nerslag som jag kan tolka som klantig trimmning, så det ska bli bättre denna gång.

Lilla söta Galatea fick också 84p, hoppas det går bättre den här gången, för det är lågt, men kanske rätt hon är inte jättebäst tecknad men okej tycker jag.


H ville absolut med även denna gång för att ställa sina älskade agouti pettar Ginny och Dolly. Han hade tydligen glömt hur han ledsnade på slutet på förra utställningen. Men det är kul att han är intresserad. 


Kanske tar vi med Griphook också och sätter honom i en bur där han syns. Någon måste väl vilja ha honom han är så charmig, folk förstår inte vad de går miste om när de inte köper honom, det gäller Fenrir också faktiskt.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gisela jansson - 4 mars 2015 16:11

Om någon undrade hur det gick med kattungarna Tommy och Annika så gick det bra. Annika heter numera Selma och bor på landet med en husse och en matte som älskar henne och dyrkar henne som en katt förtjänar. Tommy... ja hoppsan det blev lite kärlek. H...

Av gisela jansson - 4 mars 2015 15:45

I torsdags morse födde Eulalia sina ungar. På morgonen hittade jag två stora präktiga chocolate magpieflickor en pyttig chocolate magpieflicka och en liten svag och ämlig de white pojke. Glad över de båda större flickorna och orolig över de båda mind...

Av gisela jansson - 22 februari 2015 10:44

I morse hade Tuvstarr fått sin kull. Tre stora bjässar till söner. En av dem ser ut att vara lilac magpie. Liten risk att han är magpie fox som mamma vi får se. De är underbara! Pigga stora rörliga och söta som socker.             ...

Av gisela jansson - 20 februari 2015 10:52

Det var ett halvår sen jag skrev här. Har ingen aning om varför det blivit så faktiskt. har inte saknat att skriva här tills nyligen. Mycket har hänt och jag antar att jag inte riktigt haft tiden.    Liten kort resumé. det kommer mera. * Tre ka...

Av gisela jansson - 9 augusti 2014 22:56

Ibland händer saker man inte riktigt räknat med. Kortfattat en livräddningsaktion som utvecklades till kärlek. Tommy och Annika kom till mig för några veckor sedan. Annika har hittat ett nytt fantastiskt hem. Jag tycker två katter är lagom många men ...

Presentation

Omröstning

Gillar du marsvinsutställninger?
 Ja
 Nej

Fråga mig

15 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29 30
<<<
September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards